sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Syysloma

Sunnuntaiaamu. Eilinen jumppa meni aivan hyvin. Jännitti jotenkin tosi paljon ennen tuntia ja myös tunnin aikana, kun ei yhtään pystynyt ennustaa, miten treeni vaikuttaa vointiin. Tunnilla ei ollut mitään hyppyjä ja treenitkin tein vähän kevyemmin; osan jutuista, joissa normaalisti käyttäisin lisäpainoja, tein kehonpainolla, osassa koutsasin muita ja tein ite vähemmän.

Tosi kivaa palautetta tuli tunnin jälkeen ja moni kävi kiittelemässä kivasta jumpasta. Palaute tuntuikin erityisen mukavalta just nyt. Tunnin jälkeenkin vähän jännittelin ja odottelin, minkälaiseksi olotila kehittyy. Olin tosi väsynyt ja päässä tuntui kummallinen kiristys. Käytiin tekemässä rauhallinen kävelylenkki ja otin pienet nokkaunet ja sen jälkeen kiristykset olikin poissa. Lihakset toki tuntui siltä, kuin en olisi ikinä ennen minkäänlaista treeniä tehnyt.

Tänään illalla on puolituntinen Rinta-Selkä-Kädet ja sen jälkeen Pilates. En usko, että näiden kanssa on mitään ongelmaa. Huomenna on Intervalli, joka sen sijaan taas vähän jännittää, koska Intervallissa on aina kova vauhti päällä. Sitäkin pystyn toki ottaa pienen asteen rauhallisempaan ilman, että vaikuttaa ratkaisevasti tunnin luonteeseen. Intervalli on se tunti, josta luulen että joudun pian luopumaan, vaikka niin haluaisin sitä pitää. Seuraavat viikot taitaa nyt kertoa, kuinka kannattaa loppuvuosi jumppailla.

Ilta vietettiin eilen rauhallisissa merkeissä kotona. Laitettiin ruokaa ja mini leipoi mister A:n avustuksella muffinseja. Neljätoistavee valitteli kurkkukipua, joten kylläpä se mister A:n flunssa taisi nyt tarttua. Harmillisesti typy joutuu sairastaa taas syyslomalla samalla tavalla, kuin viime vuonnakin. Toivotaan, että on nopea setti. Ainakin mister A:n lentsu hellitti muutamassa päivässä.

Mini jo kyselikin, että mitäs me nyt tehdään kun on syysloma ja jouduin kyllä tunnustaa, etten oo muistanut suoda ainuttakaan ajatusta koko syyslomalle tässä migreenihöyryissäni. No joo.. vähän liioittelin. On tässä sen verran ajatusta suotu, että neljätoistaveelle on varattu vähän pidempi ratsastussetti yhdelle päivälle. Onneksi loppuviikkoon, joten ehkä flunssat ehtii hellittää siihen mennessä. Mummun kanssakin on ainakin yhdestä päivästä juteltu.. lupasi tehdä tyttöjen kanssa jotain, kun ollaan mister A:n kanssa töissä. Mini haluaisi mummun luo yökylään. Sekin varmasti onnistuu jos ei nyt sitten flunssat pilaa sunnitelmia. 

Eilen illalla kyllä tuumasin mister A:lle, etten muistanutkaan kuinka raskaita nämä lomat nykyään on, kun kukaan ei mene ajoissa nukkumaan. "Kukaan" on siis tytöt :D Normaalisti meillä likat, jopa neljätoistavee menee kyllä edelleen ennen aikuisia nukkumaan niin, että kirjoittaja saa istuskella hetken ihan rauhassa telkkarin ääressä. Eilen olin kuitenkin ite ensimmäisenä peiton alla tsiigaamassa Frendejä, kun luvattiin että tytöt saa valvoa vähän pidempään.

Sen verran on kuitenkin tiukka kuri meillä nukkumaanmenon suhteen, että petiin piti likkojenkin mennä ennenkuin sammutetaan valot. En pidä yhtään ajatuksesta, että tytöt täällä heiluisi vielä pitkälle yöhön, kun aikuiset jo nukkuu. Jotenkin ajattelen, että tytöille itelleenkin on turvallisempi tuntu, kun saavat nukahtaa silloin, kun me ollaan vielä hereillä. Normaalisti mini menee nukkumaan ysin maissa tai vähän jälkeen. Neljätoistavee menee useimmiten samoihin aikoihin omaan huoneeseen ja kattelee ohjelmaa tai lueskelee kirjaa jonkin aikaa. Useimmiten on jo puoliunessa, kun käydään vielä ennen omaa nukkumaanmenoa yhdentoista maissa tsekkaamassa, että tytöillä on kaikki hyvin.

Tästä se syysloma siis alkaa. Syysloma on aina jotenkin tosi kiva breikki tytöille arkeen ja vaikka itellä ei oo lomaa, onhan se vähän erilaista kuitenkin, kun ei likkojen tarvi lähteä aamulla kouluun. Aion tehdä vähän lyhyempää päivää töissä, joten hitusen iisimpi ensi viikko on itellekin tiedossa. Viikonlopulle ei oo mitään sovittuna. Meillä aikuisilla on vapaa weekend ja minilläkin on lauantaitreenit syyslomatauolla, joten saapa nähdä päästäänkö vielä vaunuilemaan vimpan kerran tälle vuodelle.

Mukavaa sunnuntaita!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3