lauantai 21. syyskuuta 2024

Syksy mökillä


Syksy mökillä on ihana. Kirjoittajalle tosin iski syysflunssa, joten tällä kertaa en viitsinyt lähteä saunomaan ja uimaan, mutta käytiin silti vähän Saimia juoksuttamassa. Tarvin kipeänäkin aina raitista ilmaa ja mökillä se hoituu helposti vähän huonommassakin hapessa, laiturilla tai portailla istuskelemalla. Meren ja metsän läsnäolo on kyllä ihan täyttä terapiaa. Saimi on ollut tosi huono lähtemään lenkille tassutulehduksen jälkeen, mutta mökillä vauhtia riittää tavalliseen tapaan, joten siinäkin mielessä on käynnin jälkeen helpompi olla… ei tarvi ressata, saako Saimi liikettä vai ei.

Mökillä on vielä ihan sulassa sovussa kesäkukat ja syksyn pihlajat. Syksyinen auringonpaiste oli taas niin upea ja sää ihanan viileä. Kotonakin mister A mainitsi, että onpa täällä viileää. Vannotin nopeasti ettei vain ala lämmittämään, vaan laittaa sukat jalkaan ja puseroa päälle. Tässä on nyt hikoiltu aivan riittävästi jo ties kuinka monta viikkoa. Ite istun onnellisena neulemekko päällä sohvannurkassa. Tai siis.. en niin onnellisena, koska vointi on vähän surkea, mutta onnellisena siitä, että saan vihdoin käyttää ihanaa pehmoista, syksyistä mekkoa.

Koko muu perhe oli flunssassa jo joku viikko sitten ja nyt oli näköjään sitten kirjoittajan vuoro. Perjantaina jo herätessä tiesin, että nyt ei oo enää paluuta, mutta sain hoideltua sen päivän työhommat kunnialla pakettiin. Maanantaina on pakko jäädä huilille. Toivon, että olisi lyhyt letnsu eikä tarvitsisi kovin kauaa kärvistellä. Olis tietysti pari hommelia taas ensi viikolle, jotka olis aivan mukava päästä hoitamaan suunnitelmien mukaisesti.

Mukavaa viikonlopun jatkoa!
Sannis

4 kommenttia:

  1. Toivottavasti flunssa menee pian ohi. Näyttääpä mökillä ihanalta. Kyllä siellä kelpaa viettää aikaa. Meillä on kotona myös aika viileää, mutta mä oon kyllä kovasti laittamassa jo takkaan tulta tai laittamassa lämmitystä enemmän päälle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, taidan olla aika vähemmistössä tämän viileydestä pitämisen kanssa :) Meillä toki mister A harrastaa sitä, että lämmittää liian lämpimäksi takalla/kiukaalla ja pitää sitten kuitenkin takaovea auki. Mulla liittyy hikoilu migreeniin ja oon myös aika varma, että jotain esivaihdevuosioireita on ilmaantunut, joten taitaa olla hiki, vaikka olis viileämpi sääkin.

      Poista
  2. Ihanan rauhoittava tyyni maisema. Ja symppiksestä Saimista on tullu niin osa teidän tiimiä, että ihan kuin olis aina ollut.

    Viileys on tosiaan best. Nukun makkarissa ikkunan puolella ja pidän sitä "ihan vaan vähän auki" talvellakin. Ukkeli palelee ja minä potkin peittoa pois päältä, kun vuoroin on hiki ja vuoroin kylmä. On tosin jo rauhottumaan päin se yöhikoilu, eikä oikeastaan enää vaivaa yhtään. Ei ollu kivaa, mutta otin siihen semmoisen asenteen, että hiki on kumminkin vaan hiki, jota tulee hankittua muutenkin ihan vapaaehtoisesti, joten en antanu liiaksi käydä hermoon. Mutta sulle toivon, ettei tuu mitään lisätriggeriä siitä migreenille :(. Muuten vedät varmasti yhtä reippaalla asenteella vuodet läpi niinkuin kaiken muunkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioi, yöhikoilua odotellessa… Huuh! Tähän mennessä sitä onkin ollu vain päivisin. Meillä ei oo makkarissa ollenkaan tuuletusikkunaa. Jos olis niin mäkin pitäisin sitä varmasti auki. Ja hei, nyt vasta tajuan, että totta.. meillähän ei tosiaan oo tuuletusikkunaa. Meidän makkari on entinen takkahuone ja on talon ainut huone, jossa semmosta ei oo. Toki, meillä on sitte ilmalämpöpumppu sängyn yläpuolella ja sillä voi tarvittaessa viilentää.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3