maanantai 3. heinäkuuta 2023

Kesäloma


Vuoden 2023 kesäloma on nyt laitettu pakettiin. Neljä viikkoa sitten valmistin itseäni siihen, että tästä lomasta ei välttämättä tule ollenkaan paras mahdollinen ja se on nyt vain oltava fine tällä kertaa. Mietin että parempi varautua jo etukäteen siihen, että nyt ei välttämättä mene ihan putkeen ja koitin ajatella, että se on vain elämää... että nyt just on kuitenkin tarpeellista pitää lomaa, vaikka olotila olisikin nihkeä eikä vapaista osaisi erityisesti nauttia. Fiilis on koko tämän vuoden ollut sillä mallilla, että epäilin neljä viikkoa olevan liian lyhyt aika kierrosten tasaantumiseen.

Nyt kun loma on takana ja valmistaudun tässä ensimmäiseen työpäivään, on aivan yli siistiä todeta, että loma oli niin paljon parempi, kuin odotin. On asioita ja ahdistuksia, jotka ei neljässä viikossa taianomaisesti katoa yhtään mihinkään ja niiden hoitamisen oonkin nyt vihdoin päättänyt ottaa vähän askelia eteenpäin, mutta tämä loma oli hyvä. Yksi parhaista jopa. Ehkä juuri siksi, että valmistauduin pahimpaan, mutta sainkin paljon parempaa. Pystyin suurimman osan ajasta olla rennosti vapaalla. Mietin ensin onko virhe lähteä reissuun heti kun loma alkaa, mutta nyt oon sitä mieltä, että nimenomaan vaunureissu siihen kohtaan oli tosi hyvä veto. 

Kokonaisuudessaan vaunureissuja kertyi yhteensä kolme loman ajalle. Niiden lisäksi reissasin ystävän kanssa Uumajaan, kuten viime kesänäkin. Pisin reissu kesti kuusi yötä ja lyhin kaksi. Juhlittiin yhdet lakkiaiset ja yhdet nelikymppiset. Reissujen jalkoihin jäi kahdet rippijuhlat, yhdet nelikymppiset ja yhdet polttarit. Tämän kesän juhlasaldo olisikin ollut aikamoinen jos oltaisiin kaikkiin päästy osallistumaan. Muistinkohan edes kaikkia? Loppukesälle on vielä yhdet häät tiedossa.

Parina lomapäivänä mökkeiltiin ja useampi päivä vietettiin kotosalla huilaillen ja pyykkiä pesten. Pari kertaa kävin kaupungissa lounaalla ystävän kanssa. Lepäsin treeneistä suurimman osan ajasta, mutta muutaman koti- ja ulkojumpan tein loman loppupuolella. En kuitenkaan käynyt töissä treenaamassa kertaakaan. Kävin monta kertaa meressä uimassa. Luin pitkästä aikaa kirjan ja tein ainakin viisi ristikkolehteä täyteen. Kävin kasvohoidossa.

Ei tehty mitään remppa- tai pihahommia enkä myöskään suursiivonnut kotia lattiasta kattoon. Nurmikot tottakai leikattiin ja perusimuroinnit hoideltiin, mutta mitään spesiaaliprojektia ei tälle lomalle otettu. Mister A ja mini kävivät kalassa useampana päivänä ja neljätoistavee ajeli bussilla kaupungille kaverin kanssa. Yksi lääkäri- ja yksi hammaslääkäriaika hoideltiin alta pois.

Kesäloma 2023 ylitti kaikki odotukset ja oli tosi hyvä. Ihan hassua, että heinäkuu on vasta alussa ja me ollaan saatu kokea koko kesän verran jo kivoja juttuja. Tyttöjen loma tietysti jatkuu vielä ja ovat lähdössä jossain vaiheessa mummun kanssa vähän roadtripille. Neljätoistaveellä on myös suunnitelmissa käväistä kaverin mökillä synttäreitä viettämässä. Minin toiveena on päästä vielä vaunuilemaan. Sitä toivon itekin. Ehkäpä joku sopiva viikonloppu tulee vielä kohdalle.

Kivaa tätä viikkoa!
Sannis

4 kommenttia:

Kiitos, kun kommentoit <3