torstai 27. kesäkuuta 2024

Kuopio ja SFC Alatalo


Kolmannen kesälomaviikon maanantaina lähdettiin Kuopioon. Ehdittiin olla Kokkolan reissun jälkeen vain pari yötä kotona ja meinasin, että seuraava reissu tulee liian nopsasti. Mini ja mister A oli kuitenkin sitä mieltä, että kyllä me nyt lähdetään, kun on vielä mahdollisuus. Selevä. Viistoistavee ei todellakaan ollut aluksi ideasta innoissaan, mutta pehmeni ennen lähtöä, kun tein selväksi, että nämä reissut on meitä kaikkia varten.. että ruvetkoot googlettamaan Kuopion kirjakauppatarjontaa tai mihin nyt sitten ikinä tahtookaan. Loppuviimein lähdettiin kaikki matkaan hyvillä mielin, toki mun saatesanoilla: "Tää reissu tulee nyt niin lähelle edellistä, että mulla saattaa sitte olla hermo huonossa kunnossa." :D

Siitä syystä piti vähän kiirehtiä lähtöä, että haluttiin olla ennen juhannusta kotona. Leirintäalueet on ilmeisesti aika täynnä juhannuksen aikaan ja tungos + vessajonot ei kyllä houkutelleet yhtään. Kirjoittajan hermokaan ei loppuviimein ollut ollenkaan huonossa kunnossa, vaikka ensimmäinen yö olikin turhan kuuma. Reissusta tuli oikein mukava ja sääkin viileni hitusen kirjoittajalle sopivammaksi.

Käytiin Kuopion keskustassa ja torilla päivänä, jolloin sää oli vähän epävakainen. Välillä sateli ja sitten taas välillä paistoi aurinko. Tehtiin täsmäiskut yhteen kenkäkauppaan ja yhteen naistenvaateliikkeeseen ja saatiin nuavvain rippilapsen juhlavaatehommat kuntoon. Minille haettiin Henkkamaukasta valkoinen pusero. Kirjakauppoja katseltiin hyvä tovi ja torilla syötiin annokset, jotka oli kuulemma jonkin tubettajan testaamia. Kahdesta annoksesta riitti kaikille meille neljälle ja vähän maistiaisia myös Saimille. Likat ostivat myös rullajätskit ja viistoistaveen Nutellajäde oli kyllä niin sairaan hyvää, että huhhuh!

Toisena päivänä käytiin Puijon tornissa. Alue oli kiva ja käveleskeltiinkin ensin tovi Saimin kanssa. Juhannuksen jälkeen ylös olisi päässyt lasketteluhissillä, mutta vielä hissi oli harmillisesti suljettu. Oliskin ollut aika hauska kokemus. Mini osti kamulleen tuliaisia matkamuistomyymälästä ja käytiin toki tornissakin katselemassa maisemia. Koirat ei olleet torniin tervetulleita, mutta viistoistavee jäi kuulemma mielellään Saimin kanssa alas odottelemaan.

SFC Alatalo oli n. puolen tunnin matkan päässä Kuopiosta Jännevirralla. 28€/yö karavaanarikortilla oli erittäin sopiva ja kukkaroystävällinen hinta. Alue oli tosi hyvin hoidettu ja huoltorakennukset siistejä. Meitä lähempänä olevan huoltorakennus oli hiljattain uusittu ja olikin tosi kiva käydä suihkussa ihan uudessa kylppärissä. Suihkuja löytyi myös yksittäisiä, saunalla oli isompi yhteiskylppäri.

Alatalossa oli tosi hyvä uimaranta ja uitiin minin kanssa taas joka päivä. Rannassa olevaa telttasaunaakin testattiin. Minigolf kuului yöpymisen hintaan, mikä oli tosi kiva juttu. Alueella oli myös polkuautoja ja leikkipaikat lapsille. Aamulla yhdistyksen porukka leipoi myyntiin karjalanpiirakoita, sämpylöitä ja pullaa. Nam! Huono puoli oli vähän surkeat koiranulkoilutusmahikset ja se, että alue oli aikamoisen täynnä. Toki, kausipaikkoja näytti olevan tosi paljon ja monen vaunun omistaja ei ilmeisesti ollut vielä paikalla, joten vaikka vaunuja oli vieri vieressä, ei alueella ollut kuitenkaan mitään älytöntä ihmispaljoutta.

Alatalo oli yksi parhaista ja siisteimmistä leirintäalueista, jossa ollaan yövytty. Maanantaista torstaihin oltiin ja näytti siltä, että lähdettiin juhannuskaravaanarien alta pois aika kreivin aikaan. Viimeisetkin paikat alkoi täyttyä, kun me startattiin kotia kohti. Vähän haikein mielin ajeltiin, kun tiedettiin, että tämä oli tämän kesän viimeinen vähän pidempi reissu.

Sannis

tiistai 25. kesäkuuta 2024

Kesäruokaa

Tänä kesänä me ollaan syöty aika usein jonkin tyyppisiä leipiä. Alimman kuvan leivät on tehty voileipägrillillä ja onhan ne nyt hitsin hyviä. Ollaan myös useamman kerran grillattu kanafileitä ja tehty niistä paahtiksen kanssa vähän parempia sandwicheja. Ihanan helppoa, kun ei tarvi keitellä pastaa tai perunoita. Vaunulla leivän voi lykätä suodatinpussin sisään ja säästää vähän tiskiäkin :)

Kuvissa on myös parmesanperunat ja perunapizza, joiden ohjeet löytyy reseptimuistiosta. Parmesanperunat tehtiin vanhoista perunoista. Uusista tulee varmasti vielä parempia. Perunapizza oli aika hauska uusi tuttavuus. Pesto on siinä toki aika hallitseva. Jos ei siitä piittaa, voi tietysti maustaa jollain muulla. 

Mozzarella kirjoittajaa aina vähän ihmetyttää. Kun eihän se oikein maistu miltään. Tomaatti-basilika-mozzarellatripla toimii kuitenkin hyvin, kun sen maustaa suolalla ja pippurilla. Basilikan tuoksusta tulee aina mieleen yksi reissu Loimaalle ystävän luo, jossa nuorena aikuisena maistoin sitä ensimmäistä kertaa. Silloin tuntui, että basilika-tomaatti-sipuli-fetasalaatti oli cooleinta ikinä :)

Eilen kävin lounaalla ystävän kanssa ja dinneri syötiin Raxissa siskon pojan synttäreillä. Tänään lounasaikaan kotona on vain kirjoittaja, viistoistavee ja Saimi ja taidetaan lämmitellä jääkaapista pastaa ja jauhelihakastiketta. Illalla grillataan ystävän luona. Sitä varten tarviikin lähteä kauppaan. Aion ostaa jotain grillattavaa ja tehdä myös jälkkäriä. Kauppaa ennen pyöräillään viistoistaveen kanssa salille, joten let's go!

Mitä teillä syödään tänään?
Sannis

lauantai 22. kesäkuuta 2024

Juhannus

Me vietettiin juhannusaattoa mökillä kuvien mukaisissa tunnelmissa. Mini jäi mummun ja papan kanssa yöksi ja me muut tultiin kotiin huilimaan. Jatkettiin Harry Potter-urakkaa ja tsiigailtiin Azkabanin vanki ennen nukkumaan menoa. Saimilla oli niin kova meno päällä mökillä, että ei enää korvaansa lotkauttanut kotiin pääsyn jälkeen, vaan nukkui ihan koko illan.

Ollaan heräilty rauhassa ja kohta aletaan aamiaiselle. Mennään tänään vielä uudelleen mökille, koska sisko poikiensa kanssa tulee myös. Saa nähdä, joko minikin lähtee meidän kanssa kotiin ensi yöksi. Aivan yli ihanaa, että mökkihommat vielä kiinnostaa niin paljon. Aina ajattelen, että noi on niitä parhaita lapsuusmuistoja, kun saa olla mökillä ja mummu laittaa aamupuurot ja systeemit.

Sää oli eilen tosi aurinkoinen, mutta ei kuuma. Pyöräiltiin ensin minin kanssa salille ja päästiin treenin jälkeen autokyydillä mökille. Käytiin kastautumassa, mutta vähän oli vesi turhan kylmää pidempään uintiin. Lyhythihaisella pärjäsi kuitenkin hyvin iltaan saakka ja tälle päivälle on ilmeisesti luvattu lämpimämpää. Saa siis pakata kesävaatetta mukaan tänäänkin.

Hyvää juhannusta!
Sannis

maanantai 17. kesäkuuta 2024

Kokkola Camping

Tehtiin muutaman yön visiitti Kokkolaan mister A:n, Saimin, minin ja minin kamun kanssa. Kokkolassa oli harmillisesti hinta noussut entisestään ja 49€/yö ylitti kyllä jo kipurajan. Mietittiin josko keksitään jotain muuta, mutta loppuviimein päätettiin kuitenkin lähteä mestoille ja kaivaa kiltisti kuvetta. Kokkolasta on kuitenkin niin hyvät kokemukset viime kesältä ja alueena se on täydellinen vauhdikkaille yksitoistavuotiaille. Kirjoittaja tykkää merituulesta, joka siellä useimmiten puhaltelee.

Reissu meni täydellisesti nappiin. Sää olisi tietysti voinut olla vähän lämpimämpi, että lapset olisivat päässeet enemmän uimaan, mutta tuntuivat kyllä keksivän tekemistä muutenkin. Vaasassa oli satanut ja ukkostanut ihan kunnolla, mutta Kokkolassa sadetta tuli aivan minimaalisesti ja aurinko paisteli ihan kiitettävästi. Ainoastaan viimeisenä päivänä jouduttiin hetken pidellä sadetta.

Mini ja kamu on niin reippaita tyyppejä. Mennä viilettivät pyörillä pitkin aluetta ja välillä vähän pitkin Kokkolaakin niin, että oltiin mister A:n kanssa ihan kauhuissamme ihmeissämme, kuinka ovat osanneet sinne ja tänne. Helposti kuulemma. Välillä oli kulkupeleinä skeitti ja skootti, välillä pyörät. Minigolfia ehtivät pelata muutamaan otteeseen ja uimassakin kävivät pari kertaa. Meidän aikuisten tehtävänä oli lähinnä laitella ruokaa ja huikkia kaksikkoa iltapesuille, kun nukkumaanmenoaika läheni.

Alueella oli rauhallista ja siistiä. Tultiin paikalle keskiviikkona ja perjantai-iltana alkoi selkeästi porukka lisääntyä. Lähdettiin kotiin lauantaina. Tällä kertaa ei käyty mister A:n kanssa edes Kokkolan keskustassa, vaan oteltiin tosi iisisti. Yhtenä päivänä tein ihan hyvän treenin ja joka päivä käytiin pienillä kävelyillä useampaan otteeseen. Iltapäivisin nukuin päiväunet ja muina aikoina lähinnä tein sanaristikoita. 

Tällä kertaa testattiin ihan campingalueen vieressä oleva Burger Village, joka viime vuonna jäi kokeilematta. Minin kamun mielestä paras burgeri ikinä. Minikin tykkäs kovasti. Kirjoittajan ja jopa mister A:n mieleen turhan rasvainen burgeri, mutta muuten hyvä. Hampparien lisäksi syötiin reissun aikana uusia perunoita ja lisukkeita. Kotoa mukana oli tällä kertaa useampi ruoka; kinkkukiusaus, pasta-jauhelihamössö ja viistoistaveen laittama kanakastike riisillä. Syödään myös kesäaikaan useimmiten kaksi lämmintä ruokaa päivässä, joten saahan tuota olla valikoimaa. Vaunureissuilla jo perinteeksi on muodostunut vohvelit ja ne paisteltiin tottakai nytkin.

Kokkola siis todellakin toimi myös tällä kertaa. Kiitoos! Viistoistavee oli kuulemma myös nauttinut olostaan. Sai olla rauhassa itekseen kotona ja sai myös vähän liikettä, kun oli pyöräillyt mummun luo yöksi. Olivat käyneet mummun kanssa myös salilla, kirjastossa ja parissakin eri museossa. 

Kokkolasta tultiin kotiin pyykinpesuun, vaunun siivoukseen ja porrastreeneihin.
Saa nähdä mitä seuraavat lomapäivät tuo tullessaan.
Kivaa viikkoa!
Sannis

sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Juhlasuunnitelmia

Tänä kesänä meidän etupihan amppeli on sellaista mallia, jota ei tarvi nyppiä. Eikä kastella. Kumpikaan homma ei oo erityisesti kirjoittajan heiniä, joten tekokasvit passaa paremmin kuin hyvin. Ostin Rustasta kangaskukat loppukesän rippijuhliin, mutta nyt ne löysi niin hyvän paikan etupihan kuistilta, että saan lähteä ostamaan uudet juhlia varten.

Kuvan ruukussa on kolme valkoista ja kolme oranssia valmista pikkukimppua ja mun mielestäni ne on ihania. Juhliin ajattelin laittaa aina yhden kimpun kaveriksi jotain aitoa vihreää. Ainakin tarjoilupöydän molempiin päihin olisi kiva saada maljakot. Vähän hiinä ja hiinä onko kimput liian korkeita muihin pöytiin. Noista voi toki varmaan vähän varsia lyhentää tarpeen mukaan. Katsotaan katsotaan...

Rippijuhlat on sen verran olleet mielessä, että kukkien lisäksi oon hommanut vähän laseja sekä aterimia. Niitä meillä on muutenkin ollut vähän huonosti, joten pieni Ikean tilaus oli paikallaan. Täytekakut tilasin myös ja oikeesti on kyllä aika ihanaa, että niitä ei tarvi tällä kertaa itse väsätä. Tarjottavia oon muutenkin vähän pähkäillyt ja jotain raikasta tekisi kyllä mieli laittaa. Luulen, että kakkujen ja muiden hörskötysten lisäksi tarjotaan hedelmiä ja suolainen osasto on luultavasti salaattipohja, johon jokainen saa kerätä haluamansa lisukkeet. Erilaisia kasviksia, lihapullia, fetaa, lohta, pastaa + jotkin hyvät kastikkeet.. jotain sen tyyppistä ajattelin, että voisi olla salaattiin aika hyvä valikoima.

Juhlamekko- ja kenkäostoksille täytyy vielä viistoistaveen kanssa lähteä ja minikin tarvii siistimmän puseron. Mister A:lla taas taitaa olla juhlavaatehommat ihan hyvällä mallilla. Omasta vaatevalikoimastakin löytyy vaatteet sekä kengät valmiiksi, mikä on kyllä aika ihanaa. Viime vuosina oon vihdoin saanut rakennettua vaatekaappiani sellaiseksi, että siellä on jotain oikeastaan kaikkiin tilaisuuksiin. Ihanan helpottavaa!

Rippilapsi toivoo lahjaksi rahaa lentolippuun ja lähtee viemään äitiä, mummua ja kummitätiä Lontooseen syksyllä. Muut siis maksaa toki omat matkansa :D Sen verran on reissua suunniteltu, että liput Warner Bros-studioiden Harry Potter-hommeliin on varattu ja kirjakauppavalikoimaa tutkittu. Aika tarkkaan täytyy tarkistella lennon painorajoitukset, koska saattaa olla että kesätyöpalkasta menee joooonkinlainen osuus kirjaostoihin.

Onko teillä muilla tälle kesälle juhlia järjestettävänä?
Sannis

torstai 13. kesäkuuta 2024

Vadelmaveneellä

Tammisaaren reissulla poikettiin myös Hankoon. Ei ny menty vadelmaveneellä, vaan ihan autolla tällä kertaa. En oo koskaan käynyt ja nyt kävi niin, että osuttiin paikalle aika hyvään aikaan. Puolustusvoimien lippujuhlan päivänä kaupunki oli täynnä kaikennäköistä tsiigailtavaa. Ihan ensimmäisenä jäätiin hämmästelemään armeijan kalustokulkuetta, jossa nähtiin pitkä liuta maseja, panssarivaunuja ja muita armeijan kulkuneuvoja. Poliisikoiria ja -hevosia katseltiin myös oikein mielellämme. 

Mini tahtoi kallioille, kun niitä näki ohi ajaessa ja sinne suunnattiin kävelylle. Kalliot on kyllä aina myös kirjoittajan suosikki. Päivä oli todella kuuma, mutta tuuli merellä aika voimakas, joten ihan ei paahduttu onneksi. Kivi ei myökään ollut niin kuuma etteikö Saimi olisi voinut siinä tassutella. Mini oli onnessaan eikä meillä muillakaan ollut moittimista.

Olin tarkistanut aiemmin, että päivän ohjelmassa oli myös hävittäjien lentonäytös ja hoksattiin siinä kävellessä, että taidetaan olla jo sen verran aikataulusta myöhässä, että ei ehditä sitä enää katselemaan. Ihmetys ja ilahdus olikin suuri, kun yhtäkkiä puiden latvojen takaa ilmestyi neljä hävittäjää. Oltiinkin ihan vahingossa parhaalla aitiopaikalla. Katseltiin hyvä tovi hävittäjien menoa ja herkuteltiin aiemmin ostetuilla kesän ensimmäisillä herneillä ja mansikoilla. Kirjoittaja taisi olla eniten vaikuttunut hävittäjistä ja Top Gun-tunnari soi päässä nonstoppina, mutta kyllä siinä muutkin oli aika tiukasti silmät kohti taivasta.

Mister A mietti alunperin josko käydään Hangossa syömässä jossain, mutta sää oli tosiaan kuuma ja kaikki koiraystävälliset terassit täydessä auringossa. En muutenkaan oo niin innostunut ottamaan Saimia mukaan terasseille notkumaan. Päätettiin siis kuitenkin ajella takaisin vaunulle syömään ja hoidettiin tytöille luvatut pitsahommat sitten seuraavana päivänä, kun mister A ja viistoistavee kävi hakemassa Kotipizzasta lounasta vaunulle.

Meidän lyhyt visiitti Hankoon oli erittäin onnistunut. Yes!
Sannis

keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

Tyttöjen kesä


Tyttöjen kesä tuntuu alkaneen mukavasti. Viistoistavee on saanut lukea kirjoja sydämensä kyllyydestä ja ollaan myös aloitettu Harry Potter-maraton. Kaksi leffaa ollaan nyt katteltu läpi ja aiotaan urakoida loputkin ennen syksyn Lontoon reissua. Kesäkuun saa viistoistavee lomailla ja sitten heinäkuulla onkin hommaa, kun ensin on parin viikon kesätyöjakso ja sen jälkeen rippileiri.

Viime päivinä teini on kuluttanut aikaansa siivoamalla lipastojen laatikoita ja riisumalla seiniä julisteista. Seinät on aika karseassa kunnossa olleet jo monta vuotta ja lupasin, että maalataan ne heti, kun huone on sillä mallilla, että sinne pääsee tekemään hommia. Maalaushommat passaa nyt tähän kohtaan oikein hyvin, koska tälle kesälle ei ole suunnitelmissa mitään suurempia remppaprojekteja. Kirjoittaja on nykyään tosi laiska tarttumaan mihinkään tämmösiin juttuihin, mutta oon kyllä supertyytyväinen kun saadaan huone siistimmäksi.

Minin kesäloma meinasi alkaa vähän tylsästi, kun molemmissa jaloissa tulehdukset äityi tosi kipeiksi. Viimeinen kouluviikko meni sivu suun, mutta onneksi homma helpotti sitten loman alettua ja eka vaunureissu meni ilman mitään kipuja tai ongelmia. Vakuutusyhtiöstäkin tuli päätös ja korvasivat sentilleen koko järjettömän lääkärilaskun, melkein 400 euroa. Huh! Tosi vähän on vakuutuksia tullut käytettyä, mutta nyt meni kyllä toteen! Futistreenit on typyllä jääneet viime viikkoina väliin sairastelun ja reissailun takia, mutta eiköhän sinnekin vielä ehdi tälle kesälle.

Minin toiveena oli saada kaveri mukaan vaunureissulle, joten sellaista on sitten seuraavana tiedossa. Sateista on ollut nyt jo monta päivää eli saapa nähdä minkälainen retki on tulossa sitten, kun päästään lähtemään. Meille aikuisille on aika rentoa, kun minillä on kamu mukana. Ovat niin omatoimisia ja puuhailevat yhdessä kaikenlaista. Minin toivepaikka on Kokkola ja sinne toki kirjoittajakin haluaa uudelleen lähteä. Omistaja vain on Kokkola campingissa vaihtunut ja hinnat harmillisesti nousseet turhan kalliiksi. Päätettiin nyt kuitenkin lähteä tsekkaamaan, oisko siellä yhtä mukavaa, kuin viime kesänä. 

Molempien tyttöjen kouluvuosi sujui taas aivan hyvin. Vilma on ilmoitellut positiivisista merkinnöistä koko vuoden ja todistuksia kehtaa kyllä isovanhemmillekin näyttää. Viistoistavee ei niin innoissaan oo yläkoulun jäätävästä metelistä, porukan sekoilusta ja typeristä huutelijoista, mutta jos nyt vuoden vielä jaksaisi, niin uskon, että lukiossa sitten on jo vähän rauhallisempaa. Kirjoittaja ite ei kyllä omaa yläastetta erityisen lämmöllä muistele, joten ymmärrän hyvin ettei aina oikein nappaa.

Viistoistavee meinaa tosiaan jatkaa ensi vuoden jälkeen lukioon. Mini on puhunut menevänsä ehkä mielummin yläkoulun jälkeen amikseen. Meille vanhemmille käy kaikki, kunhan vain edetään johonkin suuntaan ja hommat hoituu suurinpiirtein kunnialla niin, että mahdollisuuksia on auki tulevaisuudessa.

Syksyllä molemmat tytöt on sitten koulujensa vanhimpia. Toinen ysi ja toinen kutonen. Aikamoista. 
Sannis

sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Tammisaari Camping


Tähän mennessä kirjoittajan suosikki kaikista käydyistä leirintäalueista on ollut Kokkola. Nyt saattaapi olla, että Tammisaari kiilasi ykköseksi. Luulen toki, että näihin mun arvosteluihin vaikuttaa paljonkin se, mikä sattuu oma olotila missäkin paikassa olemaan, mutta kyllähän siihen vaikuttaa kuitenkin paikan ominaisuudet paljonkin. Kirjoittajalla toki vaikuttaa kaikki muukin mitä oman pään sisällä on käynnissä, joten ottanette sen huomioon, kun luette näitä leirintäaluearvosteluja :D

Tammisaari camping oli pieni ja siisti paikka. Nyt oli niin rauhallista, että aloin melkein itkeä onnesta, kun päästiin perille. Päärakennus taisi olla just uusittu ja vessat, suihkut + keittiö oli uusinta uutta ja siistit, kuin mitkä. Vessoja löytyi erikseen miehille ja naisille ja sitten oli myös vessat ja suihkut, jota sai käyttää kaikki. Alue oli jaettu kahteen osaan ja ilmeisesti toisella puolella oli vanhempi huoltorakennus, mutta sitä ei käyty tsekkaamassa, kun oltiin lähellä uudempaa. Toisella alueella tuntui olevan enemmän kausipaikkaporukkaa ja me oltiin "vieraspaikoilla".

Alue oli ihan meren rannalla ja parinkymmenen metrin päässä meidän vaunusta oli täydellinen hiekkapohjainen uimaranta, jossa kävi mukava merituuli koko ajan. Meidän saapuessa alueelle oli ihan hullun kuuma ja vilvoittava tuuli tuntui aivan sanoin kuvaamattomalta, kun ekan kerran käveltiin rantaan. Käytiin minin kanssa kaksi-kolme kertaa uimassa joka päivä, koska miksipä ei. Mister A:n kanssa mini kävi pelaamassa bilistä ja pingistä, mutta selkeästi uinti oli nyt ykkösjuttu. Leikkipaikkakin alueelta löytyi, mutta niihin mini alkaa olla jo liian iso. Viistoistavee vietti aikansa suurimmaksi osaksi lukemalla. Saunareissun yhteydessä innostui toki uimaankin.

Ekana iltana varattiin yksityinen saunavuoro. Sauna oli puulämmitteinen ja sen sai lämmittää itse, koska aiempia saunojia ei sinä päivänä ollut. Kuten muutkin tilat, oli sauna tosi siisti ja siitä pääsi suoraan rantaan uimaan. Vesi tuntui saunapäivänä aivan linnunmaidolta, kun hellepäiviä oli takana jo useampia. Sää vähän viileni meidän Tammisaaripäivinä ja viimeisenä päivänä merikin tuntui paljon viileämmältä. Parina iltana sai jo vetää villasukkia jalkaan.

Tammisaaripäivät tuntui niin lomalta. Ei tietoa päivämäärästä eikä kellonajasta. Otetiin päikkärit jos väsytti ja syötiin, kun oli nälkä. Ei ollut liian kuuma, mutta ei myöskään liian kylmä. Yhtenä päivänä ajeltiin Hankoon ja toisena päivänä kierreltiin Tammisaarta. Paistettiin iso pino vohveleita ja chillailtiin vaan. Parasta. Olisin tahtonut jäädä vielä neljänneksi tai viidenneksikin yöksi, mutta alkoi sataa ja säätiedotus lupasi sadetta ja ukonilmaa monelle tulevalle päivälle. Päätettiin laittaa kimpsut ja kampsut kasaan ja ajella hetkeksi himbeen.

Sannis

perjantai 7. kesäkuuta 2024

Poroholma


Kesäloma on hyvää vauhtia käynnissä ja ensimmäinen viikko on pian jo elelty. Lähdettiin reissun päälle heti, kun tytöt oli saaneet todistuksensa. Ajettiin ensimmäisenä Raumalle. Poroholman leirintäalue on ollut kirjoittajan listalla jo viime kesästä lähtien ja sinne laitettiinkin leiri pystyyn ensimmäisenä.

Poroholma oli iso, kiva alue, jossa oli mukavasti ihmeteltävää ja tilaa minin pyöräillä. Heti alueen vieressä oli isot urheilukentät, hauska beach house ja maauimala. Otettiin leiripaikka huoltorakennuksen vierestä ja tykkäsin kovasti, että vessa, suihkut ja keittiö oli ihan vieressä. Kesäkuun alussa porukkaa on vielä vähemmän liikkeellä, joten trafiikki huoltorakennuksille ei oo niin suurta eikä häiritse. Suihkut oli yksittäiset eikä niitä oltu eritelty miehille tai naisille ja se on nykyään kirjoittajan kirjoissa aina suuri plussa. Vähän oli kylppärit ja vessat nuhjuiset ja jonkin verran oli ehkä niiden siisteydessä toivomisen varaa. Keittiötilat taas oli tosi siistit. Jonottaa ei tarvinnut mihinkään huoltotiloihin.

Vieressä oleva uimaranta oli aikamoisen mutainen ja liejuinen enkä sinne hinkunut enää ensimmäisen kerran jälkeen. Saunoja ei tällä kertaa testattu. Ne jää meiltä muutenkin aika usein väliin, koska ei olla niin kovaa saunojaporukkaa. Vaunupaikkoja alueella oli monenlaisia ja niistä olisi varmasti jokaiselle löytynyt omansa. Me saavuttiin mestoille sateella, joten valittiin asfalttipaikka, kun ei viittitty valita märkää nurmikkoa. Sateen lakattua valinta tuntui vähän väärältä, koska paikka oli ahdas ja nurmikkopaikoilla olisi ollut enemmän tilaa. Yöpyminen Poroholmassa meidän porukalta oli 44€/yö ja se tuntui aika hintavalta. 

Tämä oli meidän ensimmäinen kesäreissu sen jälkeen, kun Hobby vaihtui Soliferiin. Ehdittiin käydä Solikalla alkutalvesta vain lyhyellä retkellä ja etukäteen nyt jännitin, kuinka se helteillä jäähtyy. Ei muuten oikein jäähtynyt. Ulkolämpötila oli lähempänä kolmeakymmentä, kun tultiin Porholmaan, mutta myöskään illalla ei vaunu viilentynyt, vaikka ulkomittari laski jo kahteenkymmeneen ja vähän allekin. Kirjoittaja ei meinaa kestää helteitä enää ollenkaan ja varsinkin jos sisälämpötilat on korkeat, on olotila aika tuskaa. Selviteltiin siinä sitten, mistä homma johtuu ja hokattiin, että jääkaappi puhaltaa kuuman lauhdutusilman suoraan vaunuun sisälle. Mister A teki pieniä tutkimuksia ja sen jälkeen retken Puuiloon + myöhemmin vielä Verkkokauppa.comiin, niin alkoi kuumuus onneksi vähän hellittää. Sitä mukaa, kun lämpömittarin lukema vähän laski, alkoi myös kirjoittajan kierrokset hidastua samaa tahtia :)

Ensimmäisenä yönä herättiin kovaan ukonilmaan ja sateeseen neljän maissa. Viistoistavee koisi kyllä, mutta me muut oltiin hereillä ja käytiin vuorotellen tyhjäilemässä vettä katoksen päältä ja muuten vaan tutkailemassa, että kaikki on ok. Yllättävää kyllä, kirjoittaja joka pelkää ukonilmaa ihan huolella, oli nyt aika rauhallinen. Kahdet päikkärit homma kyllä vaati myöhemmin aamulla ja päivällä, mutta vaunuillessa parasta onkin just se, että voi mennä vaikka kaksi kertaa päikkäreille jos siltä tuntuu. Toinen yö sujui jo paremmin ilman sateita. Solikassa on isompi sänky, kuin Hobbyssa ja se sai kyllä nukkumaan paremmin. Unimaskin vielä tarvisin, koska valoa on aivan liikaa. Pimeäksi ei vaunua saa jos haluaa pitää ilman kiertämässä esim. kattolukkujen kautta.

Poroholma oli ihan ok, mutta kahden yön jälkeen kukaan meistä ei erityisesti hinkunut jäämään kolmanneksi, joten kerättiin kimpsut ja kampsut ja jatkettiin kohti Tammisaarta. Siellä olikin sitten aivan ihanaa <3

Sannis