torstai 27. kesäkuuta 2024

Kuopio ja SFC Alatalo


Kolmannen kesälomaviikon maanantaina lähdettiin Kuopioon. Ehdittiin olla Kokkolan reissun jälkeen vain pari yötä kotona ja meinasin, että seuraava reissu tulee liian nopsasti. Mini ja mister A oli kuitenkin sitä mieltä, että kyllä me nyt lähdetään, kun on vielä mahdollisuus. Selevä. Viistoistavee ei todellakaan ollut aluksi ideasta innoissaan, mutta pehmeni ennen lähtöä, kun tein selväksi, että nämä reissut on meitä kaikkia varten.. että ruvetkoot googlettamaan Kuopion kirjakauppatarjontaa tai mihin nyt sitten ikinä tahtookaan. Loppuviimein lähdettiin kaikki matkaan hyvillä mielin, toki mun saatesanoilla: "Tää reissu tulee nyt niin lähelle edellistä, että mulla saattaa sitte olla hermo huonossa kunnossa." :D

Siitä syystä piti vähän kiirehtiä lähtöä, että haluttiin olla ennen juhannusta kotona. Leirintäalueet on ilmeisesti aika täynnä juhannuksen aikaan ja tungos + vessajonot ei kyllä houkutelleet yhtään. Kirjoittajan hermokaan ei loppuviimein ollut ollenkaan huonossa kunnossa, vaikka ensimmäinen yö olikin turhan kuuma. Reissusta tuli oikein mukava ja sääkin viileni hitusen kirjoittajalle sopivammaksi.

Käytiin Kuopion keskustassa ja torilla päivänä, jolloin sää oli vähän epävakainen. Välillä sateli ja sitten taas välillä paistoi aurinko. Tehtiin täsmäiskut yhteen kenkäkauppaan ja yhteen naistenvaateliikkeeseen ja saatiin nuavvain rippilapsen juhlavaatehommat kuntoon. Minille haettiin Henkkamaukasta valkoinen pusero. Kirjakauppoja katseltiin hyvä tovi ja torilla syötiin annokset, jotka oli kuulemma jonkin tubettajan testaamia. Kahdesta annoksesta riitti kaikille meille neljälle ja vähän maistiaisia myös Saimille. Likat ostivat myös rullajätskit ja viistoistaveen Nutellajäde oli kyllä niin sairaan hyvää, että huhhuh!

Toisena päivänä käytiin Puijon tornissa. Alue oli kiva ja käveleskeltiinkin ensin tovi Saimin kanssa. Juhannuksen jälkeen ylös olisi päässyt lasketteluhissillä, mutta vielä hissi oli harmillisesti suljettu. Oliskin ollut aika hauska kokemus. Mini osti kamulleen tuliaisia matkamuistomyymälästä ja käytiin toki tornissakin katselemassa maisemia. Koirat ei olleet torniin tervetulleita, mutta viistoistavee jäi kuulemma mielellään Saimin kanssa alas odottelemaan.

SFC Alatalo oli n. puolen tunnin matkan päässä Kuopiosta Jännevirralla. 28€/yö karavaanarikortilla oli erittäin sopiva ja kukkaroystävällinen hinta. Alue oli tosi hyvin hoidettu ja huoltorakennukset siistejä. Meitä lähempänä olevan huoltorakennus oli hiljattain uusittu ja olikin tosi kiva käydä suihkussa ihan uudessa kylppärissä. Suihkuja löytyi myös yksittäisiä, saunalla oli isompi yhteiskylppäri.

Alatalossa oli tosi hyvä uimaranta ja uitiin minin kanssa taas joka päivä. Rannassa olevaa telttasaunaakin testattiin. Minigolf kuului yöpymisen hintaan, mikä oli tosi kiva juttu. Alueella oli myös polkuautoja ja leikkipaikat lapsille. Aamulla yhdistyksen porukka leipoi myyntiin karjalanpiirakoita, sämpylöitä ja pullaa. Nam! Huono puoli oli vähän surkeat koiranulkoilutusmahikset ja se, että alue oli aikamoisen täynnä. Toki, kausipaikkoja näytti olevan tosi paljon ja monen vaunun omistaja ei ilmeisesti ollut vielä paikalla, joten vaikka vaunuja oli vieri vieressä, ei alueella ollut kuitenkaan mitään älytöntä ihmispaljoutta.

Alatalo oli yksi parhaista ja siisteimmistä leirintäalueista, jossa ollaan yövytty. Maanantaista torstaihin oltiin ja näytti siltä, että lähdettiin juhannuskaravaanarien alta pois aika kreivin aikaan. Viimeisetkin paikat alkoi täyttyä, kun me startattiin kotia kohti. Vähän haikein mielin ajeltiin, kun tiedettiin, että tämä oli tämän kesän viimeinen vähän pidempi reissu.

Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3