perjantai 4. elokuuta 2023

ElokuuElokuu on alkanut ihan horrorkeleillä. Kuumaa ja kosteaa. Yöks! Ei mun juttu sitten yhtään. Eilen heitti kunnon migreenin päälle pari tuntia ennen tanssitunnin ohjausta ja koitin saada kiireessä tuurajaa. Liian lyhyt varoaika tottakai ja Vaasa Festival käynnissä, joten jengillä muuta puuhaa. En viittinyt enää perua niin lähellä tunnin alkua, joten ajattelin, että lopetetaan sitten kesken jos ei onnistu. No... menihän se jotenkin, koska lääke vähän jo tehosi, mutta en kyllä suosittele kenellekään treeniä tommosessa olotilassa.

Tämä duuni ja migreeni on kyllä tosi vaikea yhdistelmä. Jos olisin päässyt lepäämään, olis tämä päivä ollut varmasti jo ookoo. Nyt kun ärsytin olotilaa entisestään, saan kärsiä myös tänään. Toivottavasti en kuitenkaan koko viikonloppua. Viimeiset pari vuotta on olleet migreenin kanssa helpompia, kuin sitä edeltävät, mutta nämä loppukesän painostavat säät on ihan myrkkyä tälle sairaudelle. 

Huoh! Häntää pystyyn nyt kuulkaa vaan, lääkettä nassuun ja päivän puuhiin. Ihan ensin voisin kyllä käydä tsiigaamassa onko vadelmia kypsynyt. Tässä kävi nimittäin niin, että löysin meidän pihasta vadelmapuskia ja jopa kaikki kolme kappaletta. Vähän mua nauratti, kun siinä kattelin ihmeissäni, että jaaaaaaaa, meillä on tämmösiä. *nolo :D Tiesin toki kyllä, että mister A on istutellut puskia erinäisistä pikkualuista, mitä on saanut joltain tai napannut  (luvan kanssa) jonkun muun pensaasta. Luulin kuitenkin, että alut on kaikki viinimarjaa, mutta väärässä olin. Ei tuu ilmeisesti oikein usein palloiltua tuolla meidän pihan kauimmaisessa nurkassa :D

Iso osa marjoista oli vähän "kolhuilla", koska oksat makasi aika pahasti maassa. Nyt on kuitenkin hommat hoidossa, pensastuet tehty ja laitettu paikoilleen ja poimijakin on ollut asialla jo useampana päivänä. Tosi kiva, kun on vähän marjaa myös omassa pihassa. Tässä talossa oli silloin reilu kymmenen vuotta sitten viinimarjapuskia kun tämä ostettiin. Ne oli kuitenkin niin huonossa paikassa, että kaivettiin ne silloin ylös eikä lähdetty vanhoja kränkkyjä mihinkään siirtämään. Jos nyt oltais oltu tuossa hommassa, oltais  ihan varmasti siirretty.  

Elokuu. Marjapuuhien lisäksi on tietysti koulun alku ensi viikolla. Yhtäkkiä se taas jo alkaa. Kirpparipöytä pitää tyhjätä sitä ennen. Kolmen viikon myyntiaika tulee täyteen ensi viikon tiistaina ja tosi hyvin on mennyt tavaraa ja vaatteita kaupan. Oon tosi tyytyväinen. Minillä on heti ensi viikolla kaksi hammaslääkäriä ja mulla yksi aika Mehiläisessä ja yksi Vaasa Day Spassa. Ensi viikon lauantaina lähdetään vieraaksi häihin ja Tytöt + Saimi pääsee yöksi mumman luokse. Huh, aika paljon on näköjään taas yhdelle viikolle kertynyt hommaa. Sitä seuraava viikko näyttää onneksi jo paljon väljemmältä.

Nyt liikkeelle kuulkaa. Vaasa Festival jää tänäkin vuonna meiltä väliin ja ehkäpä lähdetään huomenna mökillä käymään. Tänään töiden jälkeen kirjoittajalla ja neljätoistaveellä on Greatest days-leffan ensi-iltanäytös. Mini ja ehkä Saimikin lähtee mummun luo hetkeksi kyläilemään, koska mister A on vielä silloin töissä. 

Kivaa viikonloppua!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3