tiistai 31. tammikuuta 2023

Teini

Tammikuun vika päivä. Pari viikkoa talvilomaan. Eilen oli niin liukasta ja surkea sää ulkona, että uhosin lähteväni Lappiin. Oli myös sellainen teinimeinkinki tossa viikonloppuna, että uhosin tekeväni sen reissun ihan itekseni ilman yhtään tiuskivaa kakaraa. Tänään maksoin laskut ja totesin, että kyllä se nyt on parempi haluta olla vain kotiympyröissä tämä talviloma :D

Nyt jo rasittaa nämä teinihommelit, vaikka meillä on aika lievää vielä. Ei huudeta eikä haistatella eikä hilluta pitkin kyliä, mutta hitto että risoo toi tiuskiminen. Ollaan niin hiton coolia, että kukaan muu ei saa sanoa yhtään mitään, kun teini itse vain tietää kaiken ja puhuu 90% ajasta tiuskimalla. Toissapäivänä eli sunnuntaina paloi kirjoittajalla käämit ihan totaalisesti. Ehkä en oo kaikista ylpein siitä: ".. ja sulle ei edes voi sanoa mitään huonosta käytöksestä, ettei sun niiiiiiiiin herkkä lapsen sielu vain vaurioitu.." -kommentista, mutta kyllä mulla niin meni marttyyrin viitta syvälle hartioille, kun siinä kuskasin neitejä laskettelemaan ja kulutin omaa päivääni seisomalla tumput suorina rinteen alapuolella ja sitten saan pelkkää urputusta ja tiuskimista kiitokseksi. Prkleen teini!!

Haikealta tuntuu. Enää ei lähdetä innoissaan mukaan kaikkiin mutsin ehdotuksiin, vaan usein saan puolipakottaa mukaan. Ja pakotan, koska muuten ei teini liikkuisi omasta huoneestaan yhtään mihinkään. Laskettelu esim. on hyvinkin mieluista puuhaa, mutta aina siinä lähtövaiheessa pitää ruikuttaa, kun ei miiiiiilläään just silloin mitenkään pystyisi katkaista sitä tooooooosi kiireistä vetelehtimishetkeä. Argh!

En oikein osaa olla teinin vanhempi. En tiedä kuinka paljon voi ja pitää "pakottaa" mukaan ja kuinka paljon voi antaa jäädä kotiin jos muut lähtee. Oikeesti, paljon helpompi olis tehdä juttuja vain itekseen.. ei tarvitsisi väitellä lähdöistä, mutta kun ei sekään oo mun mielestäni oikea tapa. Teini itekin sanoi kesällä vaunureissulla, että pakottakaa mut vain mukaan, koska näissä reissuissa on sitten kuitenkin niin kivaa. Että ei kai se auta, kuin kestää vain ruikutukset, mutta come on! Pitäisköhän ite alkaa puhua teinille ihan samalla tavalla?

****

Semmosta. Tälle aamulle on nyt kahvit juotu ja laskut maksettu. Nyt pitäisi päästä tästä viltin alta ylös ja Saimin kanssa ulos. Ainakin näyttäisi siltä, ettei oo ihan yhtä paha kävelykeli, kuin eilen. Saa nähdä. Tänään on töissä kolmen jumpan päivä. Aamupäivällä yksi ja illalla kaksi. Siinä välissä olis miljoona hommaa. Myöhälle menee, kun kotiinlähtiessä pitää hakea teini ratsastamasta. Miten innolla muuten maksoinkin tänään juuri 300€ tiuskivan teinin kymppikortista. Tähän laittaisin sen irvistyshymiön jos tähän niitä sais laitettua.

Tammikuun vika ja kirjoittaja on NIIN loman tarpeessa ettei oo tosikaan!
Mitenkäs teillä muilla menee?
Sannis

P.S. Siili on maailman söpöin ja sen teki koulussa mini vähän ennen joulua.

8 kommenttia:

 1. Apua, mä en todella odota tuota teini-ikää. Tiedän jo nyt että hajoan siihen ja pahasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep!! Niin kovaa lähtee järki! Kiva yhdessä puuhailla, kun joka hommassa tulee jotain sanomista. Prkl!

   Poista
 2. Meillä on täällä myös teini ja menee kyllä aivan hermot vetelehtimiseen, murahteluun ja yleiseen tyytymättömyyteen. Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaa niin tutulta. Aaaargh! Tsemppiä sinne myös!

   Poista
 3. Voi, mua jotenkin harmittaa (paitsi että ei oikeasti harmita :D), ettei poikien kanssa ollut tollasta vaihetta ollenkaan. Nuoremman kanssa ehkä, mutta ei niin, että olis jäänyt erityisesti mieleen.

  Ehkä pojat on äideille helpompia tai ehkä se, että suuri osa elämästä meni jäähallilla muun joukkueen mukana tai muuten vain laumassa, pelasti pahimmalta. Jotenkin vaan niin mielenkiinnolla silloin ennakkoon odotin vaikeaa teinivaihetta ja olin vähän pettynyt, kun ei tullutkaan :). Mutta ymmärrän erittäin hyvin, jos et just nyt halua allekirjoittaa tätä mun toivetta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tää onneksi kesyä on vielä. Ja toivon, ettei pahene muuten sitte yhtään.

   Poista
 4. Luin jostain, että teinien otsassa voisi olla lappu "closed for reconstruction" :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3