tiistai 17. lokakuuta 2023

Olkkarin pöytä

Eilinen Intervallitunti meni hyvin. Koitin ottaa iisisti, mutta vähän huonosti se onnistui, koska oli energiaa ja yllättäen fiilis vei taas mukanaan. Jännitti tosi paljon jälkikäteen, miten mun käy, mutta ihan hyvissä voinneissa meni loppuilta. Muuten olo on ollut aika aaltoileva. Välillä on ihan ok ja välillä taas outoja oireita; päätä kiristää, väsyttää ihan hulluna, lihakset on niin väsyneet, että tärisee vaan ja tuntuu, että on yli raskas hengittää. Koitan ottaa rauhassa vielä tämän viikon. Ohjaukset on sen sorttisia nyt tulevina päivinä, että ei tarvi ihan hirveesti itse repiä. 

Vihdoin on ollut energiaa sen verran, että sain siivottua. Toki on aina välillä muistettu imuroida ja pestä vessa viime viikkoinakin, mutta aikamoisessa selviytymismoodissa oon kyllä mennyt ja silloin kertyy aina tasot ja nurkat täyteen romua. Tuntuu ihanan selkeältä ja tilavalta nyt, kun kaikki tavarat on siivottu paikoilleen.

Kävin läpi eteisen ja pesin kesätennarit ja -takit odottamaan lämpimämpiä säitä. Siivosin kodinhoitohuoneen ja vaihdoin petivaatteet. Pyyhin myös keittiön ja olkkarin ikkunoista pahimmat roiskeet. Mister A heilutti imuria ja tytöt siistivät omat huoneensa. Eihän täällä kauaa mikään siistinä pysy, mutta toki on taas hetken helpompi koittaa ylläpitää.

Sisustuksessa ei meillä nykyään tapahdu juuri mitään muutoksia, mutta olkkarin pöytä vaihtui joitain kuukausia sitten. Entinen Jyskin versio sai väistyä mister A:n perintöpöydän tieltä. Pöytä on ollut koulu- ja kirjoituspöytänä mister A:n suvussa jo piiitkään. Meillä se on ollut tytöillä käytössä aiemmin ja jonkin aikaa se odotteli autotallissa uutta tulemistaan, kunnes keksin että sehän olisi passeli olkkariin.

Faija eli pappa nappasi pöydän mukaansa ja fiksasi kuntoon. Loppusilauksena lyhennettiin vielä jalat ja hyvä vain tuli. Aika tummaa on nyt kalusteosasto olkkarissa, mutta lattiat, seinät ja katto on vaaleita, niin eipä tuo häiritse. Sohvan, nojatuolin ja ehkä matonkin haluaisin laittaa vaihtoon, mutta ei oo oikein suurta ideaa syntynyt nyt niiden tilalle eikä sohvasäästöönkään oo vielä ehtinyt oikein paljoa varoja kertyä. Kaikki kuulkaa aikanaan :)

Tänään on tiistai. Minillä on ollut kaveri kaksi yötä nyt yökylässä ja kaikki lapset nukkuu vielä. Saimilla taas tassuja kutittaa ja se jäyhää niitä tässä mun vieressäni niin, että tuun kohta hulluksi. Taidetaan lähteä ulos, jos vaikka unohtuisi tassujen kutinat hetkeksi. Ainakin kana ja nauta saa tassut kutisemaan. Jotenkin outoa. En oo koskaan edes ajatellut, että koirat voi olla yliherkkiä lihoille. On kuulemma nykyään aika tavallista.

Nyt on testissä uusi kalaruoka, mutta ihan vielä ei olla päästy siirtymään siihen kokonaan. Onneksi Saimilla kestää vatsa hyvin kaikenlaista eikä ruuan muutokset siinä suhteessa oo kovin vaikeita. Pitkään ollaan syötetty lammasta ja riisiä eikä pöljät oltu edes huomattu, että se sisältää kananrasvaa. 99% koiran kuivaruuasta sisältää kananrasvaa, ollaan nyt opittu. Myös herkkupalat, joiden nimi on vaikka "kalatanko" tai "lammaspala" sisältää lähes aina siipikarjaa. WTF?

Nämä mun postaukset ei taida nykyään sisältää mitään punaista lankaa, vaan on just sitä mitä mieleen kirjoitushetkellä juolahtaa. Kiva jos jaksatte lukea. Nyt pyykit narulle, aamiaista pöytään, Saimi ulos ja pyörän nokka kohti LYKKEä. Mumma eli anoppi tulee tänään pitämään likoille seuraa. 

Mukavaa päivää!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3