maanantai 2. toukokuuta 2022

Vappu 2022

 


Tänä vuonna en tehnyt ite munkkeja. Simaa en oo tainnut tehdä koskaan, koska meillä on vähän huonosti juojia. Nytkin mini toivoi, että ostetaan ja ostettiin... ja siellä se on jääkaapissa avaamattomana koko pullo. Kuvassa on Pommacia. Joka sekin näyttää väljähtyvän pulloon. Munkit taas on tehneet kauppansa hyvinkin. Suurimman osan niistä on hoitanut kirjoittaja. Olis ehkä riittänyt vähän vähempikin.

Vappuaamuna käytiin metsärundilla mister A:n ja Saimin kanssa ja sen jälkeen puuhasteltiin kotosalla. Siivosin vaatehuoneen, joka on ollut listalla jo jonkin aikaa. Ei onneksi ollut ihan hullu työmaa, vaan meni aika helposti. Sen jälkeen lähdettiin hakemaan kolmetoistaveetä tallilta ja jatkettiin matkaa vapputorille. Syötiin lunchit ja kierreltiin hetki torilla kamujen kanssa. Aika lyhyeksi jäi meidän kiertelyt, mutta lapset sai metrilakunsa ja mini saa rauhan, kun on oltu torilla. Oli kuulemma kaikki kaveritkin menossa.

Loppupäivä hengailtiin kotosalla. Tsiigailtiin leffaa ja laittelin ruokaa tätä viikkoa varten. Faija kävi tekemässä mister A:n kanssa vähän suunnitelmia pienen ilmanvaihtorempan suhteen. Meillä lähtee kaikki höyryt ruuanlaitosta ja saunasta semmosesta putkesta pihalle, joka ohjaa ne hassusti terassin katteen alle. Katelaudat homehtuu, kun lämmin ja kostea höyry jää niiden alle pyörimään. En tiedä, miten homma onkin alunperin suunniteltu noin. Nyt ohjataan höyryt kauemmas talosta niin, ettei tarttis joka vuosi homepestä ja maalata katelautoja uudelleen. Ei lopu hommat, ei.

Oon viime aikoina miettinyt tosi paljon, kuinka kaiken homman määrää vois vähän vähentää. Mister A lupasi laittaa pihassa makaavan veneprojektin eteenpäin. Vene on ISO ja lojuu rumana möhkönä takapihalla. Pakko vaan myöntää se tosiasia, että kaikkeen ei ehdi. Projekti olisi ollut turhan kallis ja aikaavievä. Harmi, mutta uskon, että joku vähän pienempitöinen ratkaisu on kuitenkin parempi. Toivottavasti joku hakee veneen itselleen.

Tulevan kesän uima-allaspuuhia mietittiin myös. Mister A oli jo viime kesänä vähän väsynyt koko altaaseen, koska on ainut joka sitä hoitaa ja pitää siistinä. Kolmetoistavee ei uinut enää kertaakaan. Mini kyllä pulikoi ahkerasti naapurin Timin kanssa, mutta vähän tässä nyt pähkäillään, josko se olisi nyt uima-allaspuuhat meidän osalta selvät. Sähkölasku on sen jäljiltä törkeä ja altaan paikkaakin pitää joka vuosi fiksata ja tasata. Se toki vähän mietitytttää, että ostettiin viime kesäksi uusi allas. Uskon kuitenkin, että tähän aikaan vuodesta sen saisi kyllä myytyä eteenpäin ihan ookoo hinnalla, kun on ihan priima vielä.

Semmosia mietteitä ja semmonen vappu täällä.
Kivaa tätä viikkoa!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3