sunnuntai 11. helmikuuta 2024

Simpsiö 2024


Tänä viikonloppuna heitettiin reissu Simpsiölle. Viime talvena hyväksi todettu konsepti otettiin tälläkin kertaa käyttöön; perjantai-iltana pelipaikalle, viikonloppu ulkoilua ja hengailua, sunnuntaina kotiin. Tälle reissulle napattiin minin kamu joukkoon ja olikin kiva, kun kaverukset saivat keskenään lasketella sydämensä kyllyydestä. Kirjoittaja ja neljätoistavee ei koko päivää jaksa ja se on tietysti minille tylsää.

Sää oli kylmä, mutta upea. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta koko viikonlopun ja lumi kimalteli puissa. Yllättävän hyvin tarkeni lasketella, kun varustus oli oikeanlainen. Kun mittari kipuaa yli kaksikymmentä astetta miinukselle, puetaan Saimillekin takki ja tossut ja kikkurapäätä kyllä talvitakki häiritsee enemmän, kuin meitä muita. Kirjoittaja kävi vihdoin ostamassa laskettelulasit ja näin kylmällä ne olikin ihan ehdottomat. Pelkillä aurinkolaseilla tuli kyllä kylymä.

Yöpymispaikka oli tälläkin kertaa hotelli Simpsiönkullas. Saatiin sama huoneistokin, kuin viimeksi. Hitusen enemmän tilaa toivoisin, mutta kaikki kämpät taitaa olla samankokoisia; yksi makkari, jossa parisänky, yksi pikkumakkari, jossa yhden hengen sänky ja olkkarissa levitettävä vuodesohva. Viikonlopun tossa pärjää ihan hyvin. Pidempää oleskelua varten olisi kyllä tarvetta toisellekin normikokoiselle makkarille. 

Ostettiin lauantaiksi päiväliput rinteeseen. Ite laskin muutamat laskut sekä aamupäivällä, että iltapäivällä. Mini ja kaveri laskivat koko päivän ja kävivät vain lyhyillä ruokapausseilla. Neljätoistavee ei tällä kertaa lähtenyt mäkeen, vaan jäi mister A:n ja Saimin kanssa huoltojoukkoihin. Me käytiin mister A:n kanssa päiväsaunassa, neljätoistavee huilaili ja lueskeli kirjaa. Kun rinteet sulkeutui, jatkoi kamut vielä laskuja pulkkamäessä ja me muut käytiin kannustamassa. Illalla tsiigailtiin porukalla UMK:ta ja uni tuli kaikilla aika nopsasti.

Sunnuntaina kaverukset lähtivät mäkeen vielä kolmeksi tunniksi heti rinteiden avauduttua klo 11. Huone pitää luovuttaa klo 12.  Me muut oltiin sisällä ihan viime tippaan asti ja sen jälkeen kulutettiin pari tuntia ulkoiluttamalla Saimia, kuvaamalla laskettelijoita ja käymällä eväsostoksilla kaupassa. Kahden maissa iltapäivällä lähdettiin ajelemaan kotia kohti ja Simpsiöltähän sitä ei matkaa kerrykään oikein pitkästi Vaasaan.

Tällä reissulla rahaa meni yöpymiseen ja hissilippuihin. Kaasu (autoon) ei ihan hirveitä summia tee noin lyhyellä matkalla. Ulkona ei käyty syömässä ollenkaan tällä retkellä. Viime vuonna syötiin hotellissa aamiainen, mutta nyt jätettiin se väliin ja syötiin voileipiä ja muroja omalla kämpällä. Makaronilaatikot paistelin jo kotona valmiiksi. Samoin patongit subeja ja pihvit burgereita varten. Lauantailounaaksi keittelin riisipuurot ensimmäistä kertaa Kiehu-maidosta ja eipä kuulkaa tarvikaan enää kerroskattilaa.

Kylläpä se siltä näyttää, että ensi talvenakin tehdään sama retki. Miksipä ei tehtäisi. Minin kaverinkin mielestä reissu oli 5/5 ja kylläpä tuo on meille aikuisillekin aika helppo setti, kun kämpiltä pääsee suoraan rinteeseen ja lapset pärjää siellä jo keskenään. Tänään kamut laskettelivat itse suoraan vuokraamoon ja hoitivat omat lippuhommansa. 

Kirjoittajan mielestä reissun paras juttu oli se, kun sai laskea tyhjään just kissattuun rinteeseen aivan upeassa talvisäässä <3

Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3