sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Kesäloma-ajatuksia


Tämän vuoden kesäloma on takana. Olo on rauhallinen ja hyvinkin levännyt. Toisaalta loma on ollut niin rento, että jatkaisin mielelläni, toisaalta taas on ihan ookoo myös palata töihin. Muistaisin, että viime vuonna kesäloma päättyi näihin aika samoihin hyviin tunnelmiin. Kirjoittajan ei oo aina niin täydellisen helppoa olla lomalla ja on aivan yli ihanaa, että tänäkin vuonna kesis on todellakin tuntunut lomalta. Ehkä joskus nuorempana, aiempina vuosina on tullut suunniteltua liikaa projekteja loman ajalle tai on ollut jollain lailla liian suuria odotuksia.

Oon ennenkin maininnut, että vaunuilu on täydellistä hommaa siinä mielessä, että sitä voi tehdä oman fiiliksen ja säiden mukaan. Koen välillä hyvinkin raskaaksi sen, että täytyy lähteä ennalta varatulle reissulle silloin kun oma olo kaipaisikin kotona oloa. Jos taas esim. on kova helle, en nauti olostani reissun päällä ollenkaan. Karavaanarihommissa varauksia ei tarvitse tehdä etukäteen ja tänäkin kesänä tehtiin lähtö- ja kohdepäätökset aika lähellä lähtöä fiiliksen mukaan. Karavaanitouhuissa, vaikka on ahdasta ja ollaan keskellä muita ihmisiä, on se vaunu kuitenkin sitä omaa tilaa, jossa kaikki on tuttua. Luulen, että vaunuilulla on isosti tekemistä sen kanssa, että oon loman jälkeen oikeasti levänneissä fiiliksissä.

Tämän vuoden kesäloma alkoi vaunureissulla. Toisella viikolla tehtiin toinen vaunureissu ja kolmannella viikolla kolmas. Reissujen välissä käytiin kotona pesemässä pyykkiä ja treenaamassa. Käytiin ystävän kanssa porrastreeneissä ja salille pyöräiltiin vuorotellen minin ja viistoistaveen kanssa. Mister A puuhasteli paljon kotona kaikenlaista pientä ruuvaushommaa. Ehdittiin myös tsiigailla iltaisin ohjelmia ihan rauhassa. Vaunureissuilla otettiin tänä kesänä hyvin rauhallisesti ja vietettiin paljon aikaa leirintäalueilla uiden, tehden ristikoita, chillaillen, Saimin kanssa kävellen ja päikkäreitä nukkuen. Ohjelmassa ei ollut huvipuistoja tai muitakaan korkeamman profiilin kohteita.

Juhannusta vietettiin mökillä, kotona ja anopin luona. Faijan eli papan synttäreitä kahviteltiin kirjoittajan mummun luona ja loman aikana ehdin käydä lounaalla ja dinnerillä ystävien kanssa. Kirjoittajan viimeisellä lomaviikolla mister A oli jo töissä ja koska silloin olikin loman hikisimmät päivät, vietettiin ne tyttöjen kanssa suurimmaksi osaksi kotona ilmalämpöpumpun alla. Sen verran kirjoittaja pystyi pistää nokkaansa hulluun kuumuuteen, että pyöräiltiin salihommiin ja jätskin hakuun useamman kerran. Vasta kymmenen maissa illalla oli sopiva lämpötila Saimin juoksuttamiseen, joten pallon heittoa takapihalla oli ohjelmassa viimeisen viikon jokaiselle illalle. Loman viimeisenä viikonloppuna juhlittiin ystävien häitä.

Tälle lomalle ei ollut suunnitteilla mitään kotiprojektia. Sellainen kuitenkin ilmaantui vähän lennosta, kun tytöt tahtoivat huoneensa maalattavan. Se sopi kyllä siinä mielessä hyvin, että molempien huoneiden seinät on olleet aivan karseassa kunnossa jo useamman vuoden, mutta ei olla jaksettu tehdä asialle mitään. Siinä kohdassa kun maalaushommat alkoi, olin saanut huilata jo riittävästi, joten aika rentsinä oon ollut vaikka kämppä on ollut kunnon hurrikaani tämän viimeisen lomaviikon. Ennen tavattiin kai ottaa projektit loman alkuun ja sitten hermoilin, ehtiikö ne tulla valmiiksi niin, että ehtii myös vähän levätä. Tällä kertaa ei juurikaan tarvinnut hermoilla.

Loma, olit todella hyvä!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3