keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

Tyttöjen kesä


Tyttöjen kesä tuntuu alkaneen mukavasti. Viistoistavee on saanut lukea kirjoja sydämensä kyllyydestä ja ollaan myös aloitettu Harry Potter-maraton. Kaksi leffaa ollaan nyt katteltu läpi ja aiotaan urakoida loputkin ennen syksyn Lontoon reissua. Kesäkuun saa viistoistavee lomailla ja sitten heinäkuulla onkin hommaa, kun ensin on parin viikon kesätyöjakso ja sen jälkeen rippileiri.

Viime päivinä teini on kuluttanut aikaansa siivoamalla lipastojen laatikoita ja riisumalla seiniä julisteista. Seinät on aika karseassa kunnossa olleet jo monta vuotta ja lupasin, että maalataan ne heti, kun huone on sillä mallilla, että sinne pääsee tekemään hommia. Maalaushommat passaa nyt tähän kohtaan oikein hyvin, koska tälle kesälle ei ole suunnitelmissa mitään suurempia remppaprojekteja. Kirjoittaja on nykyään tosi laiska tarttumaan mihinkään tämmösiin juttuihin, mutta oon kyllä supertyytyväinen kun saadaan huone siistimmäksi.

Minin kesäloma meinasi alkaa vähän tylsästi, kun molemmissa jaloissa tulehdukset äityi tosi kipeiksi. Viimeinen kouluviikko meni sivu suun, mutta onneksi homma helpotti sitten loman alettua ja eka vaunureissu meni ilman mitään kipuja tai ongelmia. Vakuutusyhtiöstäkin tuli päätös ja korvasivat sentilleen koko järjettömän lääkärilaskun, melkein 400 euroa. Huh! Tosi vähän on vakuutuksia tullut käytettyä, mutta nyt meni kyllä toteen! Futistreenit on typyllä jääneet viime viikkoina väliin sairastelun ja reissailun takia, mutta eiköhän sinnekin vielä ehdi tälle kesälle.

Minin toiveena oli saada kaveri mukaan vaunureissulle, joten sellaista on sitten seuraavana tiedossa. Sateista on ollut nyt jo monta päivää eli saapa nähdä minkälainen retki on tulossa sitten, kun päästään lähtemään. Meille aikuisille on aika rentoa, kun minillä on kamu mukana. Ovat niin omatoimisia ja puuhailevat yhdessä kaikenlaista. Minin toivepaikka on Kokkola ja sinne toki kirjoittajakin haluaa uudelleen lähteä. Omistaja vain on Kokkola campingissa vaihtunut ja hinnat harmillisesti nousseet turhan kalliiksi. Päätettiin nyt kuitenkin lähteä tsekkaamaan, oisko siellä yhtä mukavaa, kuin viime kesänä. 

Molempien tyttöjen kouluvuosi sujui taas aivan hyvin. Vilma on ilmoitellut positiivisista merkinnöistä koko vuoden ja todistuksia kehtaa kyllä isovanhemmillekin näyttää. Viistoistavee ei niin innoissaan oo yläkoulun jäätävästä metelistä, porukan sekoilusta ja typeristä huutelijoista, mutta jos nyt vuoden vielä jaksaisi, niin uskon, että lukiossa sitten on jo vähän rauhallisempaa. Kirjoittaja ite ei kyllä omaa yläastetta erityisen lämmöllä muistele, joten ymmärrän hyvin ettei aina oikein nappaa.

Viistoistavee meinaa tosiaan jatkaa ensi vuoden jälkeen lukioon. Mini on puhunut menevänsä ehkä mielummin yläkoulun jälkeen amikseen. Meille vanhemmille käy kaikki, kunhan vain edetään johonkin suuntaan ja hommat hoituu suurinpiirtein kunnialla niin, että mahdollisuuksia on auki tulevaisuudessa.

Syksyllä molemmat tytöt on sitten koulujensa vanhimpia. Toinen ysi ja toinen kutonen. Aikamoista. 
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3