MutsiLeipoo

Reseptit aasta ööhön. Päivitellään pikkuhiljaa.

********************
BASTOGNE-JUUSTOKAKKU
Pohja:
300g Bastogne-keksejä
125g voita tai margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä tai vastaava määrä jauhetta
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5rkl sitruunamehua
1dl sokeria
3tl vanilliinisokeria
2-3dl kuohukermaa

Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keskenään. Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan ja painele keksi-voiseos vuokaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään (kerma vispattuna) ja levitä pohjan päälle. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja kaada päällimmäiseksi vuokaan. Hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli. Koristele.

Kuvan kakku on tehty vuokaan, joka on halkaisijaltaan 16cm. Jos haluaa näin korkean kakun isompaan vuokaan, täytyy ohje tuplata. Vispaamalla kerman vähän löysemmäksi, saa tasaisemman kakkureunan :)


********************

DAIM-MUFFINSIT
1 levy Marabou Daim-maitosuklaata
150g margariinia
1½dl sokeria
2 munaa
3½dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2½rkl kaakaojauhetta
1½dl maitoa

Vaahdota margariini ja sokeri.
Lisää munat, kuivat aineet ja maito.
Raasta tai rouhi puolet suklaalevystä ja lisää rouhe taikinaan.
Laita taikinaa vuokiin, heitä yksi suklaapala "sydämeksi" ja peitä taikinalla.
Paista n. 175 asteessa puolisen tuntia.

Taikinasta tulee muffareita n. 15kpl.


********************

DONITSIT

0.5 dl öljyä
1.25 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Lisäksi:
n. 50-100 g voita ja sokeria (ja kanelia)
tai esim. valkosuklaata kuorrutukseen.


Sekoita öljy, piimä, muna ja sokeri kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Älä vaivaa. Öljyä donitsi- tai muffinipelti kevyesti. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 6-7 min. 

Jos haluat, voit paistamisen jälkeen dipata donitsit sulaan voihin. Mun valkosuklaaversioista jätin tuon vaiheen väliin.


********************

ITALIALAINEN VOILEIPÄKAKKU

n. 1½ isoa pussia paahtoleipää
maitoa kostutukseen

Täyte 1
400g maustamatonta tuorejuustoa
200g creme fraichea
80g pestokastiketta
mustapippuria

Täyte 2
100g creme fraichea
100g tuorejuustoa (yrtit)
200g maustamatonta tuorejuustoa
pieni lasillinen hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja
kinkkua

koristeluun
minitomaatteja
basilikan lehtiä
mozzarellapalloja

Valmista täyte 1 -> sekoita ainekset keskenään. Valmista täyte 2 -> sekoita ainekset keskenään.
Leikkaa leipälevyistä reunat pois.
Tee leivistä ensimmäinen kerros. Kostuta maidolla. Levitä kolmasosa ykköstäytteestä leipien päälle.
Tee leivistä toinen kerros. Kostuta maidolla. Levitä puolet kakkostäytteestä leipien päälle.
Tee leivistä kolmas kerros. Kostuta maidolla. Levitä kolmasosa ykköstäytteestä leipien päälle.
Tee leivistä neljäs kerros. Kostuta maidolla. Levitä loput kakkostäytteestä leipien päälle.
Laita vielä yksi leipäkerros ja kostuta. Levitä loput ykköstäytteestä kakun päälle.
Laita kakku kuvun alle ja jääkaappiin yön yli.
Koristele ja tarjoa seuraavana päivänä.


********************

MAAILMAN HELPOIN MAKEA PIIRAKKA

4dl jauhoja
2dl sokeria (vähän vähempikin riittäis)
2tl leivinjauhetta
200g voita tai margariinia sulatettuna

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Huom! Lusikalla. Ei tarvita vispilöitä tai monitoimikoneita eikä tarvi tukkia käsiä taikinaan. Voitele piirakkavuoka (tää menee semmoseen peruspyöreään hyvin) ja painele 2/3 taikinasta vuokaan. Alkuperäisessä ohjeessa tohon kakskolmasosaan laitetaan myös yksi kananmuna, mutta oon tehnyt ilman ja hyvin toimii. Kaada mustikat/mansikat/raparperit/mitkäikinä pohjan päälle ja murustele loppu taikina vielä täytteen päälle. Paista n. 200 asteessa puolisen tuntia, tai vähän reilu. Jäähdytä ennen tarjoamista (koska silloin se on parempaa). Nam!


********************

MANGO-JUUSTOKAKKU

Pohja:
200g Digestive-keksejä
75g voita tai margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä tai vastaava määrä jauhetta
100g maustamatonta tuorejuustoa
100g appelsiinituorejuustoa
1dl sokeria
3tl vanilliinisokeria
2-3dl kuohukermaa

Kuorrutus:
2prk Piltti mangososetta
2 liivatelehteä (tai vastaava määrä jauhetta)

Murskaa Digestive-keksit, sulata voi ja sekoita keskenään. Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan ja painele keksi-voiseos vuokaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään (kerma vispattuna) ja levitä pohjan päälle. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja kaada päällimmäiseksi vuokaan. Hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.

Tällä ohjeella tulee semmoseen 26 senttiseen vuokaan matala kakku. Ite tykkään korkeammasta ja teen mieluiten tuplana. Kuorrutteen määrää ei tarvi silloin ehkä ihan tuplata vaan riittää 1,5-kertainen määrä. Tämän juustokakku on ihanan pehmeä ja makea. Jos makeutta on liikaa, voi toki sokerin määrää vähentää.

Kuvan kakku oli matkaeväänä Tampereelle ja vaikka kuinka koitin tällätä nättiä oksaa viereen, ei se saanut kertisveitsellä leikattua kakkuviipaletta siistiksi millään. Yritys hyvä kymppi kuiteskin :D

Niin, ja siis ohje perustuu tai ei perustu yhteen ohjeeseen, jonka löysin jostain blogista tai jostain muualta netistä. Hä?!


********************
********************

MUTAKAKKU

2,5dl sokeria
50g voita
1rkl maitoa

2,5dl jauhoja

1tl vanilliinisokeria
1tl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta (oon käyttänyt vaaleaa)
1,5dl maitoa

Vatkaa yhteen sokeri, huoneenlämpöinen voi ja

pieni maitotilkka. Sekoita yhteen kuivat aineet ja
sekoita sokeri-voiseokseen vuorotellen maidon kanssa.
Vatkaa sähkövatkaimella n. 3min.
Paista 150 asteessa n. puoli tuntia.

Toim huom. Tästä tulee sopiva määrä pyöreään

piirakkavuokaan ja oon joutunut paistaa himpun yli
puoli tuntia.

Resepti täältä -> klik



********************

OMENA-KAURAPAISTOS

500g omenoita
kanelia
200g voita tai margariinia
1dl sokeria
6dl puurohiutaleita

Voitele uunivuoka. Kuori ja viipaloi omenat.
Ripottele päälle kanelia.
Sulata voi kattilassa. Sekoita siihen puurohiutaleet ja sokeri.
Levitä koko komeus omppulohkojen päälle.
Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.


********************

PIKASÄMPYLÄT

Sekoita kaikki kuvassa mainitut ainekset keskenään ja jaa pellille sämpylöiksi jauhotetuille käsillä tai kuten itse teen -> märillä käsillä. Paista 200-225 asteessa n. 15 min.


********************

PORKKANAKUPPIKAKUT
3 porkkanaa
200g voita
4dl sokeria
4 kananmunaa
1dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2tl kanelia

Kuorrutus:
Maustamatonta tuorejuustoa
Tomusokeria

Raasta porkkanat.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata voi, lisää siihen sokeri ja sekoita tasaiseksi. (Itse sekoitin käsin perusvispilällä).
Vatkaa joukkoon kananmunat ja sen jälkeen vielä porkkanaraaste.
Lisää kuivat aineet ja maito.

Jaa vuokiin (täytä vuoka vähän yli puolilleen),
Paista 175 asteessa 25 minuuttia.

Täytteeseen laitoin 400g tuorejuustoa ja tomusokeria niin, ettei ollut ihan yliällömakeaa. Kokeilemalla löytyy itselle sopiva combo. Sähkövatkaimella vaan sekaisin ja pursottimeen.Muutama mun kuppikakuista jäi ilman täytettä, koska laitoin aika reippaalla kädellä. Olis siis tähän satsiin saanut olla vielä yksi 200 gramman paketti tuorejuustoa lisää. Korkeampiin muffarivuokiin jos tekee, tulee kuppikakkuja tietysti vähemmän ja silloinhan saattaa tuo 400g riittää.



********************

PUMPKIN PIE

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
125g voita tai margariinia
1 kananmunan keltuainen

Täyte:
400g kurpitsaa karkeasti pilkottuna
2 kananmunaa
2dl sokeria
1tl kanelia
1tl jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
1rkl vehnäjauhoja
2dl kermaa

Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi. Lisää munankeltuainen ja sekoita taikinaksi. Painele taikina pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Anna tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Keitä kurpitsanpalasia vähäsuolaisessa vedessä 5-8 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta kaikki vesi pois. Sekoita kurpitsa hienoksi soseeksi esim. mikserillä ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää loput ainekset ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alaosassa 40–50 minuuttia. Jäähdytä. Siivilöi päälle hieman tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kanssa. 


********************  
SANNIKSEN SUOLAINEN PIIRAKKA
Valmis piirakkapohja painellaan pyöreään piirakkavuokaan.
Päälle lisätään täytteitä maun mukaan. Vaikka esim, näistä jotain ->

Tonnikala ja feta.
Kinkku ja paprika.
Kasvikset ja aurajuusto.
Taco-jauheliha ja tomaatti.

Täytteen päälle ripotellaan vähän mustapippuria ja yrttisuolaa, jonka päälle kumotaan seos, 
joka sisältää yhden purkin kermaa (tai ruokakermaa) ja kaksi kananmunaa.
Vimpaksi voi halutessaan lisätä vielä juustoraastetta.

Piirakka paistetaan uunissa taikinan ohjeen mukaan. Oisko puoli tuntia ja 225 astetta..
Kaikki ainekset löytyy helposti myös laktoosittomina.


******************** 

SOKERITTOMAT LÄTYT

2 munaa
4,5dl rasvatonta maitoa
1,5dl ruisjauhoja + 1dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
4rkl sulatettua voita

Sekoita kaikki ainekset. Anna tekeytyä hetki. Paista pannulla miedolla lämmöllä.


********************

SUOLAISET JOULUTORTUT

Lehtitaikinaa
Kananmuna voiteluun
Serrano-kinkkua
Aura-juustoa
Siemeniä

********************

TIIKERIKAKKU


200g margariinia tai voita
1½dl sokeria
3 munaa
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinjauhetta
3½dl vehnäjauhoja


Raitaseos:
1/3 taikinaa + 3rkl kaakaojauhetta


Voitele ja jauhota vuoka (1 litran). Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää seos taikinaan.

Ota taikinasta 1/3 eri kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe. Kaada vuokaan vaaleaa takinaa, sen jälkeen tummaa taikinaa ja vielä päällimmäiseksi vaaleaa taikinaa. Paista uunin alimmalla tasolla 45 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3