keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Joulu

Mukavaa tapaninpäivää! Kuinkas joulu on sujunut? Meidän joulu on mennyt aika leppoisisssa merkeissä. On syöty ja on pötkötelty soffalla. On nähty perhettä, toisia livenä ja toisia puhelimen ruudulla. On käyty haudoilla ja on ulkoiltu. Jouluruuat ei tänä vuonna onnistuneet meillä erityisen hyvin; kinkku meni vähän kuivaksi, katkarapuskagen oli vetistä ja lantut tuntui olevan kitkerämpää sorttia. Mutta onko tuan nyt loppuviimein niin väliä... Meinaa jotenkin vähän kyllästyttää koko jouluruokahommat ja taas mietin, että tehdään ens vuonna jotain muuta. Saas nähärä ny! Onneks mutsin luona oli täydellistä punajuurilaatikkoa ja silliä. Ja toki käytiin joulupäivänä meidän viime vuonna alkaneen uuden perinteen mukaisesti Amarillossa Chicken pocketilla :D Tänään sitte faijan luo ja epäilen vahvasti, että ohjelmassa on jouluruokaa.


Lahjat oli ilmestyneet kuusen alle jo yöllä, kuten meillä aina ja tytöt oli niin onnellisia. Aattoaamu kului paketteja availlessa ja pukki oli kuulemma tänä vuonna taas maailman paras. Täällä on nyt hypitty ja heiluttu hulluna, että saadaan uusiin aktiivisuusrannekkeisiin pisteitä ja rakennettu urakalla legoja. Nappiin meni lahjat ja kaikki tuntui olevan tytöille tosi mieluisia. Me aikuisetkin saatiin iltapäivällä muutama paketti ja aivan ihania juttuja niistä paljastui. Kilttejä oltiin vissiin oltu koko porukka :)

Aattona tehtiin hautausmaakierros vähän pidemmän kaavan kautta ja iltapäivällä oli säpinää, kun saatiin ruoka- ja kahvivieraita. Hienosti tytöt jaksoi odottaa vieraiden tuomia lahjoja sen aikaa, kun syötiin. Kumpikaan ei yhtään vinkunut, että jokojokojoko. Oli vissiin sen verran vielä puuhaa aamulla saatujen lahjojen kanssa. Illalla oli pakko lähteä vielä happihyppelylle ja pidettiin myös pieni disco etupihalla.. että saatiin päivän askeleet täyteen :D


Jouluruuista mun ehdoton herkkuni on joulutorttu. Onhan se ruoka? Oo-on! :D Luumu- ja omena-kanelimarmeladi on molemmat aivan yhtä ihania ja tänä vuonna kokeiltiin myös päärynä-kinuskiversiota. Kelpaa! Kovin hitti oli kuitenkin Churro-torttu, jonka bossini ja ystäväni Kati mulle vinkkasi. Tortut paistetaan "tyhjänä" ja sen jälkeen niihin ripotellaan sokeria ja kanelia. Täytteeksi laitetaan kinuskia eli kondensoitua, karamellisoitua maitoa. Päälle voi vielä ripaista sormisuolaa. Sitä mulla ei ole kaapissa, mutta hyvin on menneet myös ilman. Jotenkin varsinkin tuo kaneli mua niin lämmittää. Tokihan sitä vois muidenkin torttujen päälle ripotella. Kaikista kauneimman näköistähän tuo kinuski ei ole, mutta ehkä siihen päälle vois laittaa tomusokeria niin naamioituis vähän.


Joulupäivän maisemat oli upeat. Pakkanen tosin oli taittunut ja vettäkin ripotteli jossain välissä, mutta täytyy toivoa, että sitä laatua ei ole tiedossa enempää. Pikkupakkanen olis paljon kivempaa. Vähän mua jossain vaiheessa on ressaillutkin, että mitä tässä nyt minäkin päivänä tehdään ja ehditäänkö tavata kaikkia, mutta jotenkin oon itseäni koittanut saada rauhoitettua, että ei mekään vissiin voida ihan kaikkia aina kerralla ehtiä. Liian nopeastihan nämäkin päivät kului ja huomenna mulle alkaa jo arki. Mister A saa onneksi jäädä lomailemaan tyttöjen kanssa vielä muutamaksi päiväksi. Tänään otetaan vielä iisisti.

Rentoa päivää!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3