keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Moments


Mun ajatuksen kulku on ollut normaaliakin oudompaa viime aikoina. Kummallisia asioita menneisyydestä on hiipinyt mieleen. Asioita, joita en oo ajatellut tai muistanut pitkiin aikoihin. 

Lapsena mulla oli kaksi unta, joita näin toistuvasti. En joka päivä tai joka viikko, mutta useita kertoja kuitenkin. Toinen unista oli sellainen, jossa meidän kodin lähellä oli leikkikenttä ja leikkikentän ympärillä matalia pensaita. Yhtäkkiä pensaiden takaa ilmestyi panttereita. Pikimustia. Kotiin oli lyhyt matka, mutta se ei loppunut koskaan. Juoksin ja juoksin, mutta kaksi vuotta nuorempi pikkusisko sylissä painoi liikaa. Jalat tuntui tahmealta ja vauhti hitaalta, niinkuin unissa aina. Panttereita oli takana kokonainen lauma. Tärkein asia oli saada sisko turvaan. En koskaan saanut, mutta pantterit ei myöskään koskaan saavuttaneet meitä. Matka jäi aina kesken.

Tuota unta oon miettinyt viime aikoina. Samaten narsistista ja myöhemmin myös väkivaltaiseksi osoittautunutta tyyppiä, jonka kanssa seurustelin nuorena. Oon miettinyt, ajattelinko jo ala-asteikäisenä olevani siskoni vartija. Vaikka tokihan sitä isosiskona onkin aina jollain tavalla. Oon myös miettinyt, kuinka paljon yhden pimeän tyypin sanat ja haukut on vaikuttaneet itsetuntoon myöhemmin. Sanat ja myös teot, jotka oon vuosiksi painanut johonkin kauas muistin syövereihin. Miksi ne nyt sieltä haluaa päivänvaloon? Nytkö oon tarpeeksi vahva käsittelemään niitä? Vai nytkö elämä on niin mukavaa ja tasaista, että pitää ruveta kehittämään draamaa vanhoista asioista?

Jotenkin tosi kummallisia hetkiä oon viettänyt viime aikoina omien ajatusteni kanssa. Tuntuu aivan, kuin olisin jossain käännekohdassa. En vain ymmärrä, mitä se tarkoittaa ja mihin tässä pitää nyt kääntyä. Ehkä kaikkea ei tarvi anaysoida niin tarkkaan?

Kuvien hetket on viime viikonlopulta. Vietettiin ihanan rauhallinen kotipäivä kolmestaan tyttöjen kanssa lauantaina mister A:n ollessa puunkaatohommissa. Tytötkin varmaan vaistosi, että nyt tarvii mutsi palan rauhaa ja leikki ennätyspitkän pätkän sovussa ja rauhassa. Laiteltiin vähän kotihommia ja käytiin illemmalla pulkkamäessä tossa meidän naapurissa. Illaksi saatiin mister A:kin kotiin.

Todella hämärä fiilis. Miten teidän viikko sujuu?
Sannis

6 kommenttia:

 1. Mulla on kanssa yksi uni, joka on ollut matkassa jo vuosia, voisi sanoa jopa vuosikymmeniä. Siihenkin liittyy pakoon juoksemista. En ole koskaan selvitellyt, mitä tuo uni mahtaisi tarkoittaa.

  Enkä valitettavasti osaa sanoa myöskään noiden vanhojen asioiden mieleen pulpahteluun. Samaan olen itsekin taipuvainen. Vanhat haavat monesti repeävät ainakin mielessä, vaikka ne asiat on mukamas antanut toiselle anteeksi. Ehkä se on vain tämä ihmismieli tuollainen.

  Kiitos kysymästä, viikko sujuu oikein kivasti. Lyhyt arkipätkä joululoman jälkeen, huomenna reissuun :) Kivaa ja vähemmän hämärää viikon jatkoa sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo uniselitykset on niin mutkikkaita. Kai ne aina liittyy jotenkin näkijän persoonaankin. Takaa-ajounet varmaan kuvastaa jonkinlaista stressiä ja huolta, voisin kuvitella. Asioita, jotka painaa mieltä.

   Voi reissu.. mahtavaa! Hyvää matkaa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tänks! Muutama vuosi sitten ostin ja vieläkin se näyttää ihan kivalta!

   Poista
 3. Painajainen = Kaikki painajaiset ovat opetusunia, joissa oppaasi yrittävät saada huomiosi kääntymään puoleensa. Mikään ei ole pelottavaa, kun selvität mitä symbolit merkitsevät, niiden tarkoitus on vain saada sinut muistamaan oppituntisi. Jos näet unta siitä, että näet painajaista, kysymyksessä on kaksinkertainen viesti, jolla yritetään herättää huomiosi ja saada sinua etsimään sisäistä näkemystä.
  Eläin = vaistonvarainen osa sinua. Se on virittäytynyt luontoon ja hengissä säilymiseen ja liittyy olennaisestitoiseen ja kolmanteen chakraan. Tarkkaile myös mitä tiettyjen eläinten ominaisuudet kertovat sinulle; nopeudesta, oveluudesta, voimasta vaiko viisaudesta.
  Leijona (voisiko olla lähellä pantteria?) Voimaa, vahvuutta ja feminiinisyyttä. Aggressiivisuuden pelkoa; pelkoa vihasta itsessä tai toisessa. Leijonan kesyttäminen tarkoittaa, että kohtaat omat pelkosi sisäisen voiman ja rakkauden avulla.
  Tai hirviö= itse rakentamiasi pelkoja, joiden olet sallinut kasvaa suhteettoman suuriksi, kun olet kiinnittänyt niihin jatkuvasti huomiota ja ollut huolissasi. Mikä tahansa kielteinen ajatus, jota pyörität sisälläsi, kasvaa jonkinlaiseksi hirviöksi; se on kuitenkin vain oman mielesi sisällä oleva harhakuva. Pyri kohtaamaan jokainen unessa eteesi tuleva hirviö; kysy mitä ominaisuutta, käsitystä, uskomusta tai pelkoa se edustaa. Näe hirviö ystävänä, joka on tullut opettamaan sinulle jotakin ja antamaan sinulle lahjoja. Kuvaile itsellesi välittömästi herättyäsi millainen tuo hirviö oli; kuvittele sitten, että se riisuu pukunsa ja esiin astuu pieniolento, joka ojentaa sinulle lahjan – jonkun oivalluksen. Muista, että kaikki uneen liittyvät ominaisuudet edustavat sinua itseäsi.
  Juosta =Jos juokset pois jotakin se tarkoittaa, että et ole vielä valmis tai halukas käsittelemään tiettyä tilannetta; pakenet joitakin ominaisuuksiasi pelosta johtuen. Jos juoksuliike on hidas, silloin sinun täytyy kohdata pelkosi pian, etkä voi lykätä tuota hetkeä enää kovinkaan kauaa. Saadaksesi asiaan laajempaa näkemystä pysähdy, katso kasvoista kasvoihin ahdistelijaasi ja pyydä ymmärrystä. Kohdatessasi pelin se häviää ja poistaa levottomuuden raskaan taakantietoisuudestasi. Jos juokset jotain kohti, alat innokkaasti uuden kasvun.
  Pensasaita = Vertauskuva kasvusta; jos se reunustaa polkuasi tai tietäsi, silloin kysymyksessä on hengellinen suojaus ja ohjaus. Jos se ympyröi sinua haitaten kulkuasi. Silloin elämässäsi on liian monia asioita ja ristiriitaisia suunnitelmia, jotka asettavat vaatimuksia ajankäytöllesi.
  Musta väri = tuntematonta ja tiedostamatonta.
  Sisar= Feminiininen osa itseäsi. Sisar edustaa itsessäsi olevia ominaisuuksia, joita heijastat sisareesi tai sisaren hahmoon. Voi myös tarkoittaa sitä, millaisena koet suteesi todelliseen sisareesi tai henkilöön, jota hän edustaa.
  Olisiko näistä unikirjan selityksistä apua?

  Terveisin,
  Vakkarilukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau!! Iso kiitos tästä! Tosta olikin aika helppo napata parit selitykset, jotka osuu just kohdilleen. Tosi mielenkiintoista.

   Terkkuja vakarilukijalle <3

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3