torstai 11. tammikuuta 2024

Piparijuustokakku

Hipsuttelin eilen illalla jääkaapilla ja vaikka olin just syönyt iltapalan, etsin joulusta jääneitä suklaita. Tänä vuonna ei ostettu jouluksi kotiin mitään suklaata, mutta tottakai sitä (onneksi) saatiin lahjaksi. Pyhien jälkeen jemmailin herkkuja, mutta yllätys yllätys, oon iltaisin kollannut niitä kätköjäni. Nyt olisi kyllä ihan hyvä aika lopettaa kollaaminen. Pitkät migreeniputket pompauttaa aina painoa ylöspäin ja niin kävi nytkin syksyllä. Olisi siis enemmän kuin aiheellista jättää suklaat muille.

Toisin kuin suklaata, pipareita meillä ei jäänyt joulusta ainuttakaan yli, mutta jos teillä sattui jäämään, niin nehän voisi jemmata vaikka Suklaapossun piparijuustokakkuun. Meillä varsinkin neljätoistavee tykkää juustokakuista ja halusi sellaista tehdä joulun kahvipöytään. Tehtiin ensimmäistä kertaa liivatteeton versio. En todellakaan oo mikään leipurimestari ja kerran onnistuinkin saamaan liivatteen klönteiksi kakkuun. Jotenkin sen jälkeen oon pelännyt, että pilaan kakun samalla tavalla, joten liivatteeton versio sopi nyt hyvin ja olikin ihan tosi helppo.

Kirjoittaja pitää eniten raikkaista, sitruksisista mauista juustokakuissa, mutta kyllä tämäkin oikein hyvin kelpasi :) Tästä voisi hyvinkin tehdä version myös Oreoilla ja sellaiseenkin löytyi Suklaapossulla ohje. Pipariverion ohje on blogin reseptimuistiossa. Selainversiosta se löytyy sivun oikeassa reunassa, mobiilissa ihan sivun alareunassa. Muistioon kerään reseptejä, joita hyvin kärsimätönkin leipuri pystyy toteuttaa. Jokunen ruokareseptikin sieltä löytyy. Ehkä niitä voisi lisäillä enemmänkin.

Mukavaa päivää!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3