torstai 9. maaliskuuta 2023

Kipeä


Mini oli kipeänä muutama viikko sitten. Joutui olla kuusi päivää koulusta poissa korvatulehduksen takia. Siitä lähtien oon ihmetellyt, kun typy on niin kalpea ja kipeän näköinen. Olotila on kuulemma ollut kuitenkin ihan normaali...kunnes eilen heräsi kurkkukipuun. Päivällä sai vielä tosi rajun migreenikohtauksen ja loppuviimein myös oksensi. Sen jälkeen olotila helpotti migreenin osalta, mutta flunssaoireet jatkui ja illalla oksensi vielä uudelleen.

Kipeänä seiskaviikolla ja sitten taas kymppiviikolla. Olikohan seiskaviikkoa edeltävä flunssa joulukuussa? Sitä ennen lokakuussa(ko?) ja sitä ennen elokuussa. Kiva tahti. Onneksi mini pärjää hyvin koulussa ja saa tehtävät tehtyä, mutta ressaa kyllä laittaa noita poissaoloilmoituksia, kun poissaoloja on paljon. Kirjoittajalla sairastelusykli on viime kuukausille lähes sama. Vielä ei oo tämä kymppiviikon flunssa iskenyt, mutta elo-, loka- joulu- ja helmikuu tuli ajallaan. Joka toinen kuukausi? Tuntuu vähän, kuin huonolta vitsiltä.

Korona-ajan hommelithan tähän kai vaikuttaa ja täytyy vain luottaa, että kyllä se tästä tasaantuu pikkuhiljaa. Tuntuu monessa suunnassa olevan samanlaista. Mini mua kyllä huolestuttaa. Iho on taas huonossa kunnossa ja ruoka-aineallergioitakin on ilmaantunut lisää. Käytiin kouluterkkarilla terveystarkastuksessa ja siellä suositeltiin allergiatestejä. Terkkari lupasi viedä asiaa eteenpäin.

Tänään mister A jää minin kanssa kotiin ja kirjoittaja lähtee töihin. Ite oli eilen kotona etätöissä. Sain ihan hyvin hommia tehtyä minin nukkuessa ja ohjelmia tsiigaillessa, vaikka osa päivästä olikin aika kamalaa, kun migreeni ei meinannut helpottaa millään. Minin migreeni on erilainen, kuin kirjoittajan. Suurin oire on päänsärky, joka kirjoittajalla usein jää vähän lievemmäksi muiden oireiden rinnalla. Minillä se on useimmiten lähes ainut oire, tulee ihan yllättäen ja hakkaa niin kovaa, että jo vieressä seuraaminen on kamalaa. Onneksi saatiin yö nukkua ihan suht hyvin.

Valon lisääntyminen on ihanaa ja kotona näkee eteensä jo aika aikaisin aamulla ilman valoja. Luntahan me saatiin vielä reilusti lisää, josta moni on ihan hajalla, mutta itse tykkään kyllä. Ei näin aikaisin kuitenkaan kevät tule ja jos ei oo kunnon talvi, niin on sitten ärsyttävää räpäskää. Valitsen kyllä lumen loskan sijaan. Pakkasasteet nousi tälle päivälle pariinkymmeneen ja se kyllä on kirjoittajankin mielestä vähän turhan paljon. Autoja saa lämmittää ties kuinka kauan ja Saimin tassut jäätyy ulkona. Toivotaan, että vähän laantuu, mutta vielä saa mun puolesta olla kuitenkin pakkasen puolella pari viikkoa. Sitten vois tulla yhdessä yössä kevät ja kaikki lumet sulaa kerralla :D

Kivaa tätä päivää! Ootteko pysyneet terveinä?
Sannis

2 kommenttia:

  1. Voi kurjaa että Minilläkin on migreeniä 😔 meille rantautui tänään koulusta vatsatauti, että sitä nyt sitten jännitellään 😫

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, migreeni on kyllä niin syvältä. Onneksi minillä on kohtauksia harvoin. Voi vatsatauti.. sitä sitten odotellessa. Tsemppiä kovasti! Toivottavasti ei kierrä teillä kaikkia läpi.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3