keskiviikko 9. lokakuuta 2024

Pläänejä

Keskiviikko. Aika haipakkaa on ollut viime aikoina ja koitan nyt ottaa vähän iisisti tänä aamuna. Työpäivä piteni illasta ja se on siinä mielessä kiva, että sain hitusen lisää aikaa tähän pieneen omaan hetkeen ennen duunia. Mister ja tytöt on jo lähteneet omiin hommiinsa ja me Saimin kanssa lojutaan sohvalla. Aion nyt juoda kahvini aivan rauhassa ja hengitellä hetken.

Kuvat on muutaman viikon takaa Vieresniemen vaunureissulta. Auringonlasku oli siellä kyllä upea. Eilen alettiin jo vähän miettiä ensi kesän vaunuhommia. Suunnitelmissa on lähteä pohjoiseen. Faija eli pappa ja Kanadan siskonen aikovat mukaan. Saa nähdä ilmaantuuko ennen reissua vielä lisää seuralaisia. Aika jännää. En oo koskaan aikuisiällä matkustanut tai muutenkaan viettänyt pidempiä aikoja faijan kanssa. Reitti ei oo vielä selvillä, mutta eikö sekin selkiydy tässä seuraavien kuukausien aikana. Rovaniemellä pitää kuulemma piipahtaa joulupukkia moikkaamassa ja Norjan puolelle tehdään kyllä mutka jossain kohdassa.

Tykkään, kun on jonkinlainen viitekehys jo ajoissa valmiina ja sen takia nyt jo kesälomaakin mietitään. Ja tietysti pitääkin olla ajoissa, kun on enemmän porukkaa lähdössä ja siskonenhan tietysti tulee kaukaa. On kivempi laittaa rahaakin säästöön, kun tiedetään about mihin säästetään. Toki ensin pitää nyt laittaa vielä roposet sivuun talvilomaa ja joulua varten. Seuraavan vuoden aikana ei todellakaan olla lentelemässä yhtään mihinkään, mutta kylläpä se maantiematkailukin maksaa aina pitkän pennin. Ja jouluunhan sitä saa aina uppoamaan aikamoisen summan, vaikka maltillisesti koittaakin elellä ja ostella.

Talvilomalle ei aiota vaunulla. Vaunu menee talviteloille tässä lähiaikoina ja saa lepuutella siellä ensi kevääseen saakka. Talven aikana olisi tarkoitus hommata Solikkaan koko porukalle omat tyynyt ettei tarvi aina sisältä roudata eestaas. Muuten vaunussa alkaakin olla aika hyvin kaikki ne varusteet mitä tarvitaan ja se on kyllä ihanaa. Lähdöt on niin paljon helpompia, kun ei tarvi jokaista hammasharjaa ja dödöä pakata erikseen. Talveksi pitää tietysti lakkapullot sun muut tuoda pois ja mietinkin, että pitää varmaan kirjoittaa lista niistä jutuista, mitä otettiin sisälle, niin on sitten keväällä helppo listan mukaan kerätä kamat kasaan. 

Semmosia suunnitelmia. Kirjoittaja pitää arjesta hyvinkin paljon, mutta on myös ihanaa kun on lomat, joita odottaa. Parhaiten lomien odotus toimii, kun on plääni, mutta ei liian tiukka sellainen. Sama taitaa päteä arjen suhteen :D Arjessa seuraavat suunnitelmat duunien ja harrastusten lisäksi on dinnerit mummun luona, serkkumiitinki ja minin kaste. Jep, luit oikein.. mini kastetaan tämän kuun lopussa, kun ei oo kastettu silloin pienenä. Viistoistaveen riparihommien yhteydessä alkoi miniä murehduttaa, että joutuuko sitten riparilla kastettavaksi kaikkien katseiden alla ja päätettiin hoitaa homma nyt ajoissa alta pois. Vaasassa järjestetään tapahtuma nimeltään Aamukaste, niin eihän tossa nyt ollut oikein edes muuta vaihtoehtoa, kuin kastaa meidän Aamu just tuossa happeningissa :D

Mukavaa tätä päivää!
Sannis

4 kommenttia:

  1. Toi on just hyvä että osa tavaroista on vaunussa eikä tarvi aina ottaa kaikkea mukaan kotoa. Mulla on mökillä kaks lipaston laatikkoa mun käytössä jossa on vaatteet mitä en käytä enää kotona. Ei tarvi ottaa mökille sit mukaan kun alusvaatteet (niitäkin on muutamia mökillä). Hammasharjat ja aineet ym vien joka kerta mukana, jäätyvät pian mökillä. Muut mökin käyttäjät ei tätä juurikaan harrasta, mulla on ihan listat kui monta pitkähihasta tai sukkaparia laatikossa on. T: Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin mäkin tekisin. Ärsyttävää pakata aina miljoonasti kamaa joukkoon.

      Poista
  2. Ihania kuvia <3 Pitääpä alkaa miettiä jo ensi kesän lomasuunnitelmia. Norjan reissusta haaveilen mutta saa nähdä minne päädytään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tuntuu, että Norja on ollut viime aikoina aika hitti. Mun faija vei meitä aina pohjoiseen, kun oltiin pieniä, mutta sen jälkeen en oo Norjassa käynyt. Nyt on jo aika :)

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3