maanantai 17. kesäkuuta 2024

Kokkola Camping

Tehtiin muutaman yön visiitti Kokkolaan mister A:n, Saimin, minin ja minin kamun kanssa. Kokkolassa oli harmillisesti hinta noussut entisestään ja 49€/yö ylitti kyllä jo kipurajan. Mietittiin josko keksitään jotain muuta, mutta loppuviimein päätettiin kuitenkin lähteä mestoille ja kaivaa kiltisti kuvetta. Kokkolasta on kuitenkin niin hyvät kokemukset viime kesältä ja alueena se on täydellinen vauhdikkaille yksitoistavuotiaille. Kirjoittaja tykkää merituulesta, joka siellä useimmiten puhaltelee.

Reissu meni täydellisesti nappiin. Sää olisi tietysti voinut olla vähän lämpimämpi, että lapset olisivat päässeet enemmän uimaan, mutta tuntuivat kyllä keksivän tekemistä muutenkin. Vaasassa oli satanut ja ukkostanut ihan kunnolla, mutta Kokkolassa sadetta tuli aivan minimaalisesti ja aurinko paisteli ihan kiitettävästi. Ainoastaan viimeisenä päivänä jouduttiin hetken pidellä sadetta.

Mini ja kamu on niin reippaita tyyppejä. Mennä viilettivät pyörillä pitkin aluetta ja välillä vähän pitkin Kokkolaakin niin, että oltiin mister A:n kanssa ihan kauhuissamme ihmeissämme, kuinka ovat osanneet sinne ja tänne. Helposti kuulemma. Välillä oli kulkupeleinä skeitti ja skootti, välillä pyörät. Minigolfia ehtivät pelata muutamaan otteeseen ja uimassakin kävivät pari kertaa. Meidän aikuisten tehtävänä oli lähinnä laitella ruokaa ja huikkia kaksikkoa iltapesuille, kun nukkumaanmenoaika läheni.

Alueella oli rauhallista ja siistiä. Tultiin paikalle keskiviikkona ja perjantai-iltana alkoi selkeästi porukka lisääntyä. Lähdettiin kotiin lauantaina. Tällä kertaa ei käyty mister A:n kanssa edes Kokkolan keskustassa, vaan oteltiin tosi iisisti. Yhtenä päivänä tein ihan hyvän treenin ja joka päivä käytiin pienillä kävelyillä useampaan otteeseen. Iltapäivisin nukuin päiväunet ja muina aikoina lähinnä tein sanaristikoita. 

Tällä kertaa testattiin ihan campingalueen vieressä oleva Burger Village, joka viime vuonna jäi kokeilematta. Minin kamun mielestä paras burgeri ikinä. Minikin tykkäs kovasti. Kirjoittajan ja jopa mister A:n mieleen turhan rasvainen burgeri, mutta muuten hyvä. Hampparien lisäksi syötiin reissun aikana uusia perunoita ja lisukkeita. Kotoa mukana oli tällä kertaa useampi ruoka; kinkkukiusaus, pasta-jauhelihamössö ja viistoistaveen laittama kanakastike riisillä. Syödään myös kesäaikaan useimmiten kaksi lämmintä ruokaa päivässä, joten saahan tuota olla valikoimaa. Vaunureissuilla jo perinteeksi on muodostunut vohvelit ja ne paisteltiin tottakai nytkin.

Kokkola siis todellakin toimi myös tällä kertaa. Kiitoos! Viistoistavee oli kuulemma myös nauttinut olostaan. Sai olla rauhassa itekseen kotona ja sai myös vähän liikettä, kun oli pyöräillyt mummun luo yöksi. Olivat käyneet mummun kanssa myös salilla, kirjastossa ja parissakin eri museossa. 

Kokkolasta tultiin kotiin pyykinpesuun, vaunun siivoukseen ja porrastreeneihin.
Saa nähdä mitä seuraavat lomapäivät tuo tullessaan.
Kivaa viikkoa!
Sannis

4 kommenttia:

  1. Ootteko harkinneet ohtakaria? Siis Lohtajalla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiemmin ei olla harkittu, mutta nyt vähän googlettelin. Näyttääpä käymisen arvoiselta paikalta. Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Ohtakarissa oon ollut yhtenä kesänä. Vesi oli kylmää 😄 Oli kyllä käymisen arvoinen. Kivaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä suunnata sinne joku kerta. Mukavaa juhannusta sinne myös!

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3