tiistai 18. huhtikuuta 2023

Talvi over

Tästä kuulkaa viimeiset talvikuvat arkistoista ja puhelimen uumenista. Tämän jälkeen tuleekin toivottavasti vähän keväisempää sorttia. Tänä talvena oli paljon surkeaa keliä, mutta kuten kuvista näkyy, saatiinhan me nauttia kunnon talvipäivistäkin. Joka päivä on ulkoiltu, oli sitten keli mikä hyvänsä. Paremmilla keleillä enemmän, huonommilla vähemmän. Ollaan kierretty meidän lähimetsiä ja -peltoja joka suuntaan ristiin ja rastiin Saimin kanssa ja tallattu kaikki polut moneen kertaan.

Viime päivinä on pitänyt pelto- ja metsälenkit hoitaa aamusta, kun on vielä maa jäässä. Myöhemmin päivällä polut on pelkkää velliä ja silloin pitää kävellä teitä pitkin. Se ei oo Saimin juttu. Se parka pysähtelee ja katsoo mua kumiensa alta semmosella ilmeellä, että ootko nyt ihan tosissas. Välillä koittaa vähän vetää vastaankin.. että ei niinku huvittais liikkua ollenkaan. Oon koittanut sille kertoa, että ei tässä nyt oikein kauaa mee.. että kohta on jo kuivempaa ja päästään taas omille reiteille. 

Vappuhan on jo aivan pian. Ihan kivasti se osuu maanantaille tänä vuonna ja se sopii kyllä, koska viikonloppu vähän pitenee. Oon ollut viime aikoina niin loppu, että nämä lyhennetyt viikot tulee enemmän, kuin tarpeeseen. Nyt on tiistai ja viimeisin viikonloppu oli tosi hyvä siinä mielessä, että pitkästä aikaa tuntui, että akut ehti latautua jonkin verran. Toivotaan, että ensi viikonloppu jatkaa samaa linjaa. Töissä tämä ja ensi viikko on raskaita. Kalenteri on aivan täynnä ja lisää merkintöjä tulee koko ajan. Yritän mennä päivä kerrallaan ja muistaa, että näistä selviää kyllä.

Talvi on selkeästi nyt ohi. Aamut on vielä kylmiä, mutta kyllä se keväältä nyt alkaa näyttää. Kirjoittajan kesälomaan on alle kaksi kuukautta. Tuntuu aika hullulta. Ja ihanalta. Aloitetaan mister A:n kanssa loma heti koululaisten kanssa samaan aikaan ja todistusten haun jälkeen startataan auton nokka kohti ensimmäistä kesäreissua. Kirjoittaja rakastaa vuodenaikoja ja on nyt vihdoin valmis päästämään talvesta irti. Kevät on neljästä se, josta pidän vähiten, mutta mennään sen yli nyt nopsasti alkukesään, joka taas on aikamoisen ihanaa.

Kivaa tätä päivää!
Sannis

3 kommenttia:

  1. Tuli se talvi vähän takaisinkin :) mut vain pienesti. Kiva että kesäloma on noinkin lähellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt alkaa vähän tuntua jo kesäisemmältä, kun aurinko tänään lämmittää.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3