maanantai 25. marraskuuta 2019

Lahjalistat


Täällä on taas leivottu pipareita. Tällä kertaa joulupukille ja tontuille. Eilen oli Vaasan joulun avaus ja nähtiin torilla joulupukki. Mietittiin, että nyt saattaa olla järkevää jättää lahjalista, koska joulupukki on hoodeilla. Pipareita pitää tietysti olla pitkän matkan kulkijoille, että jaksavat. Mini huolehti myös, että maitolasikin pitää jättää.

Aamulla, kun herättiin oli lahjalistat kadonneet, samoin piparit ja maito. Tilalla oli pieni kiitos-viesti. Enää juttu ei herättänyt niin suurta riemua, kuin yleensä, mutta selkeästi tytöt oli mielissään. Mini taitaa uskoa vielä pukkiin, vaikka me ei olla mitään ihan hirveän suurta illuusiota koskaan pidettykään yllä. Ollaan aina puhuttu avoimesti joululahjoista ja kerrottu, että jouluna saa antaa toisille lahjoja jos haluaa. Tytöt on itse päätelleet, että aamulla kuusen alla olevat lahjat on joulupukilta. Mummut, papat ja tädit on antaneet omansa sitten vähän myöhemmin ja niiden antajan tytöt on aina tienneet.

Kymppivee on jotenkin ihana, kun tietää kyllä kuka ne lahjat kuusen alle laittaa ja kuka sen lahjalistan yön aikana pöydältä hakee, mutta minillekin aina puhuu tontuista ja joulupukista. Jotenkin tosi hellyttävää, että haluaa pysyä vielä lapsena ja uskoa joulun taikaan. Meillä joulupukki käy aina silloin, kun me nukutaan. Ehkä sekin omalla tavallaan tekee koko jutusta vielä mystisempää.

Onko teillä jo lahjalistat valmiina?
Sannis

2 kommenttia:

 1. Ihanaa, että isompi varjelee pienemmän pukkiuskoa. <3 Meillä pojat teki aikoinaan samaa pikkusiskolleen.

  Mä oon ensimmäistä kertaa todennu, että tosi hankala keksiä teineille lahjoja. Muuta juttu mitä halusivat, on hankittuna, mutta kiva ois keksiä jotain ylläriäkin...
  Kummasti tämä muuttuu. Silloin kun olivat pieniä, vaihtoehdoista oli runsaudenpula. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu. Meillä vielä toisella synttärit nyt ennen joulua ja toisella helmikuussa niin tuntuu, että aina jotenkin hankala miettiä, mitä lahjat voisi olla. Just tässä kohdassa ei muka keksi niin montaa juttua, mitä tarvisi. Jälkeenpäin sitten tietysti kyllä :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3