tiistai 6. marraskuuta 2018

6 x 4

Facebookissa kiersi jossain vaiheessa 6 x 4 - haaste ja blogeissakin sitä on näkynyt. Ensimmäisenä luin sen Mansikkatilan mailta (klik) ja tokihan mun nyt pitää tähänkin soppaan laittaa lusikka. Tässä mun neloset ->

Neljä paikkaa, joissa olen asunut

Oon koko elämäni asustellut tässä aika pienen ympyrän sisällä, koska viihdyn täällä enkä kaipaa muualle. Yhden hairahduksen tein nuorempana ja asuin kesätöiden takia pienen pätkän Helsingissä. Tulin maitojunalla kotiin :D

Vaasan keskustassa asuin joskus ihanan valoisassa kolmiossa ja muistan, kuinka tuntui lottovoitolta saada se asunto. Olin nuori ja asunut sitä ennen yksiössä kaukana keskustasta. Tunsin itseni niin aikuiseksi ja itsenäiseksi.

Vaasan keskustasta tie vei niinkin pitkälle, kuin Laihialle :) Laihialla asuin ensin omakotitalossa. Laihialla asuessani tapasin mister A:n ja yhdessä asuttiin vanhassa puutalossa hautaustoimiston yläkerrassa. Myöhemmin ostettiin kiva rivitalokolmio. Viihdyin Laihialla superhyvin. Kunnes en enää viihtynyt.

Laihialta muutettiin takaisin Vaasaan. Onneksi nykyinen koti löytyi nopeasti eikä väliaikaisessa tarvinnut asua kauaa. Nyt asutaan hyvin lähellä mun lapsuuden maisemiani ja viihdytään todella hyvin eikä mitään muutos- tai muuttotarpeita ole.


Neljä paikkaa, joissa olen työskennellyt
90-luvulla, kun Vaasassa oli vielä Sokkari, duunailin siellä kausiapulaisena. Jouluna paketoitiin lahjoja ja ennen muitakin juhlapyhiä jotain hommaa aina löytyi. Muistan, että tykkäsin ihan yli paljon. Siisteintä oli, kun sai välillä olla kassalla töissä :)

Äidin omistamassa lounaskahviossa tein duunia muutaman vuoden. Leivottiin sämpylöitä ja paisteltiin korvapuusteja. Kuorittiin perunoita ja duunattiin lounas valmiíksi aina arkipäivisin. Suurimmat kasvun vuodet alle parikymppisenä vietin tuolla Uimahallin kahviossa. Monet itkut itkettiin takahuoneessa nuoruuden kipuja ja välillä tulin lauantai-aamuna taksilla töihin, kun edellinen ilta oli vähän venähtänyt, mutta niin vain selvittiin.  :)

Opiskeluaikana duunailin Vaasan kongressitoimistossa. Työ oli kiireistä, vaihtelevaa ja tosi hauskaa. Välillä jännitti ihan hitosti, kun Vaasaan saapui joku Kiinan delegaatio, jolle piti olla tilat, kuljetukset, ruuat ja presentaatiot valmiina. Olin varma, että haluan tehdä uran kokous- ja kongressipalveluiden parissa. 

Osuuskaupan palveluksessa vietin 11 vuotta. Aloitin kassalla ja vuosien varrella tein duunia Vaasan Prisman muillakin osastoilla. Viimeiset S-vuodet vierähti S-pankin tiskillä. Nykyään mulla on joku selittämätön Prisma-angsti. En halua ollenkaan käydä siellä kaupassa ja vanhat vannoutuneet S-ryhmäläiset onkin pikkuhiljaa siirtyneet muihin kauppoihin. 

Neljä ohjelmaa, joita seuraan tv:stä
Niinku ihan oikeasti teeveestä? Sillain, että ohjelma kerran viikossa? En mitään. Viime syksynä katottiin Vain elämää ja Gladiaattorit, koska tytöt tykkäsi niistä, mutta sitä ennen en seurannut mitään moneen vuoteen eikä myöskään sen jälkeen mikään oo kiinnostanut riittävästi.

Lempisarjat on DVD-bokseilla ja tällä hetkellä in on ->

Glee. Aina niin ihana ja paras. Just eilen mister A kysyi, että pitäiskö tsiigata Gleetä taas. Jep, ihan pian. Vielä en oo kyllästynyt, vaikka muutaman kerran ollaan jaksot nähty. Frendit, Gilmoren tytöt ja Sex in the City tuli aikanaan katsottua kymmeniä ja kymmeniä kertoja ja vaikka ajattelin, etten koskaan kyllästy, tuntuu kiintiö olevan kuitenkin ainakin joksikin aikaa täynnä :D Paras sarja ever - palkinnosta kilpailee mun listoilla Gilmore Girls ja Glee.

Greyn Anatomia. Kaksitoista kautta vakoiltiin putkeen ja kolmannentoista kauden kohdalla tuli ongelma. Sitä ei saa mistään kaupoista täällä Suomessa. Oon etsinyt VÄHÄ paljon!! Vaihdettiin Netflix ViaPlayhin vain Greyn takia ja eilen se sinne ilmestyi.

The Fosters. Tätä sarjaa katsotaan nyt ja nythän mulla onkin sitten dilemma, koska en voi jättää kesken, mutta haluaisin vaihtaa takas Greyn anatomiaan. Elämän suuria pulmia!

Pirunpelto. Koska pakko mainita myös joku suomalainen. Pirunpelto oli mun mielestä yllättävän kätsä suomalainen sarja ja kivaa vaihtelua oli se, että ne ainaiset villevirtaset oli jätetty siitä pois.



Neljä paikkaa, joissa olen käynyt

Oon kirjoittanut täällä ja vanhassa blogissa viime vuosien matkoista. Koitin kerätä tähän semmosia vanhoja reissuja, joita ei ehkä ole vielä postailtu. Toki kuviakaan näistä reissuista ei juurikaan oo. Ainakaan digimuodossa.

Fuengirola - Espanja
Mutsin kanssa reissattiin Espanjaan kolmisenkymmentä vuotta sitten. Taisi olla mun ensimmäinen etelän reissuni. Muistan, että uima-altaan pohjan delfiini näytti ihan aidolta ja bikinien yläosa nousi koko ajan uidessa. Mutsi oli niin upea.. isot korvikset korvissa ja pitkä trikoomekko päällä. Pikkusisko nukahti parvekkeelle pyyhkeen päälle ilman uikkareita ja ravintolassa nenän eteen kannettiin savinen pata kalaa ja äyriäisiä. Niin kuumaa, että varmaan kiehui vielä.

Berliini - Saksa
Teini-ikäisenä matkustettiin Berliiniin Gymnaestrada - voimistelutapahtumaan. Yövyttiin koulun lattialla, voikattiin muutama päivä ja karattiin paikalliseen diskoon. Samaan aikaan Berliinissä oli Love Parade - teknofestari ja jopas oli teinareille ihmeteltävää, kun teknohörhöt oli vallanneet koko kaupungin ja rekat ajoi ympäri katuja jäätävän kokoiset kaiuttimet kyydissään. Kesäkuun Saksa oli paljon kuumempi, kuin oltiin luultu ja mulla oli ihan liian paksuja vaatteita mukana.

Linz - Itävalta
Rakas ystäväni opiskeli aikanaan hetken Linzissä ja mehän käytiin kylässä. Matkalla sattui yllättäen kaikenlaista, kun etukäteen varattu junamatka Saksaan peruuntui lakon vuoksi. Loppu hyvin, kaikki hyvin kuitenkin :) Tehtiin pikavisiitti Wieniin ja vierailtiin Mauthausenin keskitysleirillä. Keskitysleirivisiitti oli sellainen hetki elämässä, jota en unohda koskaan. Linz oli kaunis kaupunki, johon voisin hyvin palata uudelleen. Saksan puolella samalla reissulla moikattiin Kanadan siskoa, joka silloin teki paljon duunia Saksassa. Ajeltiin myös Hollantiin tsiigailemaan miltä näyttää Maastrichtin kaupunki.

Platanias - Kreikka
Melkein kymmenen vuotta sitten käytiin Plataniaksessa. Heinäkuun helteinen Kreikka oli todellakin kuuma, mutta meillä oli kivaa. Reissu oli todella harvinainen, koska mukana oli kaikki me neljä siskosta, meidän perheet ja mutsi sekä mun isäpuoleni. Ysivee oli silloin vauva..viitisen kuukautta ja lähtö jännitti mua tosi paljon. Muistan ajatelleeni, että onhan mutsi siellä jos me ei osata :D :D Mukaan oli pakattu vaipat ja maidon korvikkeet. Hengailtiin hotellin altaalla ja tehtiin retki Haniaan. Syötiin hyvin ja nautittiin auringosta.


Neljä ruokaa, joista pidän

Kalapuikot ja kananmunakastike. All time - suosikki. Hyvin harvoin vaan ilmaantuu lautaselle.

Tacot. En kyllästy koskaan. Hyvin tarkkaa on, mitä tacoihin laitetaan ja missä järjestyksessä. Jos yksikin ainesosa puuttuu, ei kannata vaivautua.

Lasagne. Oon aina tykännyt lasagnesta. Joku siinä vaan viehättää.

Pitsa. Koska... no, pitsa :D Pitää olla aurajuustoa, mutta ei missään tapauksessa ananasta.

Neljä juomaa, joista pidän

Vesi. Juon aina vettä. Paitsi tacojen kanssa. Silloin juodaan Pepsi Maxia. Kahvi on listalla. Aamukahvi on paras. Alkoholijuomista Prosecco uppoaa.



Semmosia hommia :)
Kivaa tiistaita!


Terkuin,
Sannis

6 kommenttia:

  1. Yllättävä lempiruoka nuo kalapuikot :)

    Mäkään en enää tykkää prismasta. Jotenkin epäviihtyisä. Onhan se monen lempiruoka kuitenkin, vaikka itse menen mieluummin muualle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kalapuikot on parhaita :D Toi kananmunakastike on se paras osuus.
      En tiedä, mikä siinä Prismassa tökkii.. Taitaa edelleen olla edullisempi, kuin Citari ja Minimani, mutta jostain syystä löydän itseni välillä niistä kuitenkin. Ja Lidlissä käyn paljon.

      Poista
  2. Huippu kirjoitus! Tykkään sun blogista kaikista eniten! T. Napatatti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tätä postausta oli tosi kiva tehdä ja luinkin tämän itekin monta kertaa läpi. Kivoja muistoja.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3