maanantai 30. lokakuuta 2023

Halloween


Pidempään lukeneet ehkä muistaa, kuinka meillä ennen juhlittiin Halloweenia aika isosti. Monena vuonna oli talo täynnä porukkaa; lapsia ja aikuisia. Juhlat mentiin aina tietysti lasten ehdoilla ja Halloween-touhuista valittiin ne kesyimmät jutut, että kaikilla olisi kivaa, mutta ei tulisi sitten jälkipuheita tai pahoja unia myöhemmin. 

Viime vuodet oon ollut vähän väsynyt jo Halloweeniin. Jotenkin ehkä kyllästyin koko hommaan, kun mentiin niin all in pitkän aikaa. Viime vuosina ollaan useimmiten vietetty Halloweenia paljon pienemmin, mutta jollain lailla kuitenkin. Nyt kun omat ja lähipiirin lapset on jo isompia, ei oo enää oikein montaa, jotka innostuu onkimisesta ja kurpitsan kaivertamisesta. Mini tekisi innolla molempia ja tänä vuonna, kun kurpitsoja meille siunaantui neljä kappaletta (ostettiin ite ja isovanhemmat toi), kaiversikin niistä kaksi. Neljätoistavee aloitti yhtä, mutta into laantui aika nopsasti ja mister A sai tehdä sen loppuun. Kirjoittajakin innostui tekemään yhden. Yhden kuvassa olevan toi mukanaan ja kaiversi neljätoistaveen kaveri.

Mini leipoi muffinseja ja vähän oli hankaluuksia saada kuorrutetta asettumaan, mutta kyllä ne ihan kalloiksi mielestäni tunnistaa :) Muffinsien lisäksi tytöt laitteli muutaman hämähäkin esille. Vähän olin ite puolivillaisesti mukana ja siitä oli vähän ehkä huono omatunto, mutta jotenkin se koristeiden nysvääjä minussa ei meinaa enää millään herätä henkiin. Ja toisaalta..tuntuu että likoille riittää juhliksi jo se, että hommataan vähän herkkuja ja laitetaan ne vähän hienommin pöytään. Ja se on ihanaa, että vähempikin riittää ja molemmat osaa vielä iloita aika yksinkertaisista jutuista.

Loppuviimein nappasin myös pienen tietovisan netistä ja mini sai kysellä kysymykset meiltä vanhemmilta samalla, kun istuskeltiin soffalla vatsa täynnä muffinseja ja pitsaa. Se tuntui olevan minille ihan tosi mieluinen juttu. Mini on aina elementissään, kun saa jonkun vastuualueen ja toteuttaa sitä sitten tosi reippaasti ja innokkaasti. Täytyypä muistaa tehdä samanlainen visailuhomma joulunakin.

Kirjoittaja täyttää tänään 43 vuotta. Tuntuu aivan hyvältä olla juuri tämän ikäinen. Synttäripäivän ohjelmassa on ainakin jumppaa ja muuta duunihommaa, lounas työkavereiden kanssa ja lenkki Saimin kanssa. 

Sannis

6 kommenttia:

  1. Onnea! <3 Kiva halloweenin juhlinta teillä. Johan tossa oli monenlaista juttua. Meillä juhlitaan hyvin pienesti, muutama koriste ja vähän herkkuja.

    VastaaPoista
  2. Onnea Sannis.
    Todella hienot kurpitsat ootte tehnyt.
    t:Marja

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit <3