perjantai 2. helmikuuta 2024

Lomista, sohvista, juhlista ja helmikuusta


Helmikuu jo. Eilen sovittiin töissä kesälomien ajankohdat. Toki työkavereilla on vielä talvilomatkin pitämättä, mutta eipä tässä taida niihin kauaa enää olla. Mister A:lla ja tytöilläkin on vielä talvilomaa edessä. Ite oon jo talvilomani pitänyt ja sain toivomani aikaisen kesäloma-ajan. Taitaa kuitenkin mennä vielä pitkään ennen kuin selviää saako mister A lomaa samaan aikaan, joten kesän vaunureissuja päästään suunnittelemaan vasta myöhemmin.

Kesälle on suunitelmissa vaunuilun lisäksi ainakin ystävien häät ja neljätoistaveen rippijuhlat. Rippijuhlia varten en ajatellut ostella uusia terassin kalusteita tai tehdä suurempia remontteja. Se mitä ajattelin ostaa, on laseja, aterimia ja lautasia. Meillä on jo pitkään ollut astioita sen verran vähän ettei ne meinaa riittää tavallisilla synttäreilläkään. Seuraavien vuosien aikana on luultavasti edessä ainakin kahdet rippijuhlat ja kahdet jonkinlaiset valmistujaiset, joten useamman kerran tarvitaan isompi pompsi astioita. Kahvikuppisettejä taidetaan lainata esim. isovanhemmilta, mutta nuo aiemmin mainitut tsekkasin jo Ikeasta. Aika edullisesti ne onneksi saa.

Edullisesta puheen ollen… sohvatoiveista oon maininnut pariinkin otteeseen ja nyt oli rahat valmiina. Alunperin toivoin konjakinväristä, mutta ottaen huomioon meidän olkkarin muut kalusteet ja erittäin huolettomat käyttötottumukset, päädyttiin mustaan. Materiaaliksi valikoitui keinonahka. Todettiin se toimivimmaksi silloin, kun meillä viimeksi asui koiria. Ikeassa oon monta vuotta hiukoillut yhtä mustaa sohvaa, mutta se on kooltaan liian suuri. Jokin aika sitten hokasin Jyskissä melkein samanlaisen. Meidän entinen sohva oli Jyskistä ja palveli hyvin useamman vuoden joten päätettiin lähteä koeistunnolle. Kävikin sitten niin, että juuri siitä meidän tahtomasta sohvasta oli mallikappale myynnissä alle 300 eurolla. Siinä ei sitten oikein kauaa nokka tuhissut, kun haettiin peräkärry kotoa ja heitettiin sohva kyytiin ja saatiinkin laittaa useampi satanen takaisin säästöön. Nyt on viikon verran istuskeltu ja hyvältä tuntuu.

Olishan noita sohvia löytynyt jostain laadukkaampiakin, kuin Jyskin omat. Nämä edulllisemmat jutut on kuitenkin meille ihan riittäviä. En malta laittaa hirveitä summia kalliimpiin, koska meidän käyttö on tosiaan hyvin huoletonta. Kalliimpi toki voi kestää jonkin verran kauemmin, mutta samalla tavalla se kalliimpikin useimmiten likaantuu ja nuhjuuntuu, kun täällä rymistellään rapatassuilla ja likaisilla työvaatteilla. Me ei osata arvostaa kalliita juttuja riittävästi, että malttaisin laittaa niin paljon rahaa likoon.

Olin muuten useamman kerran miettinyt, että tarvitaanko me kuitenkaan loppuviimein uutta sohvaa, mutta nyt kun se on olkkarissa, oon niin tyytyväinen. Telkkarin vaihto toiselle seinälle on ollut puheissa jo kauan ja saatiin nyt samalla boostia sen tekemiseen. Vitsi, miten paljon siistimmältä ja selkeämmältä nyt näyttääkään, vaikka musta sohva vähän aluksi mietityttikin. Pelkäsin, että se on liian musta ja tulee tunkkainen fiilis. Ei onneksi tullut, vaan se passaa jotenkin kivasti noiden meidän retrokalusteiden kanssa. Pitääkin napata jonain kirkkaana päivänä vähän laajempi kuva olohuoneesta.

Helmikuussa neljätoistavee täyttää viisitoista. Synttäritoiveena oman perheen kanssa kaupunkiin ja Vaasan uuteen korealaiseen syömään. Kahvivieraiksi toivoi isovanhemmat, tädit ja serkut. Aikoo tarjota Oreo-kakkua. Suolaiset saa kuulemma kirjoittaja miettiä oman maun mukaan. Selevä! Mietin, pitäiskö tehdä pitkästä aikaa voileipäkakku. Sitä ei yleensä meidän perheen juhlissa oo, mutta yksi kiva resepti pienellä Italia-twistillä löytyy.

Tänään tein lyhyen päivän töissä, imuroin, pesin lattian, järkkäilin vähän paikkoja, kävin Saimin kanssa lenkillä, hain Prisman ruokatilauksen ja tanssin minin kanssa Just Dancea. Vähän pidempiä viikkoja on takana ja nyt selkeästi kaipasin jo vähän lyhyempää. Koitan pitää työasiat nyt taka-alalla ja ottaa ne vasta maanantaina taas mietintämyssyyn. Haluaisin tehdä kotona vähän enenmmänkin siivoushommia, mutta saa nähdä josko jaksaa.

Huomenna mister A lähtee töihin. Mini menee treeneihin ja sillä välin me neljätoistaveen kanssa käydään salilla. Yleensä en halua jättää Saimia vapaapäivänä yksin, kun viikolla on jo jonkin verran itekseen, mutta tällä kertaa mennään näin, että tulee se sali sitten tehtyä. Muita pläänejä ei oikeastaan ole. Saimin lenkitys ja ulkoilu kuuluu tietysti aina asiaan. Lompsassa polttelee myös muutama jo maksettu leffalippu, joten semmosta puuhaa vois jollain kokoonpanolla harkita.

Hyvää viikonloppua!
Sannis

2 kommenttia:

  1. Kivasti sommiteltu seinälle hyllykkö tavaroineen. Kiva, ettet ala panikoimaan juhlia varten remontteja, tulee liikaa stressiä. Muutenkin paljon tehtävää ja tunnelma on aina kodin juhlissa tärkeintä 👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kohta saakin vaihtaa tuon kaakaokuvan kukkiin. Mulla pari kuvaa jemmassa, joita vaihtelen vuodenajan mukaan :) Ja jep, rennosti mennään juhlien suhteen.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3