Murupiirakka

 

Resepti on alunperin Mimmin keittiöstä. 

Taikina:

8 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 rkl (=3 tl) leivinjauhetta

½ tl suolaa

4½ dl maitoa

2 purkkia Piltti - omenasosetta (tai 2 isoa kananmunaa)

200 g voita tai leivontamargariinia


Täyte:

omenaa, persikkaa, raparperia, mustikkaa tms.

sokeria

kanelia


Muruseos: 

3 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

75 g  voita


Laita uuni kuumenemaan 175 - 200 asteeseen. Sulata voi. Mittaa kaikki taikinan kuivat ainekset kulhoon ja sekoita. Sekoita keskenään nesteet + munat + rasvasula. Lisää tämä seos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pellille tasaisesti. Levitä päällysainekset pohjan päälle ja ripottele niiden päälle kaneli sekä sokeri. Valmista muruseos yhdistämällä kaikki sen ainekset kulhoon (voi pehmeänä tai sulatettuna) ja nyppimällä seos murumaiseksi. Ripottele seos piirakan pinnalle. Paista, kunnes piirakka on kypsää ja kauniin väristä, n. 30-40 min lämpötilasta ja piirakan paksuudesta riippuen.

Tein kuvan version persikoista, koska niitä meillä oli vähän nahistuneina pöydällä. Kuvassa piirakka näyttää hieman raa'alta, mutta ei maistunut ollenkaan siltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3