keskiviikko 29. kesäkuuta 2022

Puhutaanko säästä?

Kesäloman kolmatta viikkoa täällä elellään. Tänään aion käydä treenillä ja lounaalla ystävän kanssa. Aloin eilen parturoida Saimia ja sitä hommaa pitää myös jatkaa vielä tänään. Vajaan viikon verran vallinnut kuumuus ja helle on mulle liikaa, mutta eipä noi ilmojen herrat ja rouvat paljoa kysele,  että mitäs laitetaan. Eilen olin tyttöjen kanssa Tropiclandiassa monta tuntia ja siellä oli kyllä varjossa ihan miellyttävää olla, kun pieni tuulenvire helpotti oloa.

Kuvat on otettu ennen helteiden alkua ja vielä sai laittaa pitkähihaista päälle. Nyt ei vois laittaa mitään päälle ja silti oon hiestä märkä koko ajan. Yäk! Ilmalämpöpumppu kotona auttaa toki huomattavasti ja on ihanan helpottavaa tietää, että viilennystä on tarjolla. Viikonlopulle sovittu vaunureissu aiheuttaa mulle vähän pakokauhua, mutta toivon, että selvitään. Vaunu on niin pieni, että ehkä se yöllä viilenee, kun ikkunoita voi pitää auki. Ilmalämpöpumppuja tai ilmastointihommia ei faijan vanhassa vaunussa oo, mutta hyttysverkot löytyy kaikkiin ikkunoihin :D Jos oltais menossa vain omalla porukalla, en lähtisi, mutta nyt ollaan sovittu reissusta ystävien kanssa eikä tahdota perua. Saa nähdä!

Loman pari ekaa viikkoa meni aikamoisessa hässäkässä, kun Kanadan sisko oli Suomessa. Silloin on aina miljoona hommaa. Juhannusta vietettiin osittain mökillä ja osittain kotona eikä se mennyt ollenkaan suunnitelmien mukaisesti, mutta eipä kai aina voi onnistua. PowerParkin reissukin ehdittiin tehdä ja se taas meni ihan nappiin. Maaliskuussa ostettu auto ehti tulla huollosta niin, että päästiin sillä matkaan. Viikon verran on tässä jo sillä nyt ajeltu eikä oo vikavalot palaneet :D Oman rikki menneen autoni tilalle löysin myös korvaajan; siistin ja edullisen Opel Merivan ja toivotaan, että siitä on nyt sitten mulle auto taas moneksi vuodeksi.

Pilalle mennyt juhannus ja ressi vaunureissun kuumuudesta on vähän himmentäneet viime päivien olotilaa, mutta muuten on aivan mukavaa tämä lomailu. Nopeestihan nämä aina menee ja välillä on vaikea tietää mitä tekisi ja tekisikö mitään. Aiemmin mietin josko lähdettäisi Ahvenanmaalle tai Tallinnaan, mutta ei me nyt lähdetä kumpaankaan. Vaunuillaan tässä lähimaastossa ja pienen retken teen Uumajaan ystävän kanssa. Mister A:lla päättyy loma tämän viikon jälkeen ja toivon, että ihan kaikkia viikonloppuja ei tarvisi olla töissä. Päästäis sitten myös ehkä vähän mulle sopivammalla säällä asuntovaunupuuhiin.

Semmosta lomahommaa täällä. Ihan en oo työhommista irti, koska ennen kirjoittajan lomaa tipahti iso pommi ja päätettiin avata uusi keskus tänne meidän kotikaupunkiin. Tilaisuus ei todellakaan tullut kello kaulassa vaan aivan yhtäkkiä ja nyt mennään todella nopealla aikataululla. Jännittää ihan hitosti ja vaikka aluksi olin pelkästään innoissani, oon myöhemmin ollut myös kauhuissani.  Tämä muutos tarkoittaa sitä, että tuun tekemään töitä osittain eri porukassa, kuin tähän mennessä ja oon jo ehtinyt käydä läpi koko tunteiden kirjon. Kaiken maailman ulkopuolisuuden tunteet ja ahdistukset on täällä viime viikkoina kyllä koettu, mutta oon kuitenkin sitä mieltä, että muutos on hyvästä. Epäilen, että tämä tekee hyvää meidän liiketoiminnalle sekä mun omalle työelämälle. Vaihtelua kaipaa kuitenkin jossain vaiheessa varmaan jokainen, vaikka työstään tykkääkin.

Nyt treenille kuulkaa! Mukavaa päivää!
Sannis

4 kommenttia:

 1. Ilmalämpöpumppu on kyllä kesäpäivien pelastus, mutta samoin se toki lämmittää talvisin. Jos vaunusta ei löydy ilmalämpöpumppua, niin tuulettimilla ja jääpaloilla voi saada hieman helpotusta. Toivottelen oikein hyvää kesäloma reissua täältä Lahden suunnilta!
  https://www.akihalme.fi/lampopumput

  VastaaPoista
 2. Apua siirrytkö kokonaan sinne uuteen? Hyvä siitä varmasti tulee 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä taidan aika pitkälle löytyä nyt sitten uudesta paikasta. Oon suunnitellut, että olisin yhden päivän viikosta Myllykadulla ja loput Kivihaassa, mutta pikkusen on vielä joustovaraa suunnitelmissa :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3