tiistai 4. toukokuuta 2021

Leipää, leipää


Oon viime aikoina leivoskellut hiivaleipää ja -sämpylöitä. Oon jo useamman vuoden tehnyt oikeastaan vain pikasämpylöitä, jotka nousee leivinjauheella, mutta onhan se hiivalla nostatettu leipä kuiteskin ihan erilaista ja kestää pakastamistakin paremmin. Yleensä oon laiska leipomaan hiivalla, koska en jaksaisi sotkea käsiäni taikinaan, mutta oikeesti.. ei se nyt niin suuri suoritus ole. 

 

Vaalea leipä tai sämpylät

5dl vettä

1pss kuivahiivaa

ripaus sokeria

suolaa (ehkä 1-2tl)

10dl jauhoja (sämpyläjauhot tai esim. fifty-fifty vehnäjauho ja sämpyläjauho)

40g sulatettua margariinia


Nyt kun lomautusten takia on kassa pienempi, on tosiaan ihan hyvä laittaa niitä tassuja taikinaan. Mister A on tosi kova leivän syöjä ja meillä menee sitä paljon. Tyttöjen lemppareita on vaaleat leivät ja mun suosikki on tosi tumma Reissumies. Mister A tykkää tavallisesta ruisleivästä ja happamemmista leivistä. Kukaan ei oo koskaan kieltäytynyt tuoreesta itsetehdystä leivästä :) Pataleipääkin pitäis tehdä pitkästä aikaa. 

Onko sulla joku superhyvä leipäresepti, jota tapaat käyttää?

Sannis

6 kommenttia:

  1. Mä tein viimeksi ihan vaan sämpyläjauho pussin kyljestä piimään sämpylöitä ja ne meni lämpimänä lähes kaikki. Meillä on myös ei-piimän ystäviä, eikä meinanneet uskoa, että sämpylöissä on piimää. 🤭

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä kokeilla. Vois kuvitella, että piimä tekee jotenkin pehmeämmäksi.

      Poista
  2. Leipäfaneille suosittelen hapanjuurileipää <3

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3