Tiikerikakku


200g margariinia tai voita
1½dl sokeria
3 munaa
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinjauhetta
3½dl vehnäjauhoja

Raitaseos:
1/3 taikinaa + 3rkl kaakaojauhetta


Voitele ja jauhota vuoka (1 litran). Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää seos taikinaan.


Ota taikinasta 1/3 eri kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe. Kaada vuokaan vaaleaa takinaa, sen jälkeen tummaa taikinaa ja vielä päällimmäiseksi vaaleaa taikinaa. Paista uunin alimmalla tasolla 45 minuuttia. Huom! Oon joutunut paistamaan ohjetta kauemmin.. n. 55min. Riippuu varmaan vähän uunista.



Kakun juhlavampi versio kuorrutetaan suklaalla ->

3/4dl kuohukermaa
100g maitosuklaata

Kuumenna kerma kattilassa. Just ennen kiehumista siirrä se levyltä pois ja lisää suklaanpalat. Sekoittele, kunnes suklaat on sulaneet ja kaada kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3