keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Sitruunamutakakku


Pääsiäisen leivontahitti oli somesta päätellen Annin Uunissa - blogista napattu Sitruunamutakakku. No sitähän mekin kokeiltiin, mutta lopputulos ei ollut ihan priimaa, koska meidän uuni vetelee viimeisiään. Hitsin uuni! Joka kerta saa jännittää, tuleeko musta pohja vai kypsyykö ollenkaan. Yhtään ei oo nyt rahkeita lähteä uunikaupoille, joten näillä mennään ja tällä kertaa jäi mutakakku vähän turhan tahmeaksi :D Maku oli todella sitruunainen ja mun suosikkejahan on nimenomaan kaikki sitruunaleivonnaiset. Voisin siis helposti tehdä tätä uudelleenkin.

Tämä oli siinä mielessä just mun leipomushommia, että teko oli tosi helppoa. Toki meinas hommat kaatua tohon Lemon curdiin, koska se kuulosti vähän turhan spesiaalilta, mutta onneksi purkki löytyikin helposti Tokmannin hyllystä. Nythän sitä on toki vielä jäljellä, joten täytyypä ehkä googlettaa joku muukin sitruunainen resepti. Syömiseen ei olis kyllä aihetta, mutta mutta..


IHANAN HELPPO SITRUUNAMUTAKAKKU

150 g voita
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 isoa kananmunaa
1 tl vanilja-aromia
1 sitruunan kuori 
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl lemon curdia
2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

Lisäksi:
Tomusokeria
Vispikermaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa kakkuvuoka (pyöreä tai neliö) leivinpaperilla.
(Annin vuoka oli 18 x 28 cm, ite tein pyöreään piirakkavuokaan).
Sulata voi ja jätä jäähtymään.
Mittaa kulhoon, sokerit, munat, vanilja, sitruunan mehu sekä kuori ja lemon curd. Kaada viimeisenä sekaan sula jäähtynyt voi ja sekoita nopeasti.
Lisää jauhot ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. 
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes mutakakku näyttää kypsältä, mutta on vielä keskeltä pehmeä.
Jäähdytä mutakakkua paistovuoassa pari tuntia.

Koristele jäähtynyt kakku sihtaamalla sen päälle tomusokeria ja pursottamalla päälle vispikermaa.

Resepti ja kuvat valmiista mutakakusta löytyy siis Annin uunissa - blogista, johon pääset tästä

Kivaa keskiviikkoa!
Sannis

2 kommenttia:

  1. Tein joskus jotakin leivonnaista myös tuosta lemon curdista, samoin ajattelin että noinkohan vaan löytää perus kaupanhyllyltä, löytyi pitkän etsinnän jälkeen, kun keksi osaston mistä hakea. :D Ylijääneestä tein muffineja lemon curd sydämmellä ja ne oli herkullisia, kun vaan malttoi laittaa täytettä riittävästi keskelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein kans muffinseja jääneestä lemon curdista ja oli kyllä ihanan sitruunaisia.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3