torstai 13. kesäkuuta 2024

Vadelmaveneellä

Tammisaaren reissulla poikettiin myös Hankoon. Ei ny menty vadelmaveneellä, vaan ihan autolla tällä kertaa. En oo koskaan käynyt ja nyt kävi niin, että osuttiin paikalle aika hyvään aikaan. Puolustusvoimien lippujuhlan päivänä kaupunki oli täynnä kaikennäköistä tsiigailtavaa. Ihan ensimmäisenä jäätiin hämmästelemään armeijan kalustokulkuetta, jossa nähtiin pitkä liuta maseja, panssarivaunuja ja muita armeijan kulkuneuvoja. Poliisikoiria ja -hevosia katseltiin myös oikein mielellämme. 

Mini tahtoi kallioille, kun niitä näki ohi ajaessa ja sinne suunnattiin kävelylle. Kalliot on kyllä aina myös kirjoittajan suosikki. Päivä oli todella kuuma, mutta tuuli merellä aika voimakas, joten ihan ei paahduttu onneksi. Kivi ei myökään ollut niin kuuma etteikö Saimi olisi voinut siinä tassutella. Mini oli onnessaan eikä meillä muillakaan ollut moittimista.

Olin tarkistanut aiemmin, että päivän ohjelmassa oli myös hävittäjien lentonäytös ja hoksattiin siinä kävellessä, että taidetaan olla jo sen verran aikataulusta myöhässä, että ei ehditä sitä enää katselemaan. Ihmetys ja ilahdus olikin suuri, kun yhtäkkiä puiden latvojen takaa ilmestyi neljä hävittäjää. Oltiinkin ihan vahingossa parhaalla aitiopaikalla. Katseltiin hyvä tovi hävittäjien menoa ja herkuteltiin aiemmin ostetuilla kesän ensimmäisillä herneillä ja mansikoilla. Kirjoittaja taisi olla eniten vaikuttunut hävittäjistä ja Top Gun-tunnari soi päässä nonstoppina, mutta kyllä siinä muutkin oli aika tiukasti silmät kohti taivasta.

Mister A mietti alunperin josko käydään Hangossa syömässä jossain, mutta sää oli tosiaan kuuma ja kaikki koiraystävälliset terassit täydessä auringossa. En muutenkaan oo niin innostunut ottamaan Saimia mukaan terasseille notkumaan. Päätettiin siis kuitenkin ajella takaisin vaunulle syömään ja hoidettiin tytöille luvatut pitsahommat sitten seuraavana päivänä, kun mister A ja viistoistavee kävi hakemassa Kotipizzasta lounasta vaunulle.

Meidän lyhyt visiitti Hankoon oli erittäin onnistunut. Yes!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3