maanantai 27. heinäkuuta 2020

Mustikkaa


Takana on kiva viikonloppu, joka meni aivan lentäen. Perjantai ja lauantai oli täynnä kivaa puuhaa. Perjantaina kuskasin ykstoistaveetä ja kamua Ylistaroon 4h elämysmaailmaan eläinkurssille. Vitosen pääsymaksulla sai olla 1,5h eläintenhoitajan mukana hoitamassa tilan asukkaita ja tytöt oli kyllä tykänneet kovasti. Kivointa oli tietysti hoidella tilan kahta ponia. Perjantaina oli ohjelmassa myös siskonpojan kymppivee-synttärit ja saatiin vatsat täyteen herkkuja mutsin eli mummun luona, jossa synttärit järkättiin.

Lauantaina kävin aamupäivällä töissä ja illaksi saatiin ystävät kylään. Näitä ystäviä nähdään vähän harvemmin ja tavataan ottaa tässä loppukesästä aina semmonen tilannekatsaus. Niin vain vierähti aika tälläkin kertaa nopsasti ja vasta sunnuntain puolella hipsuteltiin sänkyyn, niin aikuiset kuin lapsetkin. Meillä yleensä menee tytöt hyvinkin ajoissa nukkumaan, koska se on vaan helpointa kaikille, mutta nämä treffit on aina pieni poikkeus ja vähän oli mister A:llakin väsyä silmässä, kun se sunnuntai-aamuna veti salikamppeita niskaan :)

Sunnuntaina salin jälkeen otettiin suunta mökille. Olis ollut anopin synttäripäivä, mutta mahdolliset mustikoiden noukkimismahikset on nyt harvassa, koska työt, niin päätettiin, että juodaan synttärikaffit viikolla ja käytetään sunnuntai mustikkapuuhiin. Parina viikonloppuna oon käynyt muutaman litran jo mökiltä keräämässä pakkaseen, mutta nyt oli marjat ihanan isoja ja sain saalista tuplasti sen verran, mitä edellisillä kerroilla. 

Meillä menee marjoja ihan älytön määrä talvella ja ämpärillisellä mustikkaa ei pärjätä, kuin pieni hetki. About sen verran mulla alkaa olla kasassa, mutta tarvittais varmasti ainakin triplasti sen verran. Niin paljoa en saa ite kerättyä, mutta ajattelin ens viikonloppuna vielä ajella mökille. Siellä on mustikat mökin pihassa, niin ei tarvi mennä metsään hyttysten syötäväksi. Metsä on enemmän mun juttu sitten syksymmällä, kun hyttyset on häipyneet.

Mukavaa tätä viikkoa!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3