torstai 22. elokuuta 2024

Viikonloppu


Viime viikonloppu alkoi Kolkin kartanosta. Vietettiin syksyn kick off-päivää duunikamujen kanssa ja olipa meillä superkiva ilta. Illan ohjelma oli Vaasan kaupunginteatterilta ja tehtiin kaikenlaista ryhmäytymishommaa porukalla yleisöosallistajan johdolla. Kirjoittaja ei nykyään useinkaan oo mikään kaikista innostunein osallistuja, mutta nämä jutut oli sopivan rentoja ja hauskoja niin että kotihiirulainenkin viihtyi.

Syötiin kolmen ruokalajin dinneri ja Kolkin kartanon omistajat kertoivat kartanon historiasta. Kartano sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Vaasan keskustasta upeassa paikassa Kyrönjoen rannalla. Omistajapariskunta oli mukava ja rento ja tilan vaiheet vuosien varrella olikin tosi mielenkiintoista kuunneltavaa. Meillä oli kaiken kaikkiaan tosi kiva ilta!


Lauantaina ajeltiin Tuuriin ylläolevan kuvan tyyppien toiveesta. Vähän turhan lyhyt retki, mutta koska loppukesälle ei oo löytynyt aikaa pidemmälle, päätettiin, että parempi lyhyt, kuin ei mitään. Ite en Tuuriin lähtisi, koska en oikein ymmärrä koko paikkaa, mutta scoottaajat sai nyt scootata sydämensä kyllyydestä ja kyllähän me aikuisetkin viihdyttiin nyt kun oli rauhallista ja saatiin hyvä reunapaikka vaunulle. Yöpymisen hinta oli 20€, joten se ei oikein paljoa kukkaroa keventänyt.

Visiitti sujui siis oikein mukavasti yhtä todella junttia välikohtausta lukuunottamatta. Kirjoitin siitä Facebookiin päivityksen ja se on tässä:

"Ollaan tässä Tuurissa käymässä. Kyläkaupalla oli joku aikuinen mies puhutellut Aamua ja kaveriansa pojiksi. Aamu oli todennut, että hän ei muuten ookaan poika ja tähän oli tämä mies ihan pokkana vastannut: ”No varmaan sitte homo tai joku trans” ja nauranut päälle.
Niinku, että mitä?! Kenelle aikuiselle tulee mieleen sanoa tuntemattomalle 11-vuotiaalle tommosta yhtäkkiä keskellä kauppaa.
Aamu kuulee aivan liikaa kommentteja siitä ettei näytä siltä miltä ihmiset kuvittelee, että tyttöjen kuuluu näyttää ja voi jumalauta, että jaksaa ihmetyttää miten pöljiä asioita jengi voi päästää suustansa. Tulisko niinku itelle mieleen?"

Paljon tuon enempää ei oikeastaan asiasta löydykään sanottavaa. Mitä tosta nyt voisi edes sanoa? Kirjoittajalla meni aivan täysin tunteisiin ja jouduin hetken keräillä itseäni. Ensin mietin etten viitsi kirjoittaa asiasta someen, mutta onneksi sitten kuitenkin kirjoitin. Mieletön määrä kommentteja ja reagointeja postaukseen näytti somen parhaan puolen. Aivan kuin jokainen asiaan reagoinut ja kommentoinut olisi ottanut pienen murusen tuskasta ja pahasta mielestä itselleen ja sillä keventänyt kirjoittajan olotilaa aivan yli paljon.

Aluksi harmittelin, että mini joutui tohon tilanteeseen ilman meitä vanhempia. Sitten kuitenkin mietin, oltaisko me osattu siinä hoitaa asia kuinka hyvin. Tommonen tilanne kun kohdistuu yllättäen omaan lapseen, saattaa olla, että siinä olisi itelläkin tunteet kuumenneet vähän liian nopsasti ja olisi tullut sanottua jotain ei niin esimerkillistä. Voin kuvitella, että mister A ainakin olis jyrähtänyt aika nopeasti. Toisaalta, jos me oltais oltu mukana, tuskin toi urpo olisi huudellutkaan.

Käytiin vielä lasten kanssa läpi, että vaikka tommosesta ei kannata välittää, ei se tarkoita sitä, että toi olisi ok. Painotin, että on ookoo olla homo, on ookoo olla trans ja on ookoo olla tyttö poikien osastolta ostetuissa vaatteissa. Missään nimessä ei oo ookoo olla idiootti. Mini sanoi, että ei pahoittanut mieltänsä, mutta en voi kyllä millään uskoa, että jatkuva kommentointi ei tuntuisi missään. En olisi ite voinut koskaan kuvitellakaan kuinka paljon tilanteita ja ihmeellisiä kommentteja pojan näköinen tyttö herättää vielä vuonna 2024.

Tuosta välikohtauksesta huolimatta reissu oli mukava. Mister A:n ja Saimin kanssa hengailtiin vaunulla. Saimilla on toisessa takatassussa haava, joten kävelylenkit saatiin siksi unohtaa. Grillailtiin, tehtiin sanaristikoita ja hengailtiin. Tanssipaikalla soitti Jaska Mäkynen ihania iskelmiä ja vanhoja suomalaisia biisejä ja niitä oli tosi kiva kuunnella loppukesän illassa. Sää oli todella hyvä. Lämmin ja aurinkoinen, mutta ei liian kuuma. Ihana oli päästä vaunulle pitkästi yli kuukauden tauon jälkeen.


Sunnuntaina otin pyörän alle ja ajeltiin ystävän kanssa leffaan iltanäytökseen. Se päättyy meihin-uusintakierros. Siinä ei ehkä niin paljoa uutta ihmeteltävää ollut tokalle kerralle ja ensimmäinen taisi olla parempi. Leffassa on kuitenkin aina kiva käydä. Oonkin sitä harrastanut viime vuosina taas paljon ja eilenkin kävin hakemassa pari lippua, jotka ostin Facebook-kirppikseltä.

Semmonen oli viime viikonloppu. Kohtahan on jo taas seuraava :)
Sannis

2 kommenttia:

  1. En kyllä voi ymmärtää osaa aikuisista ihmisistä. Ihan uskomattoman huonoa käytöstä. Onneksi Aamu osasi ottaa asian hyvin, vaikkei hänen tuollaista pitäisi kuulla. Mä oon ihan pöyristynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Mulla meni kans pasmat ihan sekaisin. Ei olis tullut mieleenkään, että tommostakin joku viittii päästellä suustaan.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3