maanantai 25. syyskuuta 2023

Seinäjoki

Viime viikonloppuna käytiin Seinäjoella. Tarkoitus oli lähteä Kokkolaa kohti, mutta lauantaiaamuna, kun vielä tehtiin viimeinen chek Kokkola campingin sivuille, olikin siellä ilmaantunut suljettu-teksti juurikin viime viikon kohdalle. Joku huoltotyö ilmeisesti menossa. Pikapäätöksellä suunnattiin Ääsjoelle. Koko viikonlopuksi oli luvattu sadetta ja mietin, että jos ennustukset pitää paikkansa saa mini ja kamu mennä Duudson parkiin sadetta pitelemään. Ajeltiin Ideaparkin matkaparkiin ja Seinäjoen leirintäalue jäi vieläkin meiltä testaamatta.

Kirjoittelin Instagramiinkin siitä, mikä on mun suosikkijuttu tässä karavaanareidenkin off-seasonissa ja oikea vastaus on: kaikki! Palveluja on tottakai monissa paikoissa vähän vähemmän ja kaikki leirintäalueet ei oo enää kesän jälkeen auki, mutta kyllä me löydetään aivan riittävästi kaikkea. Parasta on, että porukkaa on vähemmän. Nytkin koko kentällä taisi olla 0-3 autoa tai vaunua meidän siellä olon aikana. Varattiin paikka huoltorakennuksen vierestä ja se olikin meillä sitten melkein privaattikäytössä, kun lähes kaikki muut oli parkkeeranneet toisen huoltorakennuksen luokse.

Lauantaina ei luvattua sadetta tullut, joten sen jälkeen kun oli saatu vaunu parkkiin ja burgerit vaunulla paisteltua, lähdettiin pyörähtämään Seinäjoen keskustassa. Neljätoistavee lähti yöksi mummun luo ja meillä oli tosiaan matkaseurana mini ja minin luokkakaveri, jotka hinkuivat skeittiparkiin. Heitettiin lapset sinne ja käveleskeltiin itse Saimin kanssa lähiympäristössä. Mister A haki meille Valkoisesta puusta kahvit, mutta siinä meni kyllä vähän metsään. Latte oli hyvän makuinen, mutta kymppi kahdesta kylmästä kahvista oli aika paljon liikaa.

Skeittiparkin jälkeen vietettiin loppuilta Ideaparkilla. Mister A kävi lasten kanssa vähän kaupoilla ja sen jälkeen vaan hengailtiin ja käveleskeltiin. Mini ja kamunsa pyöräilivät, skeittasivat ja skoottasivat pitkin aluetta ja kun löysivät terassin, jossa oli joku käynyt sotkemassa, siivosivat oma-aloitteisesti koko terden kuntoon -> pöydät ja tuolit paikoilleen, uima-altaaseen heitetyt tavarat pois ja padel-mailat kaikki samaan paikkaan. Aika reipasta :)

Seuraavana päivänä satoi. Duudson park aukesi klo 12 ja samaan aikaan piti olla matkaparkista pihalla. Oltiin suunniteltu, että siirretään vaunu Ideparkin parkkikselle ja odotellaan siellä. Mietittiin, että ei tarvita sähköä sinä aikana, kun lapset on muutaman tunnin pomppimassa parkissa. Puolen päivän paikkeilla satoi kuitenkin vettä aika kovaakin, joten päätettiin uhrata 20€ ja maksaa toinen yö vain siksi, että saadaan pitää vaunu samalla paikalla vielä alkuiltaan saakka.

Päätös osoittautui aika hyväksi, koska n. tunnin pomppimisen jälkeen minillä sattui haaveri. Tuli niskoillensa voltissa niin rajusti alas, että loppuviimein katsottiin parhaaksi lähteä päivystykseen käymään. Pelkäsin, että menee yöhön saakka ja olin tyytyväinen, että oltiin ostettu lisää aikaa. Mister A hoiti päivystysreissun, jossa ei loppuviimein mennyt kuin pari tuntia. Kirjoittaja jäi vahtimaan kamua sekä Saimia. Kamu tahtoi vielä takaisin puistoon ja annoin tottakai luvan. Toki koko ajan jännitti, tuleeko sieltä paluupostissa toinenkin niskavaivainen, mutta onneksi vahinkojen määrä jäi siihen yhteen ja lääkärintutkimus+röntgen osoitti, että siinäkään ei mitään vakavampaa sattunut.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Haaveria lukuunottamatta reissu oli kuulemma 5/5 ja kamu, joka oli ekaa kertaa vaunureissulla, oli sitä mieltä että olipa kivaa. Minillekin tuntui olevan tosi kivaa, että sai kaverin mukaan ja toki meille vanhemmillekin oli omalla tavallaan helpompaa, että lapsilla oli toisistaan seuraa. Neljätoistavee kun ei niin innostu noihin minin pyöräilypuuhiin enää.

Seuraavaksi koitetaan sitten sinne Kokkolaan. Neljätoistavee lupasi lähteä sillä kertaa mukaan. Harmi vaan, kun nämä syksyn pyrähdykset on niin lyhyitä. Syyskuulle on kirjoittajan aika mahdotonta saada lomaa, koska kausi on töissä kuumimmillaan. Onneksi tässä lähellä on kivoja paikkoja.

Mukavaa viikkoa!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3