keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Säästökuuri

Talviloma on paketissa. Keräsin takapihan terassilta joulukuuset pois. En oo malttanut tätä ennen, mutta nyt kun valoa on jo niin paljon enemmän, alkoi ne tuntua vähän hassuilta. Myös sisällä oli vielä parit jouluvalot, joista keittiön ikkunassa olevat laitoin nyt pois, mutta kakstoistaveen huoneessa olevat jätin yövaloiksi.

Seuraava juhlapyhä taitaakin olla sitten pääsiäinen. Se on yleensä aina ollut aika kiva. Luulen, että tehdään tänä vuonna jonkin sortin pääsiäismunajahti tytöille. Viime vuonna ei hössötetty yhtään ja jotenkin tuntuu, että nyt elämään kaivataan vähän hössötystä. Myöskään pääsiäiseksi meillä ei oo tulossa mitään reissuhommia, joten senkin takia on ehkä kiva keksiä jotain pientä hauskaa. Alkaa kotona seinät kaatua päälle, kun ei yhtään pääse vaihtamaan maisemaa. 

Vähän kyllä kaipaisin jotain pientä retkeilyä. Mökillä tietysti voidaan käydä kääntymässä, mutta mennään yleensä vain päiväseltään, kun kyseessä ei oo meidän oma mökki. Raha, koronatilanne ja se, että Saimi on vielä niin pieni laittaa kyllä täysstopin nyt meidän reissuille ja nimenomaan rahan suhteenhan tää on oikein hyvä ratkaisu. Meillä alkaa duunissa lomautukset kohta ja sen nyt tietää kaikki, mitä se rahallisesti tarkoittaa. Onneksi lovi ei oo ihan mahdoton, kun lomautus on vain osittainen. Sen verran tiukka on meidän budjetti kuitenkin muutenkin, että kyllä tässä saa pennejä laskeja. Omat menot; kampaajakäynnit ja kosmetologihommat oon karsinut jo kauan sitten, että tytöt sais harrastaa mieleisiään juttuja. Ratsastukset ja ninjakoulut perutaan vasta, kun kaikki muut oljenkorret on käytetty. Tai hei, käynhän mä kampaajalla pari kertaa vuodessa.. paikallisessa amiksessa, jossa leikkaus maksaa 9-15€. Ja joskus kun kaikki tähdet on oikeassa asennossa, tulee eteen joku sopiva yhteistyö kauneusjuttujen merkeissä :DPieni säästökuuri on tässä nyt suunnitelmissa siis. Viime aikoina oon yrittänyt kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon ajellaan autolla. Mister A:lle aina urputan, koska se ajelisi ihan kuinka vaan, koska vaan ja mihin vaan. Yritän aina toppuutella, että voishan sitä hoidella useamman homman samalla reissuilla ja ilman ylimääräisiä mutkia. Ite taas pyöritän kuivuria ihan surutta kaiken aikaa muutaman sukan ja kalsareiden takia. Sen verran nostatti hiuksia viimeisin sähkölasku, että oon nyt antanut kuivausrummun levätä laakereillaan ja kiltisti ripustellut kuivumaan kaiken, mikä naruille mahtuu. Näissä kohdissa säästäminen on varmaan myös ihan passeli ekoteko. Työmatkapyöräilyn yritän aloittaa tänä vuonna mahdollisimman aikaisin. 

Viime kuukausina meillä on herkkujen määrä jostain syystä lisääntynyt ja se on myös yksi juttu, mistä aion säästää. Normaalisti mulla on Foodiessa maksimissaan tyttöjen karkkipäiväkarkit, mutta syksyn aikana sinne alkoi eksyä turhan usein esim. limsaa ja sen oon nyt tämän vuoden puolella muistanut karsia. Mister A:ta oon pyytänyt jättämään take away - kahvit ostamatta. Ite oon karsinut lounaat ulkona. Normaalisti käydään töistä lounaalla kerran viikossa tai kahdessa. Korona-aikana huomattavasti harvemmin. Nyt oon tainnut viimeksi lounastella joskus viime vuoden puolella.

Tiedän, että nyt pitäisi kannattaa yrittäjiä, mutta meidän on pakko vähän niukistella. Ratsastus-, tanssi- ja ninjakoulurahat menee toki paikallisille yrittäjille, joten ehkä siinä mielessä pystyn kuitenkin nukkua yöni rauhassa. Liikuntaharrastuksia pidän huipputärkeänä ja jos en saisi kuntoilupaikkaa itselleni työn puolesta, olisi se juttu, johon maksaisin kuukausiasiakkuuden myös poikkeusaikana. Oikeastaan hei.. varsinkin poikkeusaikana, kun istumista ja paikallaan oloa tulee automaattisesti enemmän, kuin normaalisti.

Ihan pikkusen laitetaan myös sukanvarteen. Ei oo kyllä ihan tuulesta temmattu se juttu, että pitäis olla aina kuukauden-parin palkka sivussa. Korona-aika on sen viimeistään opettanut. Nyt tottakai, kun pitäis säästellä, tulee koko ajan sähköpostiin ties minkälaista mainosta ja tarjousta. Ehkä pitää perua kaikki uutiskirjeet hetkeksi :D

Miten teillä muilla? Ootteko töissä vai lomautettuna?
Onko päällä säästökuuri vai rennompi meininki?
Sannis

6 kommenttia:

 1. Oon tällä hetkellä muksun kanssa kotona, joten säästövinkkejä oon poiminut joka paikasta. Lopetin pyykinpesun viikonloppuisin, mutta ehkä enemmän ajansäästö syistä kuin rahan :D Välihin on vloppuna pitäny muistuttaa ettei laita konetta päälle, kylhän ne ehtii viikollakin.
  Leipää koitan tehä ite usein ja ruokaa niin ettei joka päivä tarvis kahteen kertaan kokkaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pyykinpesua oon itekin harventanut. Oon pessyt joka päivä ja aika vajaitakin koneellisia. Riittää tosiaan hyvin vähän harvemminkin. Ja ruuassa sama juttu, kuin sulla. Aina isompi satsi kerralla.
   Kiitos, kun kommentoit <3

   Poista
 2. Yritän pitää säästökuuria päällä, mutta meillä muut on toista mieltä, jokaisella ois jotain tarvetta johonkin ja yritän toimia järjen äänenä ja saada tosi hyviä perusteluja hankinnoille.
  Toki kun on sillä hulppealla kotihoidon tuella kotona, täytyy nuukailla.
  Meillä on kaks autoa, joista toinen laitettiin seisontaan, koska varsinkin tällasena aikana ei mulla oo autolle käyttöä, muutakun kauppareissuihin, jotka muutenkin teen iltaisin yksin.
  Me säästettiin harrastuksista, sapetti viimekeväänä kun harrastukset meni tauolle ja hyvityksenä olisi saanut -10€ seuraavan kauden maksusta, vaikka yli puoli kautta jäi käymättä. Joten totesin, että katellaan parempia aikoja. Meillä on nyt sitten harrastettu urakalla maksutonta ulkoilua, luistelua ja hiihtoa. Pääasia että liikkuvat ja tuulettavat päätä, kyllähän tää kotona kökkiminen pistää välillä vähän (lievästi sanottuna) tympimään.
  Ollaan kuitenkin onnekkaita, kun toinen pystyy käydä töissä ja on työpaikka jossa käydä ja mulla odottaa oma työpaikka paluuta.

  Ja hei, näyttää muuten hyvältä tuo neuloskuva ja itse neulos!
  Tein juuri yhdet sukat, jossa tehdään eka kerros yksi silmukka kiertäen oikein (=kun normaalisti otat oikein tehdessä siitä edestä, niin otatkin sieltä keskeltä) ja yksi silmukka nurin, seuraavalla kerroksella kaikki oikein normaalisti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vähän kans on toi jännittänyt, että kuinka harrastusten käy. Ninjakoulussa on onneksi kertamaksu, joten jos perutaan, ei myöskään tarvitse maksaa ja ratsastuksessa on saanut käydä, vaikka olis mitkä rajoitukset päälle, koska "ryhmässä" on kaksi tyttöä. Ja kyllä, pääasia, että pääsee liikkumaan ja ulkoilemaan. Meillä alkaa kakstoistavee olla jo vähän siinä iässä, että ei niin paljoa noi hiihtelyt perheen kanssa kiinnosta :D Ratsastus ja tanssi on nyt liikkaharrastuksena sitten, niin tulee liikettä. Toki nyt on motivaattori kävelylle lähtöön, kun on Saimi.

   Pitääpä kokeilla tota sun kuviota. Kuulostaa kivalta ja riittävän yksinkertaiselta mulle :D

   Poista
 3. Voihan lomautukset, tsemppiä! Toivottavasti tää kurja aika tulee jo pian päätökseen.. Me ollaan oltu onnellisessa asemassa, ku molemmilla työtilanne pysynyt samana. Herkkuja on meilläkin liikkunut kaupasta aivan liikaa kotiin ja ei ne oo kauaa kaapissa homehtunut :/ nimimerkki just Voicen kera yks suklaalevy.. apua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mutta onneksi on vain yksi päivä viikossa lomautusta tällä tietoa. Ja eipä tästä tilanteesta oikein tiedä.. voi muuttua vielä monta kertaa. Hitsi muuten, me ei katottu eilen Voicea. Tänään kisakatsomo käyntiin!

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3