torstai 30. marraskuuta 2023

Mökillä ja rinteessä

Vuokrattiin Rukan mökki Bookingin kautta. Tai siis, paritaloasuntohan se on, mutta ihan mökkihenkinen. Onnistui kyllä aika nappiin. Sijainti on ihan takarinteiden vieressä ja maisemat tosi kivat. Mökki on tosi siisti ja hyvin varusteltu. Miinusta tulee tosi pienestä olkkarista. Muuten tilaa on aivan hyvin, mutta olkkari on niin mini, että istumapaikkoja ei riitä meidän koko porukalle. Tytöt on toki viettäneet 99% mökilläoloajasta parvella, joten ollaan saatu vallata alakerta mister A:n ja Saimin kanssa.

Vähän säätöä tuli heti aluksi, kun mökissä ei ollutkaan lakanoita, joita vielä erikseen etukäteen tiedustelin. Mökin omistaja on paikallinen, mutta mökkiä vuokraa Interhome, joten kun sinne ennen matkaa englanniksi asioin, taisi tulla pieni kielimuuri vastaan ja kun he vastasivat, että mökistä löytyy "bed linen", taisivat tarkoittaa peittoja ja tyynyjä. Kirjoittaja tietysti luuli, että kyseessä on lakanat. Siinä sitten vähän aikaa pähkäiltiin toimintasuunnitelmaa, mutta onneksi Kuusamosta löytyy Prisma ja Jysk ja saatiin homma hoitoon.

Toinen säätö tuli, kun mökissä oleva pesukone oli rikki. Tietysti pesin ekaa kertaa pyykkiä illalla myöhään ja saatiin siinä sitten käsipelillä virutella pyykkiä kuivauskaappiin kuivumaan, kun kone oli ottanut vettä, mutta rumpu ei pyörinytkään. Homma ratkesi onneksi heti aamulla, kun mister A soitti mökin omistajalle. Päästiin viereiseen, saman katon alla olevaan mökkiin pyykkäämään, koska siellä ei vielä asukkaita ollut. 

Pari pikkuhommaa siis, mutta kaiken kaikkiaan ihan jees. Tosi kiva on, että astiat on jotain muuta, kuin kaikista tavallisinta Ikeaa. Söpöä vanhaa Arabiaa ja Pentikiä löytyy kaapeista useampaa sorttia. Pieni juttu, mutta silti jää kirjoittajan mieleen. Keittiöstä löytyy myös uunivuuat ja leivinpaperit ym. tarvittava. Ollaan tehty kaikki ruuat mökillä eikä kukaan oo tuntunut erityisesti kaipaavan mihinkään ulos syömään. Edes laskujen välissä ei käyty Ski Bistrossa, koska sehän olikin vielä suljettu. Monet jutut aukeaa vasta sesongin alkaessa huomenna.

Mökin nimi on Vuosselinkulma 1 ja löytyy tosiaan Bookingista. Voisin ehdottomasti vuokrata saman vielä uudelleen. Hinta oli ainakin vielä tässä just ennen sesongin alkua vähän maltillisempi, kuin monissa muissa majoituksissa ja jos rinteisiin hinkuu, on matka sinne vain muutaman minuutin. 

Rinteistä testattiin vain takarinteitä. Eturinteissä oli vähän hissivikaa ja olisi pitänyt kulkea gondolilla. Siihen ei kumpikaan tytöistä tahtonut eikä se kirjoittajaakaan niin erityisesti houkutellut. Takarinteet riitti meille loistavasti. Viihdytään parhaiten helpoissa mäissä. Niissä tytöt kiertää kaikenmaailman puskat ja lumipenkat ja välillä niissäkin vauhti hirvittää kirjoittajaa. 

Porukkaa ei ollut kuin kourallinen eikä tarvinnut väistellä tai jonottaa. Lumilautailijoita näytti olevan eniten matkassa. Vähän paljon oli lunta rinteissä kirjoittajan makuun, mutta hyvin selvittiin. Mini laskisi aina paljon pidempään, mutta kirjoittajalle ja neljätoistaveelle riittää pari tuntia kerrallaan. Tänään kuitenkin olisin itekin voinut laskea illalla vielä pari laskua lisää, mutta sulkemisaika tuli vastaan. Sää oli kuitenkin edelleen aika kylmä, joten oli ihan hyvä lähteä jo lämmittelemään ja pakkaamaan.

Tosi kivat oli meidän reissun laskut. Nuorempana oon käynyt Rukalla useamman kerran ja silloin tykkäsin kovasti. Nyt, reilun kahdenkymmenen vuoden jälkeen tykkään näköjään edelleen. Ei taida tulla parinkymmenen vuoden taukoa ennen seuraavaa reissua. 

Huomenna aamusta kotimatkalle. Ruka oli kyllä kiva!
Sannis

2 kommenttia:

  1. Super kivan kuuloinen ja näköinen loma! 🤩 Ehkäpä mekin joskus suunnataan pohjoiseen kun nuorin jaksaa istua autossa vähän pidempään kuin tunnin 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, matka vaatii kyllä vähän kärsivällisyyttä. Tällä kertaa tosin meni nopeesti molempiin suuntiin, mutta kyllä pienille pitää olla tekemistä, että jaksaa.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3