torstai 24. maaliskuuta 2022

Välivaihe


Haudihoukkelis! Meni se maanantain seniorijumppa aivan hyvin. Reidet veti vähän tukkoon samalla tavalla oudosti, kuin ennen talvilomaakin sillä yhdellä tunnilla, mutta vähän lievemmin ja tunne helpotti nopeammin. Tiistain sisäpyöräilykin meni ihan ookoo, mutta eilen oli kyllä jonkinlaista tuntumaa keuhkoissa. Lievää, mutta oli kuitenkin. En toki oletakaan, että tämän homman jälkeen pääsee liikkumaan rankemmin tässä aluksi ilman mitään tuntumaa, mutta vaikea on arvioida, mitä saisi nyt tehdä ja mitä ei. Mitään oikein rankkaa en oo toki tehnytkään ja oon varonut hengästymästä liikaa. Tämän päivän tunnin vaihdoin sellaiseksi, jossa voin ite tehdä vain osan ja ottaa kevyemmin. Ens viikolla mulla on useampi huoltava tunti. Muiden suhteen vielä harkitsen. Alkaa turhauttaa ihan oikeasti, mutta katotaan nyt kuinka tänään menee. Maanantain rankimman tunnin oon antanut pois jo seuraavilta viikoilta. Sen suhteen tsiigaillaan sitten pääsiäisen jälkeen, mikä on homman nimi.

Aika kiireisesti alkoi työt talviloman jälkeen ja oon ollut jopa vähän resseissäkin tässä miljoonan asian äärellä. Oon tehnyt kesän ryhmäliikunta- ja asiakaspalveluaikataulua ja se on aina semmostakin sillisalaattia kesälomien ja muiden liikkuvien osien takia, että olo on sen äärellä aina vähän tööt. Vähän normaalia helpommin tuntuu kuitenkin tänä vuonna rakentuvan ja luulen, että saan huomenna jäädä hyvällä mielellä vapaapäivälle. Pidän lauantaina sekä sunnuntaina tunnit, joten perjantaina on syytä huilailla.

Ensi viikolla teen maanantaina jotain sellaista, mitä en ole koskaan tehnyt. Vielä se ei jännitä erityisesti, mutta varmaan on jännityksenkin aika tulla sitten loppuviikosta. Tai edellisenä yönä. Kerron sitten ensi viikolla kuinka se meni. Parin viikon päästä kuvataan myös uusia videotunteja LYKKEn videokirjastoon  ja se on aina vähän stressaava setti. Omat striimikuvaukset omalla keskuksella on paljon helpompia, mutta nämä isommat proggikset, kun lähdetään Seinäjoelle tekemään kerralla iso kasa sellaista matskua, jota on tarkoitus käyttää vuosia eteenpäin.. on se aina aika heavya. Aina mietin, että tällä kerralla säästän itseni stressiltä enkä lähde mukaan, mutta koskaan en kuitenkaan maltakaan jäädä pois :)

Tuntuu, että on nyt vähän semmonen välivaihe. En oikein tiedä, että välivaihe mistä, mutta silti. Aika paljon on kalenterissa kaikkea ja se varmaan vähän tuntuu korvien välissä. Korona on tuonut mukanaan oudot unet ja lähes jokaöiset painajaiset vetää vähän puhtia pois. Luulen, että painajaiset johtuu tukkoisesta olosta. Yritän nyt kuitenkin päästä nenäsuihkeista jo eroon. Niihin jää kyllä niin tehokkaasti koukkuun. Oon nyt tämän viikon ollut ilman ja jos tukkoisuus johtuu niiden käytöstä, pitäisi sen kohta jo helpottaa. Yleensä on helpottanut tässä tilanteessa jo parissa päivässä ja nyt ei, joten pahoin pelkään, että johtuu nyt ihan kuningas koronasta itsestään. Pläähkis!

Saimilla on ongelmia jalkojen kanssa. Monen monta viikkoa on tässä jo menty vähän ylä- ja alamäkeä niiden suhteen. Saatiin särkylääke eläinlääkäristä ja ollaan koitettu ottaa iisisti, mutta joka kerta kun luullaan, että homma on paremmalla mallilla, tulee kuitenkin takapakkia. Homma taisi alkaa siitä, kun meno oli liian kova jäisellä alustalla. On varmasti liukastunut tms. Otettiin särkylääkekuuri parikin kertaa ja ollaan pidetty huilitaukoja. Nyt kuitenkin edelleen aina pidemmän liikkumisen jälkeen takajalat tai toinen niistä on kipeä. On vähän vaikea saada selville kumpi jaloista on kyseessä eikä vielä tiedetä, onko se koko ajan sama jalka, joka on esim. venähtänyt vai voiko kyse olla lihaskivuista.

Tassut vaivaa Saimia myös ja niitä se nuolee ja järsii. On tehnyt sitä ihan pennusta lähtien. Ollaan vaihdeltu ruokaa ja koitettu hoitaa lääkevoiteella. Vähän vaisuna Saimi on ollut viime aikoina, joten ei kaikki ihan kunnossa ole. Koitetaan nyt taas lepäillä ja selvittää, missä kipu on. Jos selviää, että se on tietyssä jalassa koko ajan, täytyy varmasti lähteä pian kuvauttamaan sitä.

Kyllä tää tästä, kyllä tää tästä!! Aurinko paistaa ja linnut laulaa. Kevät on täällä ja kesäkin tulee kuulkaa kohisten. Nyt lähden köpöttämään Saimin kanssa korttelin ympäri ja sen jälkeen lähden kokeilemaan, mitä se TEHO-tunti tuntuu tänään. TEHO on patteritreeni aikaa vastaan, joten jos ei tunnu hyvältä, on mulla mahdollisuus jättää osa treeneistä tekemättä ja olla koutsina kellon kanssa. Not my cup of tea tommonen tekemättä oleminen, mutta elämä on hei :D

Kivaa päivää!
Sannis

2 kommenttia:

  1. Aika pitkäaikaisia oireita tuntuu olevan koronan jälkeen. Ei sitä ihan turhaa olla tässä paria vuotta pelätty, vaikka toki on turhauttanut. Heräs uteliaisuus, mikä tuo maanantain homma on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, todellakin! Vähän pelottavaa, että näin lievillä oireilla tuolla sisuskaluissa on kuitenkin tapahtunut jotain aika suurta, kun tautii vaan jatkuu ja jatkuu.
      Maanantain homma on semmonen, että meen todistamaan oikeuteen. Semmosta en oo vielä koskaan tehnytkään.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3