sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Pääsiäishommia


Pääsiäisen kolmas päivä. Pitkäperjantai ja lankalauantai on vietelty ja nyt ollaan sukkasunnuntaissa. Pääsiäinen on edelleen kirjoittajan lempipyhä. Neljä vapaapäivää eikä tiukkoja perinteitä tai ennalta määrättyjä aikatauluja. Toki, kyllä kun meinasin, että mennään mökille pitkänäperjantaina, sain miniltä sen verran tiukkaa palautetta, että kyllä me siellä loppuviimein myös eilen eli kokkopäivänäkin oltiin :)

Mini on varmistanut itselleen mökkipaikan koko viikonlopuksi jo hyvissä ajoin. Mentiin sinne koko porukka perjantaiaamupäivällä. Sää oli tällä kertaa harmaa ja lumi sohjoista, mutta lammas oli just niin hyvää, kuin aina ennenkin. Kastiketta olisin voinut syödä taas lusikalla suoraan kattilasta. Yleensä punainen liha ei oo kirjoittajan suurin suosikki, mutta pääsiäislammas mökillä on kyllä yksi vuoden ehdottomista kohokohdista. Ruuan päälle pelattiin vielä minin järjestämää tietovisaa ja toki ehdittiin vähän ulkonakin olla kosteasta säästä huolimatta.

Mini jäi yöksi mummun ja papan kanssa, me muut ajeltiin kotiin vaatteiden vaihtoon. Jätettiin Saimi huilaamaan omalle sohvalle ja kurvattiin takaisin kaupunkiin Kyllä isä osaa-leffan iltanäytökseen ystävien kanssa. Haettiin vielä leffan jälkeen pitsat eikä oikein kauaa tarvinnut unta odotella illalla. Siinä kohdassa satoi jo vettä, joten Saimikaan ei suostunut enää takapihaa kauemmas ulos.

Lauantaiaamuna herättiin aikaisin, juotiin kahvit ja käytiin lenkillä. Käytiin kaupoilla ja nyt on aurinkopaneeli vaunuun. Mister A on sitä jo pidempään hiukoillut. Ite en usko, että oikein usein tullaan tarvitsemaan, mutta tuo se kirjoittajallekin turvaa siinä mielessä, että vaikka leirintäalueet olisi täynnä tai sopivaa ei reissulla löytyisi, pärjää yön ilman sähkötolppaakin ja saa silti aamukaffit keiteltyä.

Trulleja kävi tänä vuonna enemmän, kuin kaikkina viime vuosina yhteensä. Varmaan parikymmentä lasta ehti meidän oven takana kolkutella ennen kuin startattiin uudelleen mökille. Olin varautunut vähän pienemmällä karkkimäärällä tällä kertaa, koska viime vuosina trulleja on käynyt vain muutamia, niin tuli siinä aivan jo vähän kiire lähteä sen jälkeen kun jaoin viimeiset herkut :) Tosi kiva, että noitia oli taas liikkeellä entiseen tapaan. Niin reippaasti kysyivät saako virpoa ja sen jälkeen kajauttivat virpomislorut tulemaan. Ihania kakaroita <3

Iltapäivä vietettiin mökillä. Lammasta tottakai ja kokon polttoa. Palapelejäkin tehtiin. Saimilla oli vähän epäselvyyksiä missä menee tontin raja ja pari kertaa kävi rallaamassa naapurinkin pihassa, kun oli just siinä kohdassa tekeminen vähissä. Kokkopuuhiin kun päästiin, ei siinä Saimikaan ehtinyt paljoa naapuriin vilkuilla, kun oli niin hommaa. Ennen kotiin lähtöä mini hyppäsi vielä avantoon parikin kertaa. Me muut jäätiin tällä kertaa rannalle ja suunnattiin taas kotiin yöksi.

Tänään tavataan kirjoittajan isää ja mummua. Mini on vielä oman mummunsa kanssa mökillä. Kotiutuu ilmeisesti jossain vaiheessa. Mister A on vaunua fiksaamassa ja me viistoistaveen + Saimin kanssa harkitaan tässä lenkille lähtöä. Eiköhän me saada mister A:kin meidän mukaan. Illalle sunnittelen salitreenejä. Saapa nähdä ketä kaikki täältä lähtee mukaan.

Mukavaa pääsiäistä!
Sannis 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3