keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Marmatusta


Tänään alkaa tytöillä syysloma. Yritän itekin ottaa lyhyempää päivää töissä loppuviikolla jos se vaan on mahdollista. Meinas vähän väsy ottaa eilen yliotetta väärässä kohtaa ja nyt surkeimmalta tuntuu se, etten saanut pidettyä pokerinaamaa. Eipä tossa nyt edes mitään suurta tapahtunut, mutta kun mä en koskaan saisi olla väsynyt tai huonolla huumorilla. Pitäisi aina olla auringonpaistetta ja linnunlaulua. Kuulun varmaan salaisesti siihen kulttuuriin, jossa pahinta on kasvojen menetys. Olikos se muuten japanilaisten juttu? Jännä muuten, että ensin oot ihan marttyyrina siitä, että sä niin teet kaikkea ja kukaan ei koskaan huomaa (jep, ei pidä paikkansa, mutta mieli on liian väsyneenä typerä). Sitten yhtäkkiä kaikki huomaa sut ja sun jutut, niin oot ihan nolona ja häpeissäs, että älkää nyt vaan kaikki näihin mun hommiin keskittykö. Kyllä on ihmisen elämä vaikeeta välillä. Eikä edes pitäisi olla mitään varsinaisia ongelmia. Huhhuh!

Oon tehnyt niin paljon duunia koneella viime viikot, että mun sympatiat istumatyöntekijöitä kohtaan on kyllä huipussaan. Karseeta vaan kököttää niska kenossa ruudun ääressä. Oon käynyt kävelyillä usein, että sais vähän raitista ilmaa ja rauhallista liikettäkin jumppien lisäksi. Miniin alkaa vaikuttaa mun viime viikkojen normaalia suurempi työmäärä ja sekin pyytää koko ajan, että lähdettäis kävelylle. Varmaan, kun tietää että silloin äiti on läsnä eikä tee töitä. Parka! No, suurin rutistus on nyt duunissa brändivaihdoksen suhteen tehty ja vaikka koko ajan on paljon hommaa, taitaa määrä kuitenkin jo pikkuhiljaa palautua lähemmäs normaalia. Koronatilanteen takia porukkaa on niin paljon vähemmän liikkeellä, että se vähän rauhoittaa tilannetta.

Parina viimeisenä vuotena ollaan syyslomalla käyty Karmivassa Karnevaalissa Särkänniemessä. Nyt ei saada lähteä Vaasasta mihinkään, koska koronatilanne täällä on maan huonoin. Faijan mökille ajateltiin jossain vaiheessa tehdä visiitti. Vielä en oo peruuttanut loppukuun Vuokatin reissua, mutta täytyy kai sitäkin alkaa jo miettiä. Oon kyllä tosi harmissani. Olin niin miettinyt, että nytpä vähän juhlistan itseäni oikein luvan kanssa jos sillä saisin pientä piristystä aikaan. No, säästyypähän ne rahat jouluksi. Tytöillä alkaa olla aika kalliita tarpeita. Ei ne ite mitään yli suuria toivo, mutta ite tahtoisin hommata tietokoneet, joilla hoitaa mahdollista etäkoulua ym. Taitaa jäädä haaveeksi, mutta ainahan sitä tahtoa saa.

On tää kuulkaa aika ramaattista nyt hei!
Kun täytin kolmekymmentä, oli Tommi just kuollut. Nelikymppiset peruuntuu koronan takia.
Saa nähdä mitä viiskymppisillä. Tuleekohan maailmanloppu?

Sannis

6 kommenttia:

 1. Istumatyö todellakin on ihan tappavaa. Ja ikuinen näytön tuijottelu ja näppäily. Ei oikein pysty millään liikunnan määrällä korvaamaan sitä, että istuu 8 tuntia päivässä. Sen takia mua ei hirveästi huvita illalla koneen kansia aukoa kotona, vaan pitää päästä samantien ulos, kun työpäivä loppuu. Raitista ilmaa ja liikettä kinttuihin tai tuun hulluksi. Onneksi voin aina välillä käydä yläkerran liikuntakeskuksessa kesken päivän puntilla tai jollain kivalla tunnilla. Yleensä pilateksessa ainakin.

  Jos siellä Vuokatissa (en tosin tiedä, mihin siellä tarkkaanottaen ootte menossa) on kaikki ihan normisti auki, niin sanoisin, että lähtekää ihmeessä. Meidän kesäloman aikaan Katinkullassa oli tänä vuonna enemmän porukkaa kuin ikinä, eikä kukaan tiettävästi sairastunut. Kylpylässä oli kävijämäärää rajoitettu ja kuvittelin, että se on jotain kymmeniä, mutta oli 450! Ei kuulemma tullut määrä täyteen kuin pari kertaa koko kesänä. Eli täyttä oli sielläkin, mutta silti ei käynyt kuinkaan ja väkeä kuitenkin tulee ympäri Suomen sinne.

  Maalaisjärjellä pärjää niinkuin on todettu, eikä kannata nelikymppismatkaa sen takia jättää tekemättä olis mun mielipide. Paitsi jos valtiovalta tai kuningaskorona taas toisin määrää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajelin äsken kentältä kotiin ja siinä matkalla hahmotin päässäni niitä Katinkullan kylpylän altaita ja mietin, että eihän se nyt mitenkään voinut olla 450 se rajattu määrä, jos joka toinen pukkarin kaappi vaikka oli pois käytöstä. Eli tais olla tommoset 300 liikaa tossa mun lukemassa :). (Ja tämähän siis toki oli niin tärkeä tieto, että melkein ylinopeutta piti ajaa, että ehdin varmasti korjaamaan :)).

   Kivaa viikonloppua!

   Poista
  2. Toi on just tommosta.. melkein paniikki iskee jos ei tosiaan heti pääse korjaamaan :D
   Ollaan menossa hotelli Ainoaan ja todellakin haluaisin lähteä, mutta nyt mietin sitä, että onko jengi siellä ihan, et: "Menkää ny vaasalaiset himaan älkääkä tuoko koronaa tänne!". Pari viikkoa vielä aikaa ja perua saa ihan loppuun asti, joten vielä pidän kyllä voimassa. Varasin hotellin minispasta yksityisajan ja syömässä tietty pitää käydä, mutta muuten varmaan vaan ulkoiltais yms.

   Poista
  3. Kyllä mä nyt vähän seurailin somea sillä silmällä syysloman aikana ja näyttäis siltä, että on ne vaasalaiset muutkin uskaltautuneet reissuihin. Vähän on semmonen kiukkukin, että hitto.. miks meidän pitäis olla himassa jos ei muidenkaan tarvi :D

   Poista
  4. Ei kai siellä kukaan kysele mistä kukakin on kotoisin 😎. Eli ihan oikeesti menkää ja nauttikaa ❤️

   Poista

Kiitos, kun kommentoit <3