maanantai 30. syyskuuta 2024

Warner Bros studio tour London - The making of Harry Potter



Meidän Lontoon yksi etukäteen varmaksi suunniteltu etappi oli Warner Bros studiot ja Harry Potter-hommelit. Viistoistavee on HP-fani eikä muillakaan ollut vastalauseita lähteä tsiigailemaan miltä studioilla näyttää. Ei ehditty saada Potter-leffaurakkaa loppuun ennen matkaa, joten kirjoittajalla on edelleen muutama leffa näkemättä, mutta eipä tuo kierrosta haitannut. Hommattiin liput etukäteen jo useampi viikko ennen reissua. Verkkosivuilta tsiigasin, että ensi vuoden liput on nyt jo myynnissä, joten kyllä tässä vissiin ihan hyvissä ajoin saa olla asialla jos mielii lähteä matkaan.

Studioille pääsee autolla. Ainakin Victoria-asemalta olisi ilmeisesti päässyt myös bussilla. Me päädyttiin aloittamaan matka metrolla. Matkattiin junalla asemalle nimeltään Watford Junction, joka jo itsessään kuulostaa ihan nimeltä, joka voisi hyvin kuulua Harry Pottereihin. Watford Junctionilta lähti studioiden oma bussi, joka kuului sisäänpääsylipun hintaan ja joka kuljetti melkein studioiden ovelle saakka. Lippu piti etukäteen varata tietylle ajalle ja me oltiin omasta ajastamme vähän myöhässä. Ehdittiin siinä tietysti miettiä noinko myöhästymisestä tulee jotain sanomista, mutta bussissa kuitenkin jo kuuluteltiin, että pieni myöhästyminen ei haittaa eikä kukaan kellonaikoja sitten tarkistellutkaan. Sisään päästiin ilman mitään ongelmia eikä kierroksella tainnut olla mitään maksimiaikaa, kauanko siellä sai viettää.

Kierros alkoi ohjatusti. Muutama ensimmäinen huone mentiin oppaan mukana ja saatiin infoa siitä mitä tuleman pitää. Tällä kertaa studoilla teemana oli Dark arts Halloweenin henkeen, joten vähän synkempiä juttuja korostettiin. Loppuvuodeksi on tulossa vielä Hogwarts in the snow-teema, joka on varmaan aika ihana. Alun jälkeen suurimman osan studioista sai jokainen tutkia ihan omassa tahdissaan ja me vietettiin useampi tunti kierrellen. Studioilla oli suurimmaksi osaksi pimeää ja ihmisiä oli niin paljon, että lepuuttelin kameraa mielummin laukussa. Kuvia ei siis erityisen hyviä siunaantunut, mutta jokusen sain tähän näytille.  Päästiin näkemään Hogwartsin iso sali, Dumbledoren kammio, Rohkelikon oleskelu- ja makuuhuoneet, Hogwarts express-laituri ja juna, Viistokuja, velhojen pankki, Hagridin mökki, kielletty metsä ja monta muuta tuttua lavastetta.

Kuolonsyöjät liikkui sudioilla tasaisin väliajoin Dark arts-teeman mukaisesti. Saatiinkin Viistokujalla pieni insidentti aikaiseksi, kun päästiin eli jouduttiin vähän liian läheisiin tekemisiin mustaviittojen kanssa. Kirjoittaja meinasi saada taikasauvasta, mutta pääsin karkuun. Mutsi eli mummu oli niin cool ettei edes huomannut, vaikka kuolonsyöjä seuraili kannoilla hyvän tovin. Siskonen ja viistoistavee jäi sen verran piiritetyksi, että kunnon kiljunnat ja sen jälkeen nauru raikasi koko kujalla :D Kohdattiin myös Ankeuttajat, jotka väijyi kielletyn metsän edustalla. Ankeuttajien kohdalla oli opas kertomassa mitä tuleman pitää ja Odotum suojelius-loitsulla saatiinkin ällötykset häipymään matkoihinsa. Uskallettiin vähän syvemmällekin metsään ja se oli kyllä jotenkin kivan jännä paikka. Hämäkäk siellä tietysti hengaili poikasineen ja taas kuuli muutkin, että Vaasa ja Vancouver on paikalla. :D


Keskellä kierrosta oli ruokapaikka. Jonot oli niin pitkät, että harpottiin ohi. Ruoka-alueen jälkeen kierros kävi ulkona, mutta palasi aika nopsasti sisätiloihin. Kierros päättyi isoihin HP-kauppoihin, joissa oli myynnissä jos jonkinlaista Potter-tavaraa. Oli eri tupien mukeja, huiveja, puseroita ja vauvan vaatteita. Oli kymmeniä erilaisia taikasauvoja ja kaikenmaailman avaimenperiä, kyniä ja kasseja. Viistoistavee osti itselleen taikasauvan, joka kirjoittajan mielestä oli älyttömän hintainen (39 puntaa pelkäksi koristeeksi tarkoitetusta tavarasta) ja pullollisen kermakaljaa, että saadaan maistaa miltä se kuuluisa Butterbeer maistuu. Etiketin mukaan näyttää olevan limsaa. Itse en ostanut mitään kotiintuomisia. Mini ei piittaa Pottereista, joten tuliaisille ei nyt ollut tarvetta. 

Aika paljon oli studiolla porukkaa. Ei kuitenkaan onneksi aivan läkähtymiseen asti. Ihan pienten lasten kanssa en tuonne lähtisi, mutta kouluikäisille Potter-faneille passaa jo kyllä hyvin. Kirjoittajalle nämä tällaiset ei oo kaikista mieluisimpia juttuja, joten ihan en riemusta hihkunut, mutta ei toki myöskään haitannut saada Potter-kokemusta kotiin vietäväksi. Viistoistavee oli sitä mieltä, että oli superkivaa ja se olikin tässä pääasia. 

Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3