tiistai 25. kesäkuuta 2024

Kesäruokaa

Tänä kesänä me ollaan syöty aika usein jonkin tyyppisiä leipiä. Alimman kuvan leivät on tehty voileipägrillillä ja onhan ne nyt hitsin hyviä. Ollaan myös useamman kerran grillattu kanafileitä ja tehty niistä paahtiksen kanssa vähän parempia sandwicheja. Ihanan helppoa, kun ei tarvi keitellä pastaa tai perunoita. Vaunulla leivän voi lykätä suodatinpussin sisään ja säästää vähän tiskiäkin :)

Kuvissa on myös parmesanperunat ja perunapizza, joiden ohjeet löytyy reseptimuistiosta. Parmesanperunat tehtiin vanhoista perunoista. Uusista tulee varmasti vielä parempia. Perunapizza oli aika hauska uusi tuttavuus. Pesto on siinä toki aika hallitseva. Jos ei siitä piittaa, voi tietysti maustaa jollain muulla. 

Mozzarella kirjoittajaa aina vähän ihmetyttää. Kun eihän se oikein maistu miltään. Tomaatti-basilika-mozzarellatripla toimii kuitenkin hyvin, kun sen maustaa suolalla ja pippurilla. Basilikan tuoksusta tulee aina mieleen yksi reissu Loimaalle ystävän luo, jossa nuorena aikuisena maistoin sitä ensimmäistä kertaa. Silloin tuntui, että basilika-tomaatti-sipuli-fetasalaatti oli cooleinta ikinä :)

Eilen kävin lounaalla ystävän kanssa ja dinneri syötiin Raxissa siskon pojan synttäreillä. Tänään lounasaikaan kotona on vain kirjoittaja, viistoistavee ja Saimi ja taidetaan lämmitellä jääkaapista pastaa ja jauhelihakastiketta. Illalla grillataan ystävän luona. Sitä varten tarviikin lähteä kauppaan. Aion ostaa jotain grillattavaa ja tehdä myös jälkkäriä. Kauppaa ennen pyöräillään viistoistaveen kanssa salille, joten let's go!

Mitä teillä syödään tänään?
Sannis

2 kommenttia:

  1. Meillä syödään kaikki jämät mitä kaapeista löytyy. Lähdetään tänään kohti kotia täältä Etelä-Pohjanmaalta, joten täytyy saada jääkaappi mahdollisimman tyhjäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus kaikista jämistä tuleekin just ne parhaat ruuat :)

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3