maanantai 4. joulukuuta 2017

Tallinna


Ei vitsit meillä oli hauska viikonloppu. Pakattiin perjantaina kimpsut ja kampsut ja ajeltiin Helsinkiin. Siellä hypättiin laivaan ja suunnattiin Tallinnaan. Tytöt jäi kotiin, mukaan lähti ystävät. Mainitsinko jo, että meillä on huippuhauskaa? 

Kaikki meni oikeesti niin nappiin! Hotelli oli sähköpostiin kilahtaneen matkatarjouksen kautta superedullinen, 29€/hlö/yö. Koko hotelli vaikutti uusitulta. Neljä tähteä, makea sisustus, maistuva aamiainen ja hyvä sijainti niin, että sai vähän kävellä, mutta ei itseään ihan näännyksiin. Meidät upgreidattiin executive-huoneeseen (ei hajuakaan miksi.. ylibuukkauksen takia maybe?), joten en tiedä olisko normihuone ollut kuinka pieni, mutta kivan tilava oli ainaskin meidän residenssi.

Joulutori oli ihana. Ei kovin iso, mutta niin kaunis ja tunnelmallinen. Juotiin "vähän" väkevähköt glögit ja fiilisteltiin. Pyörittiin ostarilla ja istuttiin kahvilla. Dinneriä syötiin Kaks Kokka-nimisessä mestassa, joka rankataan yhdeksi Tallinnan parhaista ravintoloista. Meidän kohdalla sanoisin, että meni vähän hukkaan, koska pikkusen huonosti osataan arvostaa fine dining-elämyksiä. Toki oli hyvää ja ravintola itsessään oli tosi viihtyisä, mutta ihan hirveän suurta mutkaa ei ehditty tekemään dinnerin jälkeen, kun mister A oli jo ostamassa joulutorilta makkaraperunoita :D Neljän hengen alkupalat ja pääruuat, pari olutta ja pullo kuoharia teki yhteensä 152€, joten vähän etuisampaa kuiteskin oli, kuin Suomen vastaava setti.

Joulutorin laidalla syötiin parhaat jälkkärit ikinä. Mulle mustikkajuustokakkua, mister A:lle inkivääri-kanelikakkua suolaisella kinuskikastikkeella. Maistiaisten jälkeen vaihdettiin annokset päittäin ja voi morjens, että oli hyvää! Vähän viiniä, höpötystä ja naurua päälle ja ilta oli ihan perfect! Pieniä juttuja, jotka on yhtäkkiä niin isoja. Että voi juoda pari lasillista viiniä ilman, että tarvii miettiä, kuka ajaa kotiin tai että kuinka jaksaa hengailla lasten kanssa seuraavana päivänä.

Oonkohan nyt kehunut kaikki ylisanat, mitä keksin? :D Ei olla taidettu kertaakaan lasten syntymän jälkeen reissata kavereiden kanssa vain aikuisten kesken ja voin kyllä kertoa, että oli jo aika. Kovin pitkää matkaa en ilman lapsia halua tehdä, mutta viikonlopun mittainen pyrähdys oli ihan täydellinen. Ehkä yhden päivän olis vielä voinut olla. Tämä oli muuten ihan täydellinen aikakin reissuun, koska itsenäisyyspäivä kolkuttaa ovella. Viikonloppuna ei saatu olla tyttöjen kanssa, mutta nyt on keskellä viikkoa ylimääräinen yhteinen vapaa. Matkan ainut miinus tulee kotimatkan "vähän" kovasta merenkäynnistä. Ihan ei toi matkapahoinvointipilleri auttanut, kun välillä näkyi ikkunoista pelkkä meri ja välillä taivas. Hyi hemmetti vieköön! Onneksi laivassa tarvi olla vain kaksi tuntia ja olo hellitti heti, kun päästiin maihin.

Mä olen niin yli tyytyväinen, että lähdettiin. Ja onnellinen, että lasten hoitokin järjestyi niin helposti. Ja niiiiin onnellinen, että meillä on ystäviä, joiden kanssa oleminen on niin helppoa ja rentoa.
Käykää ihmeessä Tallinnassa!
Sannis

2 kommenttia:

  1. Ihanan tunnelmallisia kuvia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Vanha kaupunki oli niin tunnelmallinen ja koko reissu tosi mukava. Ehdottomasti uudelleen ensi joulun aikaan!

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3