lauantai 7. toukokuuta 2022

Kotiintuloaika

Tälle päivälle pitäisi keksiä jotain tarjottavaa. Meillä on tulossa ystäväperhe kylään ja ajatuksena oli grillata. Nyt sataa vettä yli kovaa, joten saa nähdä, tehdäänkö kuitenkin jotain muuta. Meillä on puu/hiiligrilli, joten taivasalla on aina grillattava. Vaikka eipä kai sitä kaasugrilliäkään saisi terassille tuoda. Sähkön ehkä vois. No, saapa nähdä mihin tuo sää tosta muuttuu. Vähän tekis mieli jotain kesäistä. Ehkä joku semmonen perunasalaattihenkinen juttu tai jotain. Kuvan perunat tehtiin joskus aiemmin talvella. Helppoja ja aivan hyviä.

Vieraat lupasivat tuoda jälkiruokaa mukanaan, joten sitä ei tarvi miettiä, mutta huomennahan on äitienpäivä. Ollaan kutsuttu äiti ja mister A:n äiti meille, joten sitä varten laitetaan kyllä leivontahousut jalkaan. Mietin, josko tekis ihan perinteisen täytekakun. Kermalla tietty. Semmosta ei ookaan tehty pitkään aikaan, kun juhlia ei oo viime kuukausina ollut. Alemman kuvan pullat mini täytteli tietysti laskiaisen aikaan. Mumman kanssa pitivät huolta siitä, että meillä oli pullaa sekä laskiaistiistaina, että -sunnuntaina :)


Mister A lähti töihin. Kolmetoistavee ja Saimi nukkuu. Minä ja mini tuijotetaan ruutuja. Ulkona pauhaava sade ei aivan houkuttele lenkille. Ei ookaan tainnut sataa pitkään aikaan. Aloitin haravoimaan tällä viikolla ja toivoin, että loputkin pihasta kuivuisi nopsasti, että saisin jatkaa. Ei taida olla nyt toivoa ihan lähipäivinä. Toisaalta, ei tänä viikonloppuna olisi ollut aikaakaan, kun on noita sovittuja hommia. 

Kolmetoistavee lähtee tänäkin viikonloppuna tallille yöksi. Pääsee onneksi tänään sinne kaverin kyydissä, niin ei tarvi ajaa, kuin huomenna hakemaan. Kolmetoistavee on lähes aina kotona jos ei ole heppahommissa tai lehtiä jakamassa. Eilen varmaan ensimmäistä kertaa ever oli kaverinsa kanssa vähän myöhempään illalla koululla ja jossain puistossa hengailemassa. Kun ajeltiin kotiin koirapuisto/skeittipuistoreissulta kahdeksan jälkeen, nähtiin tytöt kikattamassa kaksistaan ja oltiin molemmat mister A:n kanssa tyytyväisiä, että on vähän hommaa ja menoa. Ihanaa, että typy viihtyy omissa puuhissaan niin hyvin, mutta joskus aina mietitään, että noinko se kuitenkaan nauttii kotona olosta koko ajan.

Saatiin hienosti pari viestiä, missä on milloinkin ja että aikoo olla vielä hetken. Piti aivan miettiä, että moneltakos kuudesluokkalaisen pitää tulla iltaisin kotiin eikä oikein kumpikaan päädytty mihinkään ratkaisuun. Kymmeneltä aloin kuitenkin kirjoittamaan viestiä, että vois lähteä kotiinpäin, mutta en saanut sitä valmiiksi kun samalla avain kääntyi lukossa. Meillä ei oo vielä tarvittu kotiintuloaikoja tähän mennessä, kun molemmat tytöt pyörii koko ajan tässä ihan lähiympyröissä. Minille joskus sanon arki-iltaisin, että kasilta kotiin jos menee viereiseen skeittipuistoon, mutta useimmiten ovat jo siihen aikaan omassa tai naapurin pihassa.

Moneltako teillä ysivuotiaat ja kolmetoistavuotiaat tulee iltaisin kotiin?
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3