lauantai 21. lokakuuta 2023

Joulu ajatuksissa







Joulu hiipii pikkuhiljaa jo ajatuksiin. Mitään suurensuuria suunnitelmia ei ole tehty eikä taideta tehdäkään, mutta kyllä sitä vielä aikuisenakin joulun tunnelmaa vähän odottelee. Ehkä se odotus on nimenomaan omalla tavallaan kaikista ihaninta. Tytöt, varsinkin neljätoistavee on tarkka, että ollaan kotona aattona ja tehdään tietyt jutut samalla tavalla; lahjat on aattoaamuna kuusen alla ja äiti keittää riisipuuron. Joka vuosi kysyn likoilta, mitkä on ne tärkeimmät asiat ja melkein aina nämä kaksi juttua nousee päällimmäiseksi.

Tärkeää tuntuu olevan aina myös nämä ensimmäiset tortut ja piparit. Mini kaivoi jo tonttulakinkin esille, kun ensimmäisen kerran tälle syksylle laitettiin piparit uuniin. Meillä on tapana leipoa monta kertaa ennen joulua. Ei leivota yhtä isoa kasaa pipareita, vaan tytöt sulattelee pakkasesta yhden taikinan silloin ja toisen tällöin. Enää ei äitiä tarvitakaan leivontapuuhissa välttämättä ollenkaan. Syömiseen osallistun kyllä mielelläni :) Piparitaikinaa ei kirjoittaja oo koskaan tehnyt ite enkä näe siihen tarvetta tänäkään vuonna. Kaupan omat on hyviä ja helppoja.

Glögiä meillä rakastaa eniten neljätoistavee. Nyt kun flunssaa on ilmoilla, laitetaan joukkoon loraus hunajaa. Kirjoittaja juo glögiä nykyään tosi vähän. Ehkä kupillisen per joulu. Vaikka se on niin vitsin hyvää, ei vain tuu sitä niin laiteltua itelle. Juomat ei niin muutenkaan oo mun juttu. Espresso Housessa tosin join viime vuonna tosi hyvän TonttuLatten ja sen ajattelin käydä hörppimässä tänäkin vuonna joku päivä.

Nyt kun ulkona vähän pakastaa, tuntuu glögin ja piparien tuoksu erityisen ihanalta. Vähän laitoin jo valoakin terassille ja olkkarin nurkkaan. Ei tunnu yhtään liian aikaiselta.

Joko te odotatte joulua?
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3