keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Bergö & Åminne


Vaasan ympäristössä on tosi kivoja päiväretkipaikkoja. Tällä kertaa ajeltiin lossilla Bergöhön, käveltiin luontopolulla ja kotiintulomatkalla pysähdyttiin syömään Åminne Folkparkiin.

Ei olla aiemmin käyty Bergössä ja nytkin vain piipahdettiin. Noin tunnin matkan päässä meiltä kotoa on lossi ja heti lossin jälkeen löytyy Bergö Vandringsleden. Käveltiin vain ensimmäiselle taukopaikalle. Reilu puoli tuntia sinne, vähän evästä ja reilu puoli tuntia takaisin. Taukopaikalla ei ollut tulentekomahdollisuutta, mutta oltiin tsekattu se etukäteen netistä ja varauduttu eväillä, jotka ei vaadi nuotiota. Tuo lyhin reitti passaa hyvin pienemmillekin kävelijöille, kun ei oo niin pitkä. Myös mun sen hetkiseen olotilaan se sopi ihan loistavasti enkä olis pidempää jaksanutkaan, kun migreeni kolkutteli ohimolla. 

Yleensä Bergössä on kahvila, joka ainakin kuvien perusteella näyttää tosi kivalta, mutta poikkeuskevään jälkeen se oli nyt kesäksikin suljettu. Ilmeisesti paikasta löytyy myös uimaranta ja ehkä palataan vielä jonain toisena kesänä testaamaan molemmat.

Kotiinpäin ajellessa pysähdyttiin Åminne Folkparkiin. Siellä oon käynyt viimeksi vuosia sitten ja yllätyin kuinka kivalta siellä näytti. Seuraavana hellepäivänä lähdetään kyllä sinne uimaan. Meiltä kotoa matka ei ole, kuin vähän reilu parikymmentä minuuttia. Mingolf-radat näytti hyväkuntoisilta ja uimarannalla oli hyppytornit ja pitkät laiturit. Pitsa ei ollut mun mielestä hirveän kummoinen, vähän raaka ja järkyttävä määrä juustoa, mutta sunnuntaibuffa ja burgeri näytti kyllä sen verran hyvältä, että ainakin hampurilaista täytyy kokeilla joku kerta. 

Ootteko käyneet Bergössä? Entä Åminnessa?
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3