tiistai 6. joulukuuta 2022

Itsenäisyyspäivä

Sunnuntaiaamuna kun herättiin, paisteli tonttu kananmunakarkkeja paistinpannulla. Tytöt söi karkit ja sen jälkeen lähdettiin mökille käymään. Mister A oli töissä inventaariopuuhissa, joten lähdettiin matkaan tyttöporukalla. Haettiin ystäväni Ellu joukkoon ja huristeltiin Sundomiin tsiigailemaan, joko meri on jäätynyt. Olihan se. Saimi vähän rannassa kokeili kantavuutta, mutta komensin kyllä nopsasti takaisin tukevammalle maalle.

Matkalla aurinko näyttäytyi, mutta ei ylettynyt ihan mökille saakka. Tällä kertaa ei tehty tulta sisälle Högforsiin eikä saunan kiukaaseen, koska mister A ei ollut mukana, mutta sen verran on mökillä peruslämpöjä päällä, että tarjettiin juoda sisällä Ellun tuomat kahvit ja mutustella kirjoittajan leipomat tortut.

Kotona lähtiessä mini mietti, että kyllä siellä mökillä on paljon kivempaa jos mummu on paikalla, mutta ihan hyvin saatiin aikamme kulumaan eikä kolmetoistaveelläkään ollut kiire kotiin. Juoksutettiin Saimia ja hengailtiin. Testailtiin vähän valokuvaushommia. Postauksen mökkikuvat on kirjoittajan näpsyjä, mutta muut tyttöjen otoksia. 

Koko meidän porukalla on tänään vapaata. Tulee aina tarpeeseen. Oon ollut vähän liian stressaantunut töissä, joten koitan ottaa tänään iisisti. Jotenkin hassu viikko, kun itsenäisyyspäivä osui tiistaille. Eilinen maanantai oli töitä ja tänään saa taas mennä aamusta hitaammin. Aivan kiva! Loppuviikolla koitan tyhjätä to do - listaa ja saada aivojani sellaiseen moodiin, ettei maailma lopu tai kenelläkään henki lähde, vaikka osa hommista jäisi seuraavalle viikolle.

Itsenäisyyspäivä herkistää nykyään aina samalla tavalla. Nuorempana sitä ei osannut ajatella, mutta nyt sitä kyllä ymmärtää, kuinka toisin asiat voisi olla. Itku on aina vähän normaalia herkemmässä itsenäisyyspäivänä ja kiitollisuus on todellakin läsnä.

Rauhallista itsenäisyyspäivää!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3