lauantai 20. elokuuta 2022

Loppukesä

Lauantai. Tällä viikolla sää on ollut superkuuma, kostea ja painostava. Yök! Edellisyönä ukkonen jyrisi oikein kunnolla ja satoi ihan hullun kovaa. Eilen vähän jyrähteli, mutta onneksi ollaan päästy aika vähällä. Oon ollut kipeänä ja kotona muutaman päivän. Terassilla on pystynyt istuskella puoleen päivään saakka ja sen jälkeen on ollut pakko siirtyä sisätiloihin ilmalämpöpumpun alle. Loppukesä ei oo mun juttu. Senhän te jo tiesittekin. Tai onhan se jos sää on raikas, mutta tota ummehtunutta, kosteaa kuumuutta en kestä. 

Etätyön myötä sairasloman merkitys on muuttunut. Harvoin oon niin kipeä, että pitäisi vaan nukkua ja tylsistyn kuoliaaksi jos pitää koko päivä tuijottaa telkkariohjelmia. Työnantaja ei tietenkään vaadi työntekoa sairaana, vaan ihan omasta päätöksestä muutan osan sairaspäivistä etäpäiviksi ja avaan koneet. Vihaan yli kaiken olla sairaana, mutta nyt vähän mietin, että silver linings.. tulipa nyt aikaa tehdä rauhassa sellaisia hommia, joihin on yleensä vaikeaa löytää riittävän pitkää rauhallista slottia. Tottakai pähkäilen kuitenkin, olisiko syytä jättää työjutut kokonaan sivuun ja levätä...että kuinka paljon tällaiset jutut kuormittaa henkisesti... että polttaako just tällainen toimintamalli nykyään ihmiset loppuun. Kirjoittajallekaan loppuunpalaminen ei kuitenkaan ihan vierasta oo. Vai ressaako liika asian miettiminen kaikista eniten :D Vaikea arvioida.

Mini on alkanut käyttää Instagramia ja löytää sieltä kaikenlaisia ideoita. Taitaa olla vielä liian nuori mihinkään somesovelluksiin, mutta mun mielestäni IG on näistä harmittomin. Mini tsiigailee koiravideoita, skoottausjuttuja ja ruuanlaitto- + leivontavinkkejä. Tällä kertaa piti testata kotona vesimelonimehujäitä. Vesimelonin sisus kaiverrettiin pois, muusattiin blenderissä mansikoiden ja jugurtin kanssa ja sen jälkeen kaadettiin takaisin kuorikehykseen. Päälle ripoteltiin mustikoita koristeeksi. Pakastamisen jälkeen lisättiin vähän tomusokeria. Työt tykkäsi kovasti. Kirjoittajan hampaille mehujäät on vähän liian jäisiä. Kyllähän tämmösiä vois jaksaa tehdä kerralla isommankin satsin. Eipä tuo haittaisi jos kesällä jokapäiväinen jäätelö vaihtuisi välillä terveellisempään versioon.

Loppukesälle on nyt vielä sellaisia suunnitelmia, että ensi viikonloppuna kun on saarikaudenpäättäjäiset, mennään mökille. Jos vain ollaan kaikki terveinä. Sitä seuraavana viikonloppuna on PowerParkissa huvikauden päättäjäiset. Tytöillä on vielä BlackFriday-rannekkeet jemmassa ja nyt ei ole enää oikein montaa mahdollisuutta niitä käyttää. Tähdätään siis tuohon viimeiseen päivään. Kanadan sisko tulee kohta Suomeen ja aika nopsasti saadaan alkaa laittaa pakettiin mutsin 70-vuotisjuhlia, jotka juhlitaan syyskuussa. Syyskuulle on paljon muutakin hommaa. Kuun alkupuolella avataan töissä uusi keskus ja duunia sitä varten on vielä paljon. Loppukuussa vietetään toisetkin pyöreät synttärit meidän perheessä, kun pikkusisko täyttää 40. Silloin taidetaankin olla jo syksyssä. Mitä te aiotte puuhata nyt kun on vielä vähän kesää jäljellä?

Hyvää viikonloppua!
Sannis
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3