perjantai 7. kesäkuuta 2024

Poroholma


Kesäloma on hyvää vauhtia käynnissä ja ensimmäinen viikko on pian jo elelty. Lähdettiin reissun päälle heti, kun tytöt oli saaneet todistuksensa. Ajettiin ensimmäisenä Raumalle. Poroholman leirintäalue on ollut kirjoittajan listalla jo viime kesästä lähtien ja sinne laitettiinkin leiri pystyyn ensimmäisenä.

Poroholma oli iso, kiva alue, jossa oli mukavasti ihmeteltävää ja tilaa minin pyöräillä. Heti alueen vieressä oli isot urheilukentät, hauska beach house ja maauimala. Otettiin leiripaikka huoltorakennuksen vierestä ja tykkäsin kovasti, että vessa, suihkut ja keittiö oli ihan vieressä. Kesäkuun alussa porukkaa on vielä vähemmän liikkeellä, joten trafiikki huoltorakennuksille ei oo niin suurta eikä häiritse. Suihkut oli yksittäiset eikä niitä oltu eritelty miehille tai naisille ja se on nykyään kirjoittajan kirjoissa aina suuri plussa. Vähän oli kylppärit ja vessat nuhjuiset ja jonkin verran oli ehkä niiden siisteydessä toivomisen varaa. Keittiötilat taas oli tosi siistit. Jonottaa ei tarvinnut mihinkään huoltotiloihin.

Vieressä oleva uimaranta oli aikamoisen mutainen ja liejuinen enkä sinne hinkunut enää ensimmäisen kerran jälkeen. Saunoja ei tällä kertaa testattu. Ne jää meiltä muutenkin aika usein väliin, koska ei olla niin kovaa saunojaporukkaa. Vaunupaikkoja alueella oli monenlaisia ja niistä olisi varmasti jokaiselle löytynyt omansa. Me saavuttiin mestoille sateella, joten valittiin asfalttipaikka, kun ei viittitty valita märkää nurmikkoa. Sateen lakattua valinta tuntui vähän väärältä, koska paikka oli ahdas ja nurmikkopaikoilla olisi ollut enemmän tilaa. Yöpyminen Poroholmassa meidän porukalta oli 44€/yö ja se tuntui aika hintavalta. 

Tämä oli meidän ensimmäinen kesäreissu sen jälkeen, kun Hobby vaihtui Soliferiin. Ehdittiin käydä Solikalla alkutalvesta vain lyhyellä retkellä ja etukäteen nyt jännitin, kuinka se helteillä jäähtyy. Ei muuten oikein jäähtynyt. Ulkolämpötila oli lähempänä kolmeakymmentä, kun tultiin Porholmaan, mutta myöskään illalla ei vaunu viilentynyt, vaikka ulkomittari laski jo kahteenkymmeneen ja vähän allekin. Kirjoittaja ei meinaa kestää helteitä enää ollenkaan ja varsinkin jos sisälämpötilat on korkeat, on olotila aika tuskaa. Selviteltiin siinä sitten, mistä homma johtuu ja hokattiin, että jääkaappi puhaltaa kuuman lauhdutusilman suoraan vaunuun sisälle. Mister A teki pieniä tutkimuksia ja sen jälkeen retken Puuiloon + myöhemmin vielä Verkkokauppa.comiin, niin alkoi kuumuus onneksi vähän hellittää. Sitä mukaa, kun lämpömittarin lukema vähän laski, alkoi myös kirjoittajan kierrokset hidastua samaa tahtia :)

Ensimmäisenä yönä herättiin kovaan ukonilmaan ja sateeseen neljän maissa. Viistoistavee koisi kyllä, mutta me muut oltiin hereillä ja käytiin vuorotellen tyhjäilemässä vettä katoksen päältä ja muuten vaan tutkailemassa, että kaikki on ok. Yllättävää kyllä, kirjoittaja joka pelkää ukonilmaa ihan huolella, oli nyt aika rauhallinen. Kahdet päikkärit homma kyllä vaati myöhemmin aamulla ja päivällä, mutta vaunuillessa parasta onkin just se, että voi mennä vaikka kaksi kertaa päikkäreille jos siltä tuntuu. Toinen yö sujui jo paremmin ilman sateita. Solikassa on isompi sänky, kuin Hobbyssa ja se sai kyllä nukkumaan paremmin. Unimaskin vielä tarvisin, koska valoa on aivan liikaa. Pimeäksi ei vaunua saa jos haluaa pitää ilman kiertämässä esim. kattolukkujen kautta.

Poroholma oli ihan ok, mutta kahden yön jälkeen kukaan meistä ei erityisesti hinkunut jäämään kolmanneksi, joten kerättiin kimpsut ja kampsut ja jatkettiin kohti Tammisaarta. Siellä olikin sitten aivan ihanaa <3

Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3