tiistai 26. helmikuuta 2019

Savonlinna


Savonlinnan pikavisiitti check! Mini on odottanut linnaan pääsyä jo ties kuinka pitkään ja nyt toive toteutui, kun päästiin Olavinlinnaan. Odotukset täyttyi kuulemma kaikilta muilta osin, mutta kultaa ja loistetta olis saanut olla enemmän :)

Olavinlinna oli tosi kiva kokemus myös meidän aikuisten mielestä. Kymppiveetä jännitti yli kovaa. Parka pelkäsi, että linna sortuu. Ahtaat portaikot ei tosin oo munkaan suosikkeja, mutta mielelläni menin kyllä opastetun kierroksen mukana. Kierros oli tosi hyvä. Yleensä haluan mennä omia aikojani ja liikkua omaan tahtiin, mutta tämä oli kyllä sopiva pituudeltaan ja tahdiltaan. Mielenkiintoisia juttuja oli oppaalla kerrottavana. Kymppivee muisti ne mua paremmin sitten jälkikäteen, vaikka luulin, ettei olis ehtinyt jännitykseltään kuunnella ollenkaan.

Perhelippu linnaan oli 22€. Kohtuullinen mun mielestä. Opastettu kierros kesti vajaan tunnin ja kaiken kaikkiaan pyörittiin mestoilla reilu pari tuntia. Mini on vähän siinä iässä, että tylsistyy tosi nopsasti, mutta nyt ei urputtanut kertaakaan.. meno oli välillä toki sen verran vauhdikasta, että joutui vähän toppuutella.

Linnaan mentäessä sää oli superharmaa, mutta pois päin lähdettäessä aurinko tuli esiin. Olin ihan vahingossa varannut yöpymispaikan vain 300 metrin päästä linnasta, joten sijainti oli ihan perfect. Suosittelen kyllä Hungerborg City Homea, jos Savonlinnaan päin ootte matkalla. Kivaksi laitettu asunto ilmaisella parkkitilalla. Kaksi yötä meidän porukalta n. 140€. Asunnossa löytyy kaikki tarvittava; hyvin varusteltu keittiö, kylppärissä jopa pesuaineet, pesukoneet ym. Nukkumatilaa taitaa olla seitsemälle. Ainut miinus tulee katutasosta.. mua aina jännittää kaikki vieraat paikat, jos ollaan vain yhden lukon takana. Tytöt nukkui siis meidän kanssa samassa huoneessa. Ei puhettakaan, että päästäisin niitä vieraassa paikassa eri huoneeseen jos ei oo seitsemää turvalukkoa :D

Linnan lisäksi meidän toinen kohde oli Järvisydän Rantasalmella, vajaan tunnin matkan päässä Savonlinnasta. Järvisydämessä olis voinut yöpyä hotellissa tai ties minkälaisissa maisemahuoneissa, mutta 414€ yöltä oli ehkä hitusen liikaa meille :D :D Päätettiin siis heittää vaan uintikeikka. Perhelippu kylpylään 70 egeä sisälsi kaksi tuntia uintiaikaa, pyyhkeet ja pientä naposteltavaa uinnin oheen.

Hintansa väärti, sanoo kaikki meidän porukasta. Paikka oli tosi magea. Viisi erilaista saunaa, kiva uima-allas ja jännät elämyssuihkut sai tytöt antamaan paikalle täydet pointsit. Mun mielestä oli tosi kiva, että hintaan kuului hedelmiä ja muita pieniä terveellisiä snackseja sisältävä välipalabuffa. Tytöt olis helposti viihtyneet pidempään, kuin pari tuntia, mutta meille aikuisille se oli ihan riittävä setti.  Ilta-aikaan kylpylä on muuten k-18, joten kannattaa varmistaa aukioloajat ennen  uimaan lähtöä.

Savonlinnan ravintolascenestä en pysty nyt suositella mitään. Fiksattiin kaikki syömiset asunnolla. Olin tehnyt kotona valmiiksi jo jauhelihakastikkeen ja haettiin muut tarpeet kaupasta. Tuntuu, että kaikki ulkona syöminen on nykyään niin älyttömän kallista, että ei millään malttais. Ja kun ei haluais aina sitä burgeria mutustaa. Se kun tuntuu olevan nykyään ainut vähän edullisempi setti.

Semmosta täällä. Mites teidän viikko on lähtenyt käyntiin?
Sannis

2 kommenttia:

 1. Kultaa ja loistetta olis saanut olla enemmän :D :D.

  Tytöt on mua rutkasti edellä, kun itse en ole näihin vuosiin käynyt Olavinlinnassa vielä kertaakaan. Savonlinnassa muuten vaan kyllä asuntovaunulla joskus, kun pojat oli ihan pieniä. Mieleen vaan ei jäänyt juuri muuta kuin ylipelottava öinen ukkosmyrsky, joka katkoi puita kuin tulitikkuja. Ja hiekkalaatikolla ollut päältäistuttava pieni kaivinkone, jolla pojat olis halunnu siirrellä hiekkaa paikasta toiseen yötäpäivää, kun oli niin kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mieti :D Kerroin kyllä etukäteen, että kyseessähän on vähän niinku linnan raunio, mutta en hokannu, että kultaa odotetaan :D

   Hyi noita myrskyjä! Nytkin oli pikän matkaa katkenneita puita tien vieret täynnä. Vissiin tolla suunnalla aina ne pahimmat setit ollu viime vuosina. Hyyyyyh!

   Noi kaivinkoneet on kyllä mahtavia. Itekin muistan lapsena aina onnellisena niillä kaivaneeni.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3