keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Tonttuveitikka

Joulu alkaa olla jo lähellä. Uskomatonta, että ollaan taas jo täällä. Suunnitelmissa on mennä tänä vuonna mutsin eli mummun luo aattona syömään. Saa nähdä. Niin meidän piti viime vuonna jo mennä, mutta oltiinkin kipeinä mister A:n kanssa. Ehkä tällä kertaa on parempi tuuri. Parempi ehkä varautua kuitenkin joillakin jouluruuilla jos historia toistaa itseään. Useinhan sillä on tapana.

Yleensä tapaan joka vuosi ostaa jonkin uuden joulukoristeen. Useimmiten jotain kuuseen ripustettavaa. Tänä vuonna en oo hankkinut mitään. Yhden ihanan ikkunatähden olisin tahtonut, mutta jätin senkin nyt ainakin vielä kauppaan. Jaksaa nämä olemassa olevatkin ilahduttaa. Työt on koristelleen piparkakkutalon ja se on eri näköinen joka vuosi. Oliskohan siinä meille riittävästi uutta tälle joululle?


Tonttu se on hölmöillyt ja tehnyt kaikenlaista hassua täällä pitkin öitä. Minin syntymäpäivän kunniaksi juotiin vaahtokarkkikaakaot, niin johan oli seuraavana yönä tonttukin keksinyt omat vaahtispuuhansa.  "Voi tonttu.. ei taida sun vaahtikset tolla tulella grillaantua", tuumas kolmetoistavee aamulla herättyään.

Yhtenä yönä oli tonttu pitänyt bileet muiden tonttujen ja minin pehmolelujen kanssa. Aika väsynyttä sakkia täällä istui pöydän ääressä tyhjien limsapullojen ja puoliksisyödyn suklaalevyn vierellä. Tänä aamuna oli tonttu tuonut ison vadin keskelle keittiön pöytää ja ehdotteli saunan lämmitystä. Mini arvasi iloisena mistä on kyse. On kuulemma kokenut tämän "lunta saunaan" - homman ennenkin ja tiesi heti mitä varten vati oli. 

Mini on kaverinsa Vilman kanssa jättänyt joka vuosi tontulle kirjeen Vilman ollessa meillä joulun alla. Niin nytkin, kun Vilma oli yökylässä ennen synttärijuhlia. Selvisipä aamulla, että tytöt oli laittaneet puhelimen kuvaamaan, josko saisivat ikuistettu tontun filmille, mutta kuuden tunnin jälkeen oli puhelimen tallennustila loppunut. On tainnut tonttu käydä vasta sen jälkeen, koska kirje oli haettu ja tilalle jätetty pieni yllätys. Aikamoinen veitikka aina vaan tuo tonttu.


Joulukiireet ei vaivaa, ainakaan nyt just. En oo ihan varma, tarviiko meidän erityisesti tehdä jouluruokia, kun pitkästä aikaa mennään valmiiseen pöytään. Toki viedään mukanamme jotain, mutta suurimmalti osin jää tänä vuonna meidän jouluruuat kotona laittamatta. Se tuntuu ihan sopivalta nyt tähän kohtaan. Luulen, että on oikein hyvä jos ehdin huilata vähän enemmän ja tehdä vähän vähemmän.

Pari lahjaa pitäisi vielä miettiä ja myös aikatauluja olisi hyvä vielä suunnitella. Ainut, joka on lyöty lukkoon, on tuo syöminen mutsin luona, mutta halutaan tietysti tavata muitakin meidän perheiden jäseniä. Eiköhän me saada aika helposti kaikki sopimaan, vaikka onkin aika lyhyet pyhät.

Alkaako teillä muilla olla jo joulun suunnitelmat valmiit?
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3