lauantai 27. elokuuta 2022

Kesä


Kyllä se nyt alkaa kesä olla paketissa. Tämä kesä meni nopsasti ja loppui ehkä vähän keskenkin, koska vielä olisin tahtonut kovastikin esim. vaunuilla. Autojen kanssa säätö verotti kyllä pahasti karavaanikautta, mutta toivotaan, että ensi vuonna päästään liikkeelle useammin. Ne muutamat reissut, joita ehdittiin tälle kesälle tehdä nosti vaunukuumeen ihan uusiin sfääreihin ja oon ihan oikeasti ollut aivan hätää kärsimässä täällä kun ei enää päästä matkaan tälle vuodelle.

Ekat kaksi kuvaa on tämän kesän Powerpark-reissulta. Kanadan sisko lähti mukaan ystäviensä lasten kanssa ja olikin kiva huvipuistopäivä, kun porukkaa oli vain vähän. Olin ostanut BlackFriday-tarjouksesta neljä ranneketta, mutta käytettiin niistä vain kaksi. Kaksi on siis vielä käyttämättä. Mietin ensin josko oltais lähdetty vaunulla Alahärmään, mutta koska mister A on viimeisen PowerParkin aukiolopäivän töissä, lähdetään me nyt sitten vain illaksi vensklaamaan. Puisto aukeaa sinä päivänä vasta kolmelta, joten siinä mielessä saadaan aikataulut soviteltua.


Rannalla ei ehditty ihan hirveästi hengailla tänä kesänä. Joitakin kertoja käytiin toki uimassa, mutta ehkä vähemmän, kuin esimerkiksi viime kesänä. Kolmetoistavee ei oo koskaan ollut erityisen innokas uimari ja mitä vanhemmaksi tulee, sen vähemmän jaksaa lähteä uimapuuhiin mukaan. Tälle kesälle ei testattukaan muita biitsejä täällä Vaasassa, kuin meitä lähimpänä oleva Karperönjärven uimaranta.

Viimeisellä rantsukerralla mini sai ilmeisesti vedestä jonkin bakteerin, koska heti kun oltiin lähdössä kotiin, alkoi valittaa inhottavaa tunnetta silmässä. Seuraavana päivänä käytiin terkkarilla ja tulehdushan siinä silmässä oli. En toki tiedä johtuiko sitten vedestä kuitenkaan, koska homma eteni korvatulehdukseen, joka tuli myös kolmetoistaveelle. Ehkäpä sattui vaan joku kesäflunssa iskeä just sopivasti siinä kohdassa. Tai voihan sekin olla, että silmätulehdus ja muut flunssan oireet ei liittyneetkään toisiinsa. Kukapa näitä tietää. Sen jälkeen mini on uinut Kristiinankaupungissa ja mökillä, mutta rantsuun ei oo tullut lähdettyä.


Mökillä oltiin kolme viikonloppua putkeen nyt loppukesästä. Kolmas jäi vähän kesken, kun kirjoittajalle iski korona number 2. Tauti on jo paremmalla puolella ja töissäkin oon ollut melkein koko viikon, mutta nyt harmittaa, kun ei päästä saarikaudenpäättäjäisiksi mökkeilemään. Ehdin jo ajatella, että ollaan selvillä vesillä, mutta kyllä täällä nyt on jo seuraava koronapotilas. Mini on terve ja olis niin tahtonut mökille, mutta en viittinyt lähettää sinne mummua, pappaa ja Kanadan tätiä mahdollisesti tartuttamaan. Jos mini sairastuu ensi viikolla, saan alkaa kaupitella PowerPark-rannekkeitakin eteenpäin. Huoh!

Aika kivasti nämä meidän kesien aikataulut on muotoutuneet sellaisiksi, että alkukesästä tehdään reissuja ja on kaikenlaista menoa ja meininkiä. Loppukesästä ollaan sitten enemmän mökillä. Mökki on Vaasan saaristossa, joten sinne pääsee helposti, vaikka loma olisikin jo loppu. Ja tietysti mustikat kypsyy loppukesästä, niin siinäkin mielessä tulee enemmän menoa mökin suuntaan.

Ulkomaanreissuja ei olla tänä kesänä, eikä sen puoleen koko vuonnakaan tehty eikä niitä ole suunnitelmissakaan. Jaaa, olihan kirjoittaja Uumajassa ja mister A:lla on yksi duuniretki Saksaan tulossa eli jotain pientä ulkomaanhommaa kuiteskin :) En oo toukokuisen lyhyen matkakuumeen jälkeen juurikaan kaivannut mihinkään Suomen rajojen ulkopuolelle. Hullu kuumuus ei houkuttele yhtään ja kyllä kirjoittajan kaikki haikailut kohdistuu nyt tohon asuntovaunuhommaan. Jotenkin aika hullua, kuinka monta vuotta olin ihan, että en todellakaan lähde mihinkään vaunuilemaan ja nyt en muuta tekisikään.

Vähän oon miettinyt ensi vuoden toukokuuta.. että voitaisko me mister A:n kanssa lähteä kahdestaan vihdoinkin häämatkalle, kymmenennen hääpäivän kunniaksi. Ja mietin siis jotain tosi helppoa ja yksinkertaista "suoraan Vaasasta Rodokselle" - juttua, mutta jotenkin en oikein näe meitä kaksistaan jossain rantalomakohteessa. Ei meistä kumpikaan jaksa lojua rannalla tai poolilla yhtään ilman tyttöjä. Ja viikko tuntuu kyllä aika pitkältä ajalta. Ehkäpä tehdään joku lyhyempi pieni reissu. Toki... saattais olla jo aikakin olla lapsista ensimmäisen kerran erossa se viikko, mutta onko pakko jos ei halua? :D


Bileillat jäi tältä(kin) kesältä vähiin. Firman kesäjuhlissa olin autolla matkassa, mutta Vauhtiajoissahan toki oltiin ja se olikin aika kiva, jotenkin vähän erilainen reissu. Viinilasikuva on parin viikon takaa, kun käytiin ystävän kanssa syömässä ja istahdettiin rantaan maistelemaan vähän Proseccoa. Jatkettiin siitä vielä meille istumaan iltaa ja saatiin ystävän mieskin mukaan. Työt oli toki kotona, joten aika rauhallisissa merkeissä vietettiin perjantaita meidän terdellä. Miehet oli kahvilinjalla, mutta me naiset kyllä testattiin vielä ne tämän kesän hittidrinksut Martini Fierot.

Vaikka syksyn lapsi oonkin, niin on siinä kesän loppumisessa aina oma pieni haikeutensa. En melkein malta odottaa sitä, kun seuraava kesä on lähellä ja mietitään, mitä tällä kertaa lomalla tehtäisiin. Tämän kesän lomalla osasin aikatauluttaa aika sopivan määrän tekemistä. Joillakin lomilla on ollut liikaakin, mutta ei tänä vuonna. Loma oli sopiva ja koko kesä oli aivan kiva. 

Piti aivan selata blogia ja Instaa vähän taaksepäin, että muistaa mitä kaikkea sitä tulikaan tehtyä ja kyllä tämän kesän highlightseja oli ehdottomasti vaunureissut Kristiinankaupunkiin, Vauhtiajoille ja Koivulehtoon + retket Kalajoelle ja Uumajaan. Mökkeily kuuluu joka kesä niin kivoimpiin juttuihin ja tänä kesänä oon myös taas ollut erityisen onnellinen omasta terassista ja omasta aamukahvipaikasta.

Viimeisiä elokuun päiviä viedään vielä. Nyt sataa. Toivottavasti huomenna ei, koska pihassa olis vähän siivottavaa. Ei onneksi oikein paljoa tällä kertaa. Tänään oon sulattanut pakastimen ja nyt saan sinne hienoon järjestykseen eilen noukitut viinimarjat talven smoothieita varten. Myin pari pieneksi jäänyttä fillaria meidän pihasta ja huomenna heitän vähätkin jäljellä olevat kesäkukkien raadot menemään. Sanoisin, että syksy on nyt virallisesti alkanut.

Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3